Smakfull lunsjsalat & mandagstips!

God Mandag!
Er dere klare for en ny veke? Det er vell mange som har tatt sommerferie og nyter dagane. Sjølv har eg tre veker igjen på jobb før eg starter ferien med i ekte cowboystil på countryfestival på Breim. Haha! Det er blitt en tradisjon, og det er utrulig artig, så det er noke eg ser fram til. Men før den tid skal eg jobbe, blogge, bake, lage mat, dele oppskrifter med dere og det som hører med.

Idag er jo det kjøttfri Mandag igjen, og denne gangen blir det en utrulig simpel, men likevell smakull, næringsrik og utrulig god lunsjsalat på menyen. Det blei en typisk salat av det man finner i kjøleskapet som lages på under fem minutter. I strålande veir er det greit med kjappe og enkle løsninger innimelom.

~ Lunsjsalat med kikerter, cottage cheese og guacamole ~

? Kutt en grønn salat av dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Eg brukte isbergsalat, tomat, agurk, spinat, paprika og toppa med fersk mango.
? Lag guacamole av 1/2 moden avokado som du moser med en gaffel sammen med krydder. Salt, pepper, chilli og kvitløk pleier eg å bruke, smak til. Du kan også bruke litt limesaft eller jevne ut smakne med kesam om du ønsker det.
? Server med kikerter og en god dæsj cottage cheese!

En mettande salat med god fordeling mellom proteiner, karbohydrat og fett!

Kvifor spise meir kikerter?
Kikerter inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber. Kikerter gir en god metthetsfølelse og energi som varer.

Så over til ett lite Mandagstips til dere!
Til informasjon har eg inngått en sammerbeidsvavtale med x-life – ei av norges største nettsider innenfor treningskleder, treningsutstyr og kosttilskudd. Eg kommer utrulig langt med at eg får velge ut varer fra funksjonell mat herfra, etter fire år som ekstremt bakeglad frøken og fleirfoldige tusen kroner i slike varer, får eg no altså sponsa desse produktene. Eg kan også velge ut treningskleder og simpelt treningsutstyr, og det vil jo eg selfølgelig vise fram til dere! Så innimellom framover kan det hende eg dukker opp litt meir på bloggen. Det er litt ut av komfortsonen å legge ut bilder av meg sjølv, men etter fire månder i Florida som reiseblogg i høst så kom eg meg litt over kneiken. Så eg vil komme med litt tips til bekledning og utstyr, og gjerne litt treningsbilder, motivasjon, treningstips, råd, øvelser og det som hører med. Eg har trossalt ei utdanning som PT som gjerne kan komme litt meir fram i lyset også her på bloggen. Men eg blir definitivt i hovedsak en matblogg med oppskrifter, denne delen kommer berre litt i tillegg 🙂

Så over til dette Mandagstipset, eg snakker jo meg heilt vekk her.
No om sommaren bruker eg masse tid på trening ute i frisk luft. Norsk natur er nydelig og definitivt på sitt beste no på denne årstida, og prøver eg å utnytte fullt ut, både med turer, fjellturer, joggeturer og løping i skog og mark. Beveger meg gjerne også over til styrketrening utendørs etterkvart. Riktig bekledning er for min del alfa omega, og i starten av denne måneden fikk eg med meg Performance Run Jacket i pakken min, og har brukt den kjempemasse dei siste vekene!

Performance Run Jacket er en lett og teknisk løpejakke til dame, perfekt for dei som liker å trene ute. Den har gode pusteegenskaper og hurtigtørkande materiale. Den er vindtett i fronten og har ventilasjon i ryggen og vannavstøtande materiale. Den har også elastisk parti på ryggen for optimal bevegelsesfrihet. God passform og lommer med glidelås for oppbevaring.

Kjøp jakka eller les meir om den HER. Eg synes fargen eg har på bildene er veldig fresh og fin, men du får den også i blå og svart 🙂


2XU kompersjonatights bruker eg nesten alltid på utendørsjogging. Denne har eg hatt ei stund, men du kan også få kjøpt den HER hos x-life i fleire farger.

Håper alle får en fin start på den nye veka!
Her har eg starta med litt bloggjobbing og baking, no snakker vi trening ettefulgt av seinvakt på jobb. Kanonmandag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

 1. jenny margrethe goss dikkanen

  Så godt ut;)

 2. Thea Jolina Olsen

  Jeg har virkelig ikke ord for matlagingen din, du er helt utrolig!!

 3. clothesfashion

  Kjempefint innlegg og blogg! Kjempefin er du også 🙂 Ta gjerne en titt innom min blogg om du ønsker 🙂

 4. Emilie-Therese

  Det så kjempe godt ut! 🙂

 5. Cathrine

  Du er så sporty og flink til å lage mat! Inspirasjon!! 🙂

 6. Julie Sævik

  nam! 😀 du er sprek 😀

 7. Elise Jørgensen

  Åh, det så nydelig ut! så flink du er!

 8. lovelyliller.com sunne oppskrifter

  Flotte bilder! Jeg GLEMMEr liksom alltid av kikerter, enda jeg synes det er veldig godt 😀

 9. Gratulerer så mye med sponsing Linda 😀 Velfortjent!! Og veldig fine bilder av deg 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk, Monika 🙂 Det er virkelig kjekt med sammerbeidsavtale med x-life!

 11. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com sunne oppskri: Eg har kikert-dilla om dagen, men dei har jammne blitt glømt vekk litt den siste tida! Det er jo så godt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Tusen takk, Elise 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Julie Almestad Sævik: Takk for det 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Cathrine: Tusen takk, så hyggelig å høe 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Så hyggelig å høre 🙂 Det var veldig godt!

 16. Linda Marie Stuhaug

  clothesfashion: Tusen takk for det 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Thea Jolina Olsen: Takk Thea! Så kjekt å lese 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  jenny margrethe goss dikkanen: Det var det absolutt 🙂