Linda Stuhaug

Annonse

18. juni 2014

Peanøtt proteinbarer med sjokolade

Peanøtt proteinbarer med sjokolade
Siden det er lillelørdag tenkte eg å dele desse fantastisk gode peanøtt proteinbarene med dere!
Dei blei for ett par veker siden og har blitt laga i fleire varianter i ettertid. Kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt, salt&søtt er jo berre nydelig, og det heilt fantastisk at man kan lage sunne varianter som man kan nye med god samvittighet, kvardag som helg. I tillegg til at dei er proteinrike er dei sukkerfri, glutenfri og melkefri – gi meg alle tomler opp!
Proteinbarene er perfekte som mellommåltid, dessert, kveldskos, før/etter trening eller som snacks –
I oppskrifta har eg brukt peanøttmel. Det får du kjøpt HER hos x-life, og er det sunne melet eg bruker mest og får best bakeresultat med. Peanøttmelet er glutenfritt, og er laga av ristede, fettreduserte peanøtter som blir malt til mel. Det har ett høgt innhold av sink, magnesium, vitamin B og vitamin E. Peanøttmel har ett proteininnhold på heile 50% – som gjer sluttresultatet veldig proteinrikt. Det er en ingrediens med en fyldig, smakfull og aromatisk peanøttsmak som kan brukes til pannekaker, glasurer, smoothier, kaker, småkjekt, muffins, proteinbarer, lage peanøttsmør, peanøttsaus ogsåvidere. Er det ETT sunt mel eg anbefaler så er det definitivt dette! Innlegget inneholder sponsede produkter.
Alternativer til peanøttmel kan vere PB2 peanøttpulver man får kjøpt hos Iherb, eller proteinpulver i peanøttsmak. Har man igen av delene anbefaler eg å kjøpe peanøttmel (det kan brukes til SÅ masse), eller eventuelt kan man prøve seg fram med meir peanøttsmør og en anna meltype, som f.eks mandelmel, havremel, kokosmel eller proteinpulver i vanilje/sjokolade. Du kan også male peanøtter til mel sjølv i en foodprosessor.
Peanøtt proteinbarer 50 g peanøttmel 20 g sukrinmelis 1/4 ts salt 1-2 ss vatn sukkerfri sjokolade 15 g crunchy peanøttsmør* 10 g smelta cocosa – evt. ekte smør*
Bland sammen peanøttmel, sukrinmelis og salt. Smelt peanøttsmør og cocosa i en liten kopp i mikroen. Tilsett i det tørre og vend godt.
Juster med bittelitt vatn til du får passelig konsistens. «Deiga» skal ikkje vere blaut, den skal heller vere litt tørr – akkurat så man kan forme dei med hendene når man kniper deiga mellom fingrane.
Del opp i ønska størrelse og form. Eg fikk lagde tre mellomstore barer på desse bildene. Smelt sukkerfri sjokolade og bre over proteinbarene. Eg brukte sukkerfri og melkefri mørk sjokolade, men lys sjokolade er faktisk best. La dei stå kaldt, gjerne minst en times tid før servering – så smakene får satt seg.
Nyt!
Som topping og pynt på proteinbarene miksa eg sammen peanøttmel, sukrinmelis, litt salt og vatn som eg tok i en liten plastpose. Klipte ett lite hull i enden og spruta mønster på, etterfulgt av finhakka peanøtter.
Man kan lage små konfekter, en stor proteinbar eller rulle til proteinkuler slik som eg har gjort her i ettertid :
På denne varianter tilsatte eg 2 ts kakao i deiga, og droppa sjokoladetrekket rundt. Man får kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt også på denne måten! Perfekt som snacks!
Håper alle får en strålande dag vidare!

Siden det er lillelørdag tenkte eg å dele desse fantastisk gode peanøtt proteinbarene med dere!

Dei blei for ett par veker siden og har blitt laga i fleire varianter i ettertid. Kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt, salt&søtt er jo berre nydelig, og det heilt fantastisk at man kan lage sunne varianter som man kan nye med god samvittighet, kvardag som helg. I tillegg til at dei er proteinrike er dei sukkerfri, glutenfri og melkefri – gi meg alle tomler opp!

Proteinbarene er perfekte som mellommåltid, dessert, kveldskos, før/etter trening eller som snacks –

I oppskrifta har eg brukt peanøttmel. Det får du kjøpt HER hos x-life, og er det sunne melet eg bruker mest og får best bakeresultat med. Peanøttmelet er glutenfritt, og er laga av ristede, fettreduserte peanøtter som blir malt til mel. Det har ett høgt innhold av sink, magnesium, vitamin B og vitamin E. Peanøttmel har ett proteininnhold på heile 50% – som gjer sluttresultatet veldig proteinrikt. Det er en ingrediens med en fyldig, smakfull og aromatisk peanøttsmak som kan brukes til pannekaker, glasurer, smoothier, kaker, småkjekt, muffins, proteinbarer, lage peanøttsmør, peanøttsaus ogsåvidere. Er det ETT sunt mel eg anbefaler så er det definitivt dette! Innlegget inneholder sponsede produkter.

Alternativer til peanøttmel kan vere PB2 peanøttpulver man får kjøpt hos Iherb, eller proteinpulver i peanøttsmak. Har man igen av delene anbefaler eg å kjøpe peanøttmel (det kan brukes til SÅ masse), eller eventuelt kan man prøve seg fram med meir peanøttsmør og en anna meltype, som f.eks mandelmel, havremel, kokosmel eller proteinpulver i vanilje/sjokolade. Du kan også male peanøtter til mel sjølv i en foodprosessor.

Peanøtt proteinbarer
50 g peanøttmel
20 g sukrinmelis
1/4 ts salt
1-2 ss vatn
sukkerfri sjokolade
15 g crunchy peanøttsmør*
10 g smelta cocosa – evt. ekte smør*

Bland sammen peanøttmel, sukrinmelis og salt. Smelt peanøttsmør og cocosa i en liten kopp i mikroen. Tilsett i det tørre og vend godt.

Juster med bittelitt vatn til du får passelig konsistens. «Deiga» skal ikkje vere blaut, den skal heller vere litt tørr – akkurat så man kan forme dei med hendene når man kniper deiga mellom fingrane.

Del opp i ønska størrelse og form. Eg fikk lagde tre mellomstore barer på desse bildene. Smelt sukkerfri sjokolade og bre over proteinbarene. Eg brukte sukkerfri og melkefri mørk sjokolade, men lys sjokolade er faktisk best. La dei stå kaldt, gjerne minst en times tid før servering – så smakene får satt seg.

Nyt!

Som topping og pynt på proteinbarene miksa eg sammen peanøttmel, sukrinmelis, litt salt og vatn som eg tok i en liten plastpose. Klipte ett lite hull i enden og spruta mønster på, etterfulgt av finhakka peanøtter.

Man kan lage små konfekter, en stor proteinbar eller rulle til proteinkuler slik som eg har gjort her i ettertid :

På denne varianter tilsatte eg 2 ts kakao i deiga, og droppa sjokoladetrekket rundt. Man får kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt også på denne måten! Perfekt som snacks!

Håper alle får en strålande dag vidare!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg