Linda Stuhaug

Annonse

Sunn & frisk mangosorbêt på 2 minutter!

Sunn & frisk mangosorbêt på 2 minutter!
Eg har så dilla på hurtigis om dagane! Kjøper frisk frukt og bær, skjærer i biter og putter i plastpose i fryseren, og sammen med eit par andre ingredienser tryller man fram deilige isvarianter på få minutter. Raskere og enklere enn det blir det rett og slett ikkje, eller kva? Perfekt no på varme sommerdager da man gjerne vil ha noke friskt, godt og avskjølande fortast mulig, så man kan komme seg ut igjen i sola.
Denne typen sorbêt begynte eg å lage i fjor på denne årstida, og har våre en fast følgesvenn sida, og blitt populær blant mange av dere. Den har havna ut på bloggen utallige mange ganger før, men no når mange nye klikker seg innpå skader det vell ikkje å dele den igjen? Det er spesielt bringebærsorbêt som har våre i fokus, for den har lenge våre favoritten min, men no er altså mangosorbêt havna på toppen.
Så lenge man tåler frukt/bær kan denne fantatsiske isen spises av alle!
Sorbêt på 2 minutter 150 g frossen mango i biter – eller anna frukt/bær 120 g naturell yoghurt / kokosmelk Søtning etter smak – eg pleier å bruke 2-3 ss sukrinmelis
Kjør ingreidensene i en kraftig blender, foodprosessor eller stavmikser til en jevn og klumpfri is. Smak til med søtning – her anbefaler eg en pulverisert versjon som løyser seg opp i isen, altså sukrinmelis, stevia etc. Server straks eller frys ned til servering, da må den tine litt i romtemperatur først.
TIPS: Du kan bruke mange typer frukt og bær i denne oppskriften. Prøv med bringebær, jordbær, kiwi, eple, banan, skogsbær for å nevne noken – eller for all del: kombiner fleire! Da blir smaksopplevelsene heilt nye gjerne fra gang til gang.
Du kan bruke alle slags typer naturell yoghurt, kesam eller vaniljeyoghurt. Soyayoghurt er også eit alternativ. For min del blir det kokosmelk light som står oppbevart kaldt, så den blir fyldig. Du kan også bruke vanlig kokosmelk. Da blir den jo melkefri også, sant!
?
Her er akkurat samme oppskrifta, men som bringebærsorbêt –
… strø gjerne over friske bær, fruktbiter, tørka frukt, nøtter, kjerner, mørk sjokolade eller noke anna snadder som passer som topping!
En nydelig smak av frukt og bær. Frisk, men samtidig søt. Kald og avkjølande. Sunn og smakfull. Lite kalorier, mettende og mektig. Full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Kva venter du på? 😉

Eg har så dilla på hurtigis om dagane!
Kjøper frisk frukt og bær, skjærer i biter og putter i plastpose i fryseren, og sammen med eit par andre ingredienser tryller man fram deilige isvarianter på få minutter. Raskere og enklere enn det blir det rett og slett ikkje, eller kva? Perfekt no på varme sommerdager da man gjerne vil ha noke friskt, godt og avskjølande fortast mulig, så man kan komme seg ut igjen i sola.

Denne typen sorbêt begynte eg å lage i fjor på denne årstida, og har våre en fast følgesvenn sida, og blitt populær blant mange av dere. Den har havna ut på bloggen utallige mange ganger før, men no når mange nye klikker seg innpå skader det vell ikkje å dele den igjen? Det er spesielt bringebærsorbêt som har våre i fokus, for den har lenge våre favoritten min, men no er altså mangosorbêt havna på toppen.

Så lenge man tåler frukt/bær kan denne fantatsiske isen spises av alle!

Sorbêt på 2 minutter
150 g frossen mango i biter – eller anna frukt/bær
120 g naturell yoghurt / kokosmelk
Søtning etter smak – eg pleier å bruke 2-3 ss sukrinmelis

Kjør ingreidensene i en kraftig blender, foodprosessor eller stavmikser til en jevn og klumpfri is. Smak til med søtning – her anbefaler eg en pulverisert versjon som løyser seg opp i isen, altså sukrinmelis, stevia etc. Server straks eller frys ned til servering, da må den tine litt i romtemperatur først.

TIPS:
Du kan bruke mange typer frukt og bær i denne oppskriften. Prøv med bringebær, jordbær, kiwi, eple, banan, skogsbær for å nevne noken – eller for all del: kombiner fleire! Da blir smaksopplevelsene heilt nye gjerne fra gang til gang.

Du kan bruke alle slags typer naturell yoghurt, kesam eller vaniljeyoghurt. Soyayoghurt er også eit alternativ. For min del blir det kokosmelk light som står oppbevart kaldt, så den blir fyldig. Du kan også bruke vanlig kokosmelk. Da blir den jo melkefri også, sant!

?

Her er akkurat samme oppskrifta, men som bringebærsorbêt –

… strø gjerne over friske bær, fruktbiter, tørka frukt, nøtter, kjerner, mørk sjokolade eller noke anna snadder som passer som topping!

En nydelig smak av frukt og bær. Frisk, men samtidig søt. Kald og avkjølande. Sunn og smakfull.
Lite kalorier, mettende og mektig. Full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Kva venter du på? 😉

Annonse

2 Kommentarer

M

Marina

6. juli 2021

Hei Linda ! Gleder meg til å smake på mangoisen Kan jeg droppe sukrin ? Blir den god uten ? Kan jeg bruke dadler istedenfor ? Hvor mye eventuelt ? Takk !

Linda Stuhaug

7. juli 2021

Hei! Som forrige svar: honning fungerer fint 🙂 DU kan alltids prøve uten og, vi er alle ulike når det kjem til smak!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg