Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød!

God dag, godtfolk!

Idag må eg berre dele oppskrift på noken fantastiske knekkebrød som dei siste 9-10 vekene har våre en stor del av kostholdet mitt. Eg er totalt hekta og spiser dei med alt av pålegg til alle slags måltider. Desse er glutenfri og veldig magevennlige for min del, for å ikkje snakke om rike og gode på smak, tynne og sprø. Knask!

Eg har fått inspirasjon fra flinke Linn i hennes oppskrift på superknekkis, men gjort litt endringer. Bokkveitemjøl er en superingrediens eg har fått meir og meir sansen for, og er ett knall alternativ til andre typer mjøl. Du kan bruke andre typer mjøl som erstaning, gjerne rug eller spelt om du foretrekker og har det tilgjengelig. Ellers finner du ingrediensene på dagligvarebutikker – og du kan selfølgelig eksprimentere og variere med ulike typer frø, kjerner og nøtter!

Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød
4 dl bokkveitemjøl, evt. anna type mjøl
3 dl havregryn, eg bruker glutenfri
1,5 dl solsikkekjerner
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl sesamfrø
1 ts salt
6-7 dl vatn

Bland sammen alle ingrediensene, la røra svelle 10 minutter. Fordel som ett tynt lag med slikkepott over to bakepapirkledde langpanner. Steik på varmluft 160 grader, ett brett øverst og ett brett nederst. Etter 10 minutter tar du brettene ut og skjærer i ruter med en pizzarulle, før du setter dei tilbake i ovnen. Steik i 40-50 minutter til (viktig å følge med!) før du slår av ovnen og lar brettene stå i ettervarmen minimum en time til, da sikrer du deg ett sprøtt resultat. La dei avkjøle seg og oppbevar i tett boks i romtemperatur.

Desse brettene blei litt godt stekte, men det gjorde ingen verdens ting, for dei smakte like godt 🙂 Eg har laga denne oppskrifta 4 ganger og har endelig fylt opp lageret igjen, blir nok ikkje lenge til neste gang!

Knekkebrød passer med slags pålegg – til frukost, lunsj, kvelds eller mellommåltid!
Her med makrell i tomat og egg –

Egg&kaviar og skinke&avokado –

Knekkebrød er jo heilt supert å ha tilgjengelig for en veldig rask, sunn og enkel frukost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat. Når veiret er så fint som no om dagane vil man gjerne ikkje stå inne å bruke lang tid på måltider 🙂 Topp med friskt og deilig pålegg, sleng på litt grønnsaker på tallerken og måltidet er komplett!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Åh, de så gode ut! Takk for at du deler, Linda. Du er super du 🙂

  2. Victoria Wisløff

    Kos deg resten av den fine tirsdagen!

  3. Nina Bakke

    Leire bildet som alltid 🙂

  4. lovelyliller.com sunne oppskrifter

    Så meget lekkert og fristende ut 😀 Hjemmelaget knekkis er knallgodt. Må lage meg noe asap 😀

  5. Disse så kjempegode ut 😀 Skal prøves, men tror du det går an å kun bruke havremel, i tillegg til havregrynene? Jeg tåler best havregryn og havremel =)

  6. Fru Uteng

    Åå, de så virkelig gode ut! Nå fikk jeg lyst til å bake knekkebrød! 🙂

  7. heihei! Kom over bloggen din i dag, kjempe fine oppskrifter!! Ble veldig inspirert til å lage sunn og god mat, gleder meg til å lage frokost i morgen! Kjempefin blogg!

  8. Julie @ WolfItDown

    Mmmm, vil ha! Med makrell i tomat, pronto 😀 Finfin oppskrift, også trenger en ikke så mange fikse ingredienser. Har lenge tenkt på og kjøpe bokhvetemel, men det koster litt. Disse så ut som om det var verdt det iallefall 😀 God onsdag x

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Makrell i tomat husker eg så godt at eg savna skikkelig under oppholdet mitt i USA! Det er salt for sjelden eg spiser det, men gurimalla så godt det er 😀 Toppa på heimelaga knekkebrød blir det ikkje anna enn magisk 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    linda: Tusen takk, så hyggelig å høre Linda! Håper eg kan inspirere deg til sunn og god mat framover 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Fru Uteng: Det er latterlig enkelt, så det er berre å bake 😀 Du angerer nok ikkje til frukosten dei neste dagane, skal du sjå 😉

  12. Linda Marie Stuhaug

    Regine: Heisann 🙂 Ja, det trur eg skal gå fint! Har gjort noke lignende i en anna opppskrift sjølv tidligere, og det gjekk supert!

  13. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com sunne oppskri: Takk for det, Liller! Ingen tvil om at heimelaga knekkebrød er det beste 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Så hyggelig, takk Nina 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Victoria Wisløff: Takk det samme! Eller ha en fin kommende Torsdag, får eg heller sei 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Lena B: Takk for fine ord, Lena! Det setter eg pris på 🙂

  17. kristiane

    Laget disse tidligere idag, og gleeeeder meg til og smake! hihi 😀 Men jeg lurte bare litt på, hvordan blir fordelingen med karbohydrater, fett og proteiner i disse ? hohoho! 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    kristiane: Så kjekt å høyre! Håper dei faller i smak 🙂 Korleis fordelinga er veit eg ikkje, men dei inneholder en god dose av alle tre næringsstoffa!

  19. Hei! Disse ble knallgode!! Leste et sted at oppbevaring i lukket boks gir myke knekkebrød, stemmer dette?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Så kjekt å høre! Eg har alltid hatt dei i lukka boks i romtemperatur, mine knekkebrød har aldri blitt mjuke. Så det kan eg ikkje heilt forstå skal stemme 🙂

  21. Hei 🙂 Eg er allergisk mot sesamfrø. Har du forslag til noko anna eg kan ha oppi?:) Synest det er supert at du er så flink til å legge ut allergivennlege forslag!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Hilde: Så hyggelig å høre, Hilde! Som alternativ til sesamfrø kan du egentlig bruke alle typer frø/kjerner. Velg det du synes er godt, personlig er eg glad i linfrø 🙂

  23. er bokhvete og bokhvetemel det samme?

  24. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Nei, bokhvete er ikkje mela 🙂

  25. Heihei. Jeg er ofte innom bloggen din og bruker jevnlig flere av oppskriftene dine Jeg tenker å bake knekkebrød til noen til jul. Kan jeg da bake de nå? Holder knekkebrød seg generelt lenge og gjelder dette alle knekkebrød-oppskriftene dine? Hilsen Iselin.

    1. Hei! Ja, knekkebrød holder seg LENGE 🙂