Linda Stuhaug

Annonse

24. juni 2014

Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød!

Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød!
God dag, godtfolk! Idag må eg berre dele oppskrift på noken fantastiske knekkebrød som dei siste 9-10 vekene har våre en stor del av kostholdet mitt. Eg er totalt hekta og spiser dei med alt av pålegg til alle slags måltider. Desse er glutenfri og veldig magevennlige for min del, for å ikkje snakke om rike og gode på smak, tynne og sprø. Knask!
Eg har fått inspirasjon fra flinke Linn i hennes oppskrift på superknekkis, men gjort litt endringer. Bokkveitemjøl er en superingrediens eg har fått meir og meir sansen for, og er ett knall alternativ til andre typer mjøl. Du kan bruke andre typer mjøl som erstaning, gjerne rug eller spelt om du foretrekker og har det tilgjengelig. Ellers finner du ingrediensene på dagligvarebutikker – og du kan selfølgelig eksprimentere og variere med ulike typer frø, kjerner og nøtter!
Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød 4 dl bokkveitemjøl, evt. anna type mjøl 3 dl havregryn, eg bruker glutenfri 1,5 dl solsikkekjerner 1,5 dl gresskarkjerner 2 dl sesamfrø 1 ts salt 6-7 dl vatn
Bland sammen alle ingrediensene, la røra svelle 10 minutter. Fordel som ett tynt lag med slikkepott over to bakepapirkledde langpanner. Steik på varmluft 160 grader, ett brett øverst og ett brett nederst. Etter 10 minutter tar du brettene ut og skjærer i ruter med en pizzarulle, før du setter dei tilbake i ovnen. Steik i 40-50 minutter til (viktig å følge med!) før du slår av ovnen og lar brettene stå i ettervarmen minimum en time til, da sikrer du deg ett sprøtt resultat. La dei avkjøle seg og oppbevar i tett boks i romtemperatur.
Desse brettene blei litt godt stekte, men det gjorde ingen verdens ting, for dei smakte like godt 🙂 Eg har laga denne oppskrifta 4 ganger og har endelig fylt opp lageret igjen, blir nok ikkje lenge til neste gang!
Knekkebrød passer med slags pålegg – til frukost, lunsj, kvelds eller mellommåltid! Her med makrell i tomat og egg –
Egg&kaviar og skinke&avokado –
Knekkebrød er jo heilt supert å ha tilgjengelig for en veldig rask, sunn og enkel frukost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat. Når veiret er så fint som no om dagane vil man gjerne ikkje stå inne å bruke lang tid på måltider 🙂 Topp med friskt og deilig pålegg, sleng på litt grønnsaker på tallerken og måltidet er komplett!

God dag, godtfolk!

Idag må eg berre dele oppskrift på noken fantastiske knekkebrød som dei siste 9-10 vekene har våre en stor del av kostholdet mitt. Eg er totalt hekta og spiser dei med alt av pålegg til alle slags måltider. Desse er glutenfri og veldig magevennlige for min del, for å ikkje snakke om rike og gode på smak, tynne og sprø. Knask!

Eg har fått inspirasjon fra flinke Linn i hennes oppskrift på superknekkis, men gjort litt endringer. Bokkveitemjøl er en superingrediens eg har fått meir og meir sansen for, og er ett knall alternativ til andre typer mjøl. Du kan bruke andre typer mjøl som erstaning, gjerne rug eller spelt om du foretrekker og har det tilgjengelig. Ellers finner du ingrediensene på dagligvarebutikker – og du kan selfølgelig eksprimentere og variere med ulike typer frø, kjerner og nøtter!

Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød
4 dl bokkveitemjøl, evt. anna type mjøl
3 dl havregryn, eg bruker glutenfri
1,5 dl solsikkekjerner
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl sesamfrø
1 ts salt
6-7 dl vatn

Bland sammen alle ingrediensene, la røra svelle 10 minutter. Fordel som ett tynt lag med slikkepott over to bakepapirkledde langpanner. Steik på varmluft 160 grader, ett brett øverst og ett brett nederst. Etter 10 minutter tar du brettene ut og skjærer i ruter med en pizzarulle, før du setter dei tilbake i ovnen. Steik i 40-50 minutter til (viktig å følge med!) før du slår av ovnen og lar brettene stå i ettervarmen minimum en time til, da sikrer du deg ett sprøtt resultat. La dei avkjøle seg og oppbevar i tett boks i romtemperatur.

Desse brettene blei litt godt stekte, men det gjorde ingen verdens ting, for dei smakte like godt 🙂 Eg har laga denne oppskrifta 4 ganger og har endelig fylt opp lageret igjen, blir nok ikkje lenge til neste gang!

Knekkebrød passer med slags pålegg – til frukost, lunsj, kvelds eller mellommåltid!
Her med makrell i tomat og egg –

Egg&kaviar og skinke&avokado –

Knekkebrød er jo heilt supert å ha tilgjengelig for en veldig rask, sunn og enkel frukost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat. Når veiret er så fint som no om dagane vil man gjerne ikkje stå inne å bruke lang tid på måltider 🙂 Topp med friskt og deilig pålegg, sleng på litt grønnsaker på tallerken og måltidet er komplett!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg