Nydelig og fyldig kokos-sjokolademousse

Dere som følger meg jevnt og trutt er begynt å bli kjent med kombinasjonen mellom kokos og sjokolade no, vell?
Visst ikkje må dere berre prøve det snart, altså. Kokosmelk er noke eg bruker utrulig masse for tida, og det passer i både desserter, kaker, middager, til frukosten og lunsjen. Kokosmelk gir en utrulig god smak og konsistens, og i kombinasjon med smaken av sjokolade blir det heilt knall! En stor fordel og bonus at kokosmelk kan brukes for dei som ikkje tåler melk eller soya, som altså gjer denne sjokolademoussen sukkerfri, glutenfri og melkefri 🙂

Eg har posta en lignende oppskrift på kokos-sjokolademousse HER tidligere. Men – eg har laga den på nytt fleire ganger i en enda bedre versjon, så eg må berre dele den nye oppskrifta med dere! Den er hakket bedre på både smak, konsistens og fylde, så det vil naturligvis sei at eg anbefaler denne framfor den tidligere versjonen.

Eg har tatt utgangspunkt i den kjempepopulære oppskrifta mi på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse som eg blant anna har posta HER. Forskjellen er at den versjonen er ikkje melkefri, og uten hint av kokossmaken, da eg har brukt gresk yoghurt.

Det er to ting som er veldig viktig når det gjelder kokosmelka i oppskriftene mine.
Når du kjøper kokosmelk så anbefaler eg for det første merket Santa Maria. Desse har god kvalitet, kremer seg og er gode på smak og næringsinnhold. Du får kjøpt det på dagligvarebutikker. For det andre kan du sette kokosmelka i kjøleskapet med en gang dei er kjøpt, og oppbevare dei der. Det er når kokosmelka står kjølig den får den konsistensen som er nødvendig nemlig. Den vanlige variantern skiller seg fra vatnet, og danner en stiv krem, som er den delen eg bruker. Lightvarianten kremer seg og blir en fyldig kokoskrem. Dei må stå kjølig minst natta over for å få denne konsistensen. Bildene viser korleis fullverdig kokosmelk skal vere –

Kokos-sjokolademousse
70 g kokosmelk (ikkje light) – den stive delen
70 g kokosmelk light
20 g kakao
25 g sukrinmelis*
10 g sukrin gold*
En klype salt
1 eggekvitte
1 gelatinplate
2 ss vatn

* Du kan erstatte sukrinmelis og sukrin gold med anna søtning tilsvarande ca. 35 g. Anbefaler sukrin+, sukrinmelis eller anna pulveristert søtning som løyser seg opp i moussen uten å danne krystaller.

? Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at den faller ut.
? Legg gelatinplata i kaldt vatn. Bland sammen kokosmelk, kakao, søtning, salt – gjerne med en miksmaster.
? Smelt gelatinplata i 2 ss kokande vatn, rør godt så gelatinen løyser seg opp. Hell i kokosmelk-blandinga og rør godt med miksmaster eller handvisp.
? Vend deretter inn den stivpiska eggekvitta med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Bruk en visp om moussen ikkje jevner seg skikkelig.
? Hell i en skål eller to porsjonsformer. Sett kjølig noken timer før servering, eller gjerne natta over, så mousse får satt seg.


Oppskifta gir to slike porsjonsstørrelser. Den kan med fordel dobles!

Kokos-sjokolademoussen er nydelig til frisk frukt eller bær!
No begynner dei norske bærene å komme på butikken, og da passer det ypperlig som tilbehør. Heimelaga, sukkerfri vaniljesaus er også en klassiker – mi oppskrift kan du finne HER. Den kan også lages melkefri ved bruk av alternativ melk som det står i innlegget 🙂 Vaniljesausen aleine er jo også nydelig til dei norske, friske bærene.

Vil du heller prøve deg på fyldig kokos-sjokoladepudding er det også en stor anbefaling fra mi side. Oppskrifta finner du HER og er blitt en slager hos mange dere lesere! Også uten sukker, melk, gluten, egg –

Så! Det er jo lillle-lørdag idag og en perfekt grunn for å kose seg litt ekstra 🙂
Ha en super dag!

33 kommentarer

 1. Denne skal jeg SÅ lage i helgen! Tusen takk for oppskrift 😀 Det så rett og slett bare fantastisk ut!

 2. Therese Melby

  Den så kjempe god ut!

 3. J U N E O L S E N

  Åå du er nyydelig! Hadde blitt utroolig glad for en kommentar på bloggen min! xx

 4. maren sørum

  finnes det noe å erstatte kokosmelk med? Er det forresten like mye næring I det skummet som I selve melken? 🙂 smaker det godt?

 5. Hei fine Linda! Hvordan går det på Spenst? Jeg har forresten hørt at light-varianten av kokosmelk er vanlig kokosmelk tilsatt vann, og ettersom den jo også er dyrere har jeg gått over til å kjøpe full fat og helle vanne ut selv. Lurt? 😛 Håper du får en strålende dag du også! <3

 6. Camilla T

  superdupert at du viste konsistensen på kokoskremen! fortsatt en del ukjente ingredienser. jeg har aldri brukt gelatinplater før, og kunne tenkt meg du viste hvilke typer du bruker der!

 7. Victoria

  Åhh nam!!

 8. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Konsistensen så helt himmelsk ut 😀

 9. Hei! Er i Orlando på ferie og lurer på om du har tips til butikker og restauranter man kan få kjøpt litt sunn mat. Bor på et superflott hotell her, men maten er så utrolig usunn. Tror ikke jeg har sett grønnsaker på hele oppholdet! Vi skal være 10 dager til:) Andre tips til hyggelige ting å gjøre her hadde også blitt satt pris på:)

 10. Linda Marie Stuhaug

  Merete: Både på Walmart og Piblix har dei godt utvalg av sunne matvarer, som vanlige, store matvarebutikker. Eg var utrulig lite på restaurater, Cheesecake Factory har en egen sunn meny med kaloritabell etc 🙂 Ellers husker eg dessverre ikkje navnene på restaurantene vi var på. Tips til opplevinger i Orlando er definitivt Cocoa Beach, Universal studios, skydiving fra verdens høgste tendemhopp, Disneyworld, shopping på alle outlet butikkene, shopping på store kjøpesentre og sist men ikkje minst: YOGHURTLAND! Håper du får en fin tur videre 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Den var magisk! Smelta bort i munnen 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Definitivt 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Camilla T: Riktig konsistens er alfa omega, så eg tenkte det var lurt å vise den 🙂 Gelatinplater får du kjøpt på vanlig dagligvarebutikker, der er det kun en eller to typer å velge mellom. Slik ser den ut: http://www.julebygda.no/index.cfm?tmpl=butikk/produkt_view&listeid=121551&level=1&kategori=BAKEARTIKLER&prodid=110664 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Chassi: Heisann du 🙂 Jotakk, det går heilt supert i jobben! Trives utrulig godt og kunne ikkje fått en bedre jobb å gå til 🙂 Eg skjønte ikkje heilt kva du meinte med å helle av vatnet på fullfett varianten? Før den settes kaldt da eller? Korleis er konsistensen då? 🙂 Takk det samme til deg <3

 15. Linda Marie Stuhaug

  maren sørum: Visst du leser innlegget øverst så står det linka til tidligere oppskrift med gresk yoghurt, som kan fungere som erstatter for kokosmelka 😉 Kva meiner du med skummet? Den stive delen? Selfølgelig smaker det godt, ellers hadde eg aldri brukt det så masse som eg gjer 🙂 Prøv å bli overbevist 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  J U N E O L S E N: Takk for det 😉

 17. Linda Marie Stuhaug

  Therese Melby: Ett ord: magisk! 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Regine: Så hyggelig, Regine! Det er jo perfekt som sunnere helgekos 🙂 Håper den faller i smak hos deg også!

 19. Dette må jeg prøve! Nam!

 20. prinsessen

  Nam-nam-nam! I dag prøvde meg og mamma oss på din sukkerfrie Snickers kake, og hver eneste bit var SÅ GOD! Kanskje vi kan prøve oss på denne imorgen. Det er jo tross alt sommerferie, masse tid til å eksprimentere på kjøkkenet 🙂

 21. fru Uteng

  Nam, dette så godt ut! Er allerede stor fan av kokossjokoladekremen din, så dette MÅ jo bare blir bra :):)

 22. Linda Marie Stuhaug

  fru Uteng: Da vil denne absolutt falle i smak! Det blir mykje det samme, men i en luftigere konsistens. Mums 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  prinsessen: Sååå hyggelig å høre at mor di prøvde seg på kaka! Supert at den falt i smak 🙂 No er det sommarferie og ekstra tid til å eksprimentere litt meir på kjøkkenet ja! Og enda bedre å nyte en god dessert ute i sola 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Absolutt, det synes eg 🙂

 25. Birgitte

  Dette var helt fantastisk godt! 😀

 26. Linda Marie Stuhaug

  Birgitte: Alle tomler opp! Takk for tilbakemelding 😀

 27. Linda-Mari

  Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på ? 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Linda: Som det står i innlegget – to porsjonsformer 🙂

 29. Åh, denne var GOD!!

 30. Linda Marie Stuhaug

  M: Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemelding 🙂

 31. Heisann! Jeg digger denne oppskriften men jeg lurer på hva du tenker om at det er så mye mettet fett i kokosmelka? Helsemyndighetene fraråder jo å spise for mye av denne typen fett:-) jeg ser ofte at du nevner soyamelk/gresk yoghurt osv som alternativer som jo har mye mindre mettet fett, synes du dette er et bedre alternativ?

 32. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Heisann 🙂 Kokosfett er metta fett ja, men av den sunne typen som kroppen har nytte av. Skrevet om det mange ganger på bloggen før 🙂 I dei fleste oppskriftene eg har med kokosmelk er ikkje soyamelk eller gresk yoghurt eit godt alternativ nei – det blir heilt noke anna.

 33. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Har skrevet om det blant anna i dette innlegget: http://lindastuhaug.blogg.no/1393940067_kokoskrema_havregrt__.html 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *