Sukkerfri, brente valnøtter – sprø & nydelige!

God Fredag!
Er dere klare for helg igjen?

Tida går så fort om dagane, det er nett såvidt eg klarer å henge med. No ser eg fram til ei spennande helg med fint vær og litt forskjellig på agendaen! Imorra skal eg blant anna gå Via Ferrata i Loen, som er ei luftig oppleving der vi klatrar høgt over fjorden, omgitt av spektakulære fjell. Vi skal 1010 m.o.h, og skal over ei hengebru som er 750 m.o.h – den lengste Via Ferrata brua i Europa. Deretter går vi vidare i bratt terreng og skogsveg tilbake på flata. Ser virkelig fram til å stå i midt oppi ei bratt fjellside, sjå over fjorden og kjenne følelsen som da går gjennom kroppen. Det blir en luftig og spennande opplevelse, ser virkelig fram til det 🙂

Men, tilbake til det eg egentlig kom innom her for! Nemlig dele oppskrift på nydelige, brente valnøtter.
Desse er laga på den måten at ei søt, karamellaktig hinne ligg rundt nøtta og skaper en ny smaksopplevese. Eg har valgt å lage dei søte&salte, kombinasjonen mellom karamell og maldonsalt er berre så utrulig god. Sukkerfritt, glutenfritt, melkefritt!

Eg har tatt utgangspunkt i den tidligere oppskrifta på sukkerfri, brente (skivede) mandler. Smaken er masse det samme, men det blir jo litt annleis med dei store valnøttene. Bruksområdene er samme og veldig mange, meir tips om det nede i innlegget!

Sukkerfri, brente valnøtter
200 g valnøtter
2 ss sukrin gold
1,5 stor ss ekte smør,
1 ts maldonsalt
kanel

Varm opp ovnen til 180 grader. Fordel valnøttene på bakepapirkledd langpanne, og forsteik midt i ovnen i 5-7 minutter.
Ta valnøttene ut av ovnen og opp i en bakebolle. Vend inn sukrin gold, kanel, maldonsalt og smelta smør. Rør godt.

Ha blandinga over steikebrettet igjen. Pass på at all blandinga som skal karamellisere seg ligger på valnøttene.Steik midt i ovnen 5-8 minutter. Følg med underveis, det er fort at dei svir seg. Karamellmassen og valnøttene skal bli mørkere i fargen.

La valnøttene avkjøle seg på steikebrettet. Etterkvart som dei blir heilt avkjølte, blir dei sprø. Knekk opp dei som henger sammen, og oppbevar tørt og romtempert i glass.



Kva kan du bruke brente valnøtter til?

– Supert som snacks! Som ett lite mellommåltid, til kaffien eller når du har lyst på noke godt.
– Strø over havregrøt, overnight oats, heimelaga iskrem eller sorbet, yoghurt/ cottage cheeseblandinger, smoothie.
– Bruk som tilbehør til vafler, proteinpannekaker.
– Bruk i tillegg til havregryn eller heimelaga musli på yoghurter etc.
– Bruk som knasane topping på karamelliserte epler, desserter, kaker, fruktsalat ol.

Mulighetane er mange og enda fleire, berre bruk kreativiteten 🙂

I utgangspunktet kan du jo bruke dei alle typer nøtter, mandler og valnøtter blir iallefall en suksess!

Superenkelt å lage til, få ingredienser, passer til så masse, kan oppbevares i vekesvis.
Dette kan alle få til 🙂


Ha en knall helg, alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

23 kommentarer

  1. maren sørum

    lykke til I morgn, det går nok kjempe fint! Har du noen tips til hva jeg kan kjøpe I svergie? Skal på harrytur I morgen 🙂

  2. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Både hørtse og så godt ut! 😀 Ha en fin fredag og god helg 😀

  3. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Takk for det, Liller 🙂 God helg til deg også!

  4. Linda Marie Stuhaug

    maren sørum: Tusen takk, Maren 🙂 Nei, eg har aldri våre på harrytur i Sverige, så eg er dessevrre ikkje rette personen å spørre 😉

  5. Hvordan blir det om man bruker smelta kokosolje her? 🙂 Vil det funke i stedet for smør? Da kan man jo få litt kokossmak på se også 😀

  6. Hvordan blir det om man bruker smelta kokosolje her? 🙂 Vil det funke i stedet for smør? Da kan man jo få litt kokossmak på de også 😀

  7. Ser veldig fristende ut! 😀 og god tur i morgen, kos deg masse :))

  8. Dette så veldit godt ut 🙂 Du er virkelig inspirerende! Jeg har faktisk opprettet blogg selv nå! Sjekk den gjerne ut: http://sottoggodt.blogspot.no

  9. Nina Bakke

    mmmm…

  10. Julie @ WolfItDown

    Herlig! Brente nøtter og valnøtter er noe av det beste snopet jeg vet, og dette så godt ut! Litt smør uthever jo smaken så godt 😀 Lykke til med Via Ferrata i dag Linda! Det hørtes skummelt ut, men du er såpass sporty at du suser nok gjennom det med glans, iallefall med et lite knippe av disse nøttene på lommen 😉 x

  11. Camilla

    Har laget oppskriften din på sukkerfri bounty idag! Skikkelig gode, og det ble tomt alt for fort 🙂 DU er utrolig flink!

  12. Anndrea

    du lager så mye godt! kunne godt kommet hjem til meg å kokkelert noen dager i uka! 😀

  13. NAM!!! Valnøtter er mine favorittnøtter 😉

  14. Linda Marie Stuhaug

    Frida: Valnøtter er nydelig, både naturelle og i nye kombinasjone 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Anndrea: Takk for det! Hehe, du er ikkje den første som seier det 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Så hyggelig, Camilla! Takk for tilbakemelding 🙂 En glede å dele!

  17. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Absolutt, litt smør i denne oppskriften hever smaken og gjer den komplett 🙂 Tusen takk for lykkeønskinger, Julie! Det var en fantastisk tur som eg har planer om å gå igjen på egenhånd. Denne gangen var det en guida tur, men no har vi litt klatreerfaring så vi kjøre på aleine en gang seinare 😀

  18. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Nydelig 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa: Tusen takk for det, Kaisa 🙂 Skal ta en titt på bloggen din 😉

  20. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk for det, Monika 🙂 Det var en nydelig tur!

  21. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Smør gir en utrulig god smak når den karamelliserer seg sammen med sukrin gold. Men det går nok heilt fint for både smak og konsistens å bruke smelta kokosolje 🙂

  22. Oisann! Dette var jo farlig godt! Og veldig sunt for en lavkarbospiser 🙂 Du har herved fått deg enda en fan 😉

  23. Linda Marie Stuhaug

    Hege: Så hyggelig med tilbakemelding! Kjekt å høre at eg har fått en ny, fast leser 🙂 God helg vidare til deg 🙂