Linda Stuhaug

Annonse

Eggemuffins med søtpotet – en lunsjfavoritt!

Eggemuffins med søtpotet – en lunsjfavoritt!
God Søndagskveld! Har dere hatt en fin helg? Mi helg kunne ikkje blitt bedre – strålande veir, godt selskap, masse tid utendørs, god mat, sliten kropp, en luftig opplevelse og mange minner rikare. Turen eg gjekk i går, Via Ferrata i Loen, tenker eg å dele med dere i ett eget innlegg. Det var heilt kanon og en tur eg anbefaler på det sterkaste 🙂
Ei ny veke er rett rundt hjørnet. Eg veit dere er glad i lunsjtips, for en sunn og næringsrik matpakke er utrulig viktig i løpet av arbeidsdagen. Forrige Søndag stod eg på kjøkkenet å lagde opp eggemuffins som eg kunne ta med i dei kommande lunsjboksane på jobb. Eggemuffins er på en måte omelett i muffinsformer, som lager seg sjølv i ovnen mens man kan gjere andre ting. Forskjellen denne gangen er at eg valgte å lage eggemuffinsene i ett skall av søtpotet. Kombinasjonen mellom egg og søtpotet er heilt fantastsisk god, og dette var ingen unntak –
Ser dere søtpotetskivene rundt eggemuffinsene? 😉
Inspirasjonen for eggemuffins med søtptoet fikk eg fra to av mine tidligere oppskrifter er på bloggen, som begge er blitt veldig populære –
… middagspai med søtpotetbunn HER.
… eggemuffins, det supre lunsjtipset! HER.
Det går utrulig fort å lage eggemuffins, og det som er så greit er at man bruker det man liker og tar tilgjengelig av kjøtt og grønnsaker. Bruk gjerne middagsrester, bacon, spekeskinke, brokkoli, chilli eller kvitløk, kremost, fetaost, smelta ost på toppen, bønner, kikerter for å nevne noke. Bruk fantastien og prøv deg fram, eg deler oppskrifta som eg brukte 🙂
Eggemuffins med søtpotet, 6-8 stk 1 middels søtpotet 5-6 egg Kjøtt – eg brukte ca 100 g røykt skinke i biter Grønnsaker – eg brukte paprika og spinat En god skvett valgfri melk/vatn Krydder – eg brukte salt, pepper, chilli, kvitløk ~
? Skrell søtpoteta og del i 1-2 mm tjukke skiver. Fordel i muffinsformer eller små silikonformer slik som meg. ? Fordel kjøttet i bunnen av søtpotetskallet. ? Visp sammen egg, melk/vatn og krydder i en bolle. Fordel eggeblandinga i muffinsformene. Kor mange du får vil variere etter strørrelsen på formene dine. OBS: ikkje fyll heilt til kanten, da vil dei renne over når dei steikast. ? Strø over grønnsaker på toppen. ? Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg. Tida vil variere fra ovn til ovn, og etter kor store muffinsformer du har. Mine stod mellom 20-25 minutt. ? Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Smakfulle, saftige, mettande, næringsrike. Glutenfri & melkefri for dei som må tenke på det, for å ikkje snakke om utrulig gode. Eg har så dilla!
Eggemuffins med søtpotet gir deg en god fordeling mellom proteiner, karbohydrat og fett, samt en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og ta med i lunsjboksen utover veka eller del med dine nærmaste 🙂 Desse er like gode kalde som varme, og faktisk hakket bedre dagen etterpå når smakene har fått satt seg enda bedre!
Nyt Søndagskvelden ?


God Søndagskveld!
Har dere hatt en fin helg? Mi helg kunne ikkje blitt bedre – strålande veir, godt selskap, masse tid utendørs, god mat, sliten kropp, en luftig opplevelse og mange minner rikare. Turen eg gjekk i går, Via Ferrata i Loen, tenker eg å dele med dere i ett eget innlegg. Det var heilt kanon og en tur eg anbefaler på det sterkaste 🙂

Ei ny veke er rett rundt hjørnet. Eg veit dere er glad i lunsjtips, for en sunn og næringsrik matpakke er utrulig viktig i løpet av arbeidsdagen. Forrige Søndag stod eg på kjøkkenet å lagde opp eggemuffins som eg kunne ta med i dei kommande lunsjboksane på jobb. Eggemuffins er på en måte omelett i muffinsformer, som lager seg sjølv i ovnen mens man kan gjere andre ting. Forskjellen denne gangen er at eg valgte å lage eggemuffinsene i ett skall av søtpotet. Kombinasjonen mellom egg og søtpotet er heilt fantastsisk god, og dette var ingen unntak –


Ser dere søtpotetskivene rundt eggemuffinsene? 😉

Inspirasjonen for eggemuffins med søtptoet fikk eg fra to av mine tidligere oppskrifter er på bloggen, som begge er blitt veldig populære –


… middagspai med søtpotetbunn HER.


… eggemuffins, det supre lunsjtipset! HER.

Det går utrulig fort å lage eggemuffins, og det som er så greit er at man bruker det man liker og tar tilgjengelig av kjøtt og grønnsaker. Bruk gjerne middagsrester, bacon, spekeskinke, brokkoli, chilli eller kvitløk, kremost, fetaost, smelta ost på toppen, bønner, kikerter for å nevne noke. Bruk fantastien og prøv deg fram, eg deler oppskrifta som eg brukte 🙂

Eggemuffins med søtpotet, 6-8 stk
1 middels søtpotet
5-6 egg
Kjøtt – eg brukte ca 100 g røykt skinke i biter
Grønnsaker – eg brukte paprika og spinat
En god skvett valgfri melk/vatn
Krydder – eg brukte salt, pepper, chilli, kvitløk

~

? Skrell søtpoteta og del i 1-2 mm tjukke skiver. Fordel i muffinsformer eller små silikonformer slik som meg.
? Fordel kjøttet i bunnen av søtpotetskallet.
? Visp sammen egg, melk/vatn og krydder i en bolle. Fordel eggeblandinga i muffinsformene. Kor mange du får vil variere etter strørrelsen på formene dine. OBS: ikkje fyll heilt til kanten, da vil dei renne over når dei steikast.
? Strø over grønnsaker på toppen.
? Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg. Tida vil variere fra ovn til ovn, og etter kor store muffinsformer du har. Mine stod mellom 20-25 minutt.
? Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Smakfulle, saftige, mettande, næringsrike.
Glutenfri & melkefri for dei som må tenke på det, for å ikkje snakke om utrulig gode. Eg har så dilla!

Eggemuffins med søtpotet gir deg en god fordeling mellom proteiner, karbohydrat og fett, samt en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og ta med i lunsjboksen utover veka eller del med dine nærmaste 🙂 Desse er like gode kalde som varme, og faktisk hakket bedre dagen etterpå når smakene har fått satt seg enda bedre!

Nyt Søndagskvelden ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg