Linda Stuhaug

Annonse

25. juni 2014

Nydelig og fyldig kokos-sjokolademousse

Nydelig og fyldig kokos-sjokolademousse
Dere som følger meg jevnt og trutt er begynt å bli kjent med kombinasjonen mellom kokos og sjokolade no, vell? Visst ikkje må dere berre prøve det snart, altså. Kokosmelk er noke eg bruker utrulig masse for tida, og det passer i både desserter, kaker, middager, til frukosten og lunsjen. Kokosmelk gir en utrulig god smak og konsistens, og i kombinasjon med smaken av sjokolade blir det heilt knall! En stor fordel og bonus at kokosmelk kan brukes for dei som ikkje tåler melk eller soya, som altså gjer denne sjokolademoussen sukkerfri, glutenfri og melkefri 🙂
Eg har posta en lignende oppskrift på kokos-sjokolademousse HER tidligere. Men – eg har laga den på nytt fleire ganger i en enda bedre versjon, så eg må berre dele den nye oppskrifta med dere! Den er hakket bedre på både smak, konsistens og fylde, så det vil naturligvis sei at eg anbefaler denne framfor den tidligere versjonen.
Eg har tatt utgangspunkt i den kjempepopulære oppskrifta mi på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse som eg blant anna har posta HER. Forskjellen er at den versjonen er ikkje melkefri, og uten hint av kokossmaken, da eg har brukt gresk yoghurt.
Det er to ting som er veldig viktig når det gjelder kokosmelka i oppskriftene mine. Når du kjøper kokosmelk så anbefaler eg for det første merket Santa Maria. Desse har god kvalitet, kremer seg og er gode på smak og næringsinnhold. Du får kjøpt det på dagligvarebutikker. For det andre kan du sette kokosmelka i kjøleskapet med en gang dei er kjøpt, og oppbevare dei der. Det er når kokosmelka står kjølig den får den konsistensen som er nødvendig nemlig. Den vanlige variantern skiller seg fra vatnet, og danner en stiv krem, som er den delen eg bruker. Lightvarianten kremer seg og blir en fyldig kokoskrem. Dei må stå kjølig minst natta over for å få denne konsistensen. Bildene viser korleis fullverdig kokosmelk skal vere –
Kokos-sjokolademousse 70 g kokosmelk (ikkje light) – den stive delen 70 g kokosmelk light 20 g kakao 25 g sukrinmelis* 10 g sukrin gold* En klype salt 1 eggekvitte 1 gelatinplate 2 ss vatn
* Du kan erstatte sukrinmelis og sukrin gold med anna søtning tilsvarande ca. 35 g. Anbefaler sukrin+, sukrinmelis eller anna pulveristert søtning som løyser seg opp i moussen uten å danne krystaller. ? Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at den faller ut. ? Legg gelatinplata i kaldt vatn. Bland sammen kokosmelk, kakao, søtning, salt – gjerne med en miksmaster. ? Smelt gelatinplata i 2 ss kokande vatn, rør godt så gelatinen løyser seg opp. Hell i kokosmelk-blandinga og rør godt med miksmaster eller handvisp. ? Vend deretter inn den stivpiska eggekvitta med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Bruk en visp om moussen ikkje jevner seg skikkelig. ? Hell i en skål eller to porsjonsformer. Sett kjølig noken timer før servering, eller gjerne natta over, så mousse får satt seg.
Oppskifta gir to slike porsjonsstørrelser. Den kan med fordel dobles!
Kokos-sjokolademoussen er nydelig til frisk frukt eller bær! No begynner dei norske bærene å komme på butikken, og da passer det ypperlig som tilbehør. Heimelaga, sukkerfri vaniljesaus er også en klassiker – mi oppskrift kan du finne HER. Den kan også lages melkefri ved bruk av alternativ melk som det står i innlegget 🙂 Vaniljesausen aleine er jo også nydelig til dei norske, friske bærene.
Vil du heller prøve deg på fyldig kokos-sjokoladepudding er det også en stor anbefaling fra mi side. Oppskrifta finner du HER og er blitt en slager hos mange dere lesere! Også uten sukker, melk, gluten, egg –
Så! Det er jo lillle-lørdag idag og en perfekt grunn for å kose seg litt ekstra 🙂 Ha en super dag!

Dere som følger meg jevnt og trutt er begynt å bli kjent med kombinasjonen mellom kokos og sjokolade no, vell?
Visst ikkje må dere berre prøve det snart, altså. Kokosmelk er noke eg bruker utrulig masse for tida, og det passer i både desserter, kaker, middager, til frukosten og lunsjen. Kokosmelk gir en utrulig god smak og konsistens, og i kombinasjon med smaken av sjokolade blir det heilt knall! En stor fordel og bonus at kokosmelk kan brukes for dei som ikkje tåler melk eller soya, som altså gjer denne sjokolademoussen sukkerfri, glutenfri og melkefri 🙂

Eg har posta en lignende oppskrift på kokos-sjokolademousse HER tidligere. Men – eg har laga den på nytt fleire ganger i en enda bedre versjon, så eg må berre dele den nye oppskrifta med dere! Den er hakket bedre på både smak, konsistens og fylde, så det vil naturligvis sei at eg anbefaler denne framfor den tidligere versjonen.

Eg har tatt utgangspunkt i den kjempepopulære oppskrifta mi på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse som eg blant anna har posta HER. Forskjellen er at den versjonen er ikkje melkefri, og uten hint av kokossmaken, da eg har brukt gresk yoghurt.

Det er to ting som er veldig viktig når det gjelder kokosmelka i oppskriftene mine.
Når du kjøper kokosmelk så anbefaler eg for det første merket Santa Maria. Desse har god kvalitet, kremer seg og er gode på smak og næringsinnhold. Du får kjøpt det på dagligvarebutikker. For det andre kan du sette kokosmelka i kjøleskapet med en gang dei er kjøpt, og oppbevare dei der. Det er når kokosmelka står kjølig den får den konsistensen som er nødvendig nemlig. Den vanlige variantern skiller seg fra vatnet, og danner en stiv krem, som er den delen eg bruker. Lightvarianten kremer seg og blir en fyldig kokoskrem. Dei må stå kjølig minst natta over for å få denne konsistensen. Bildene viser korleis fullverdig kokosmelk skal vere –

Kokos-sjokolademousse
70 g kokosmelk (ikkje light) – den stive delen
70 g kokosmelk light
20 g kakao
25 g sukrinmelis*
10 g sukrin gold*
En klype salt
1 eggekvitte
1 gelatinplate
2 ss vatn

* Du kan erstatte sukrinmelis og sukrin gold med anna søtning tilsvarande ca. 35 g. Anbefaler sukrin+, sukrinmelis eller anna pulveristert søtning som løyser seg opp i moussen uten å danne krystaller.

? Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at den faller ut.
? Legg gelatinplata i kaldt vatn. Bland sammen kokosmelk, kakao, søtning, salt – gjerne med en miksmaster.
? Smelt gelatinplata i 2 ss kokande vatn, rør godt så gelatinen løyser seg opp. Hell i kokosmelk-blandinga og rør godt med miksmaster eller handvisp.
? Vend deretter inn den stivpiska eggekvitta med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Bruk en visp om moussen ikkje jevner seg skikkelig.
? Hell i en skål eller to porsjonsformer. Sett kjølig noken timer før servering, eller gjerne natta over, så mousse får satt seg.


Oppskifta gir to slike porsjonsstørrelser. Den kan med fordel dobles!

Kokos-sjokolademoussen er nydelig til frisk frukt eller bær!
No begynner dei norske bærene å komme på butikken, og da passer det ypperlig som tilbehør. Heimelaga, sukkerfri vaniljesaus er også en klassiker – mi oppskrift kan du finne HER. Den kan også lages melkefri ved bruk av alternativ melk som det står i innlegget 🙂 Vaniljesausen aleine er jo også nydelig til dei norske, friske bærene.

Vil du heller prøve deg på fyldig kokos-sjokoladepudding er det også en stor anbefaling fra mi side. Oppskrifta finner du HER og er blitt en slager hos mange dere lesere! Også uten sukker, melk, gluten, egg –

Så! Det er jo lillle-lørdag idag og en perfekt grunn for å kose seg litt ekstra 🙂
Ha en super dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg