Sukkerfri lime panna cotta med jordbærsaus

God solskinnsdag!
Skal eg stole på værvarselet så er det siste dagen med fint vær idag. Den kommande veka er det nemlig meldt regn her på Vestlandet, men eg velger likevell å dele denne søte og friske sommerdesserten med dere! Det kan jo hende været er fint andre plasser i Norge, men likevell så kan jo desserten lages og spises kortid som helst, sol eller ei!

Eg kunne ha kalla dessertern kokos-lime panna cotta, for den er nemlig med smak av kokos. Da skjønner dere kanskje at eg har brukt kokosmelk, som igjen betyr at desserten ikkje berre er sukkerfri, men også melkefri! Eg veit fleire av dere ikkje er så begeistra for kokossmaken, så derfor dropper eg kokos i overskrifta – og skriver ned korleis du kan lage desserten uten kokosmelk, og heller anna ingrediens. Forskjellen på konsistens og kalorier blir nokolunde samme, så forskjellen blir med/uten kokossmak og med/uten melk.

Eg har tatt utgangspunkt i mi tidligere oppskrift på sunn panna cotta med bringebærcoulis som du finner HER. Litt endringer er gjort, og en ny saus er laga med ferske, norske jordbær!


Oppskrifta gir 4-6 porsjonformer med panna cotta, litt ettersom kva størrelse du har dei i. Eg fikk 5 slike porsjoner som bildene viser. Du kan sjølvsagt halvere oppskrifta for å få 2-3 porsjoner.

Lime panna cotta
4 dl valgfri melk
4 dl (1 boks) kokosmelk light, må ha stått minst natta over i kjøleskap

3 ss sukrin+, eller anna søtning tilsvarande ca 6 ss sukker
2 vaniljestenger
7 gelatinplater
Safta fra 1- 2 heile lime

? Del vaniljestengene på langs, og skrap ut frøene. Ha dette i en kjele sammen med melk og sukrn+.
? Varm blandinga opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la den trekke ut smak.
? Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn så dei blir mjuke. Ta vaniljestengene ut av kjelen, klem ut vatnet av gelatinplatene og la dei smelte i den varme melkeblandinga.
? Rør inn en boks kokosmelk light som har krema seg og blitt fyldigere i kjøleskapet. Skvis ut safta fra fra lime i blandinga- smak til underveis kor masse du vil ha.
? Fordel blandinga i porsjonsformer og sett kjølig i minst 3 timer så den får satt seg. Den kan med fordel lages dager i forveien, den står seg 3-4 døgn!

Panna cotta uten kokosmelk:
Bytt kokosmelk light med mager kesam/kesam/gresk yoghurt, og bruk en mindre gelatinplate. Ellers akkurat samme framgangsmetode!

Eg hadde ei korg med ferske, norske jordbær i kjøleskapet som eg valgte å lage saus av på 1-2-3.
Tidligare har eg laga bringebærcoulis, oppskrift HER – og pasjonsfruktsaus, oppskrift HER, om du heller vil prøve deg på ein av desse 🙂

Nyrørt jordbærsaus
1 korg norske, ferske jordbær
2-4 ss sukrinmelis m/stevia
Valgfritt: saft fra lime

? Vask og rens jordbærene. Ha dei i en foodprosessor eller kraftig blender med sukrinmelis.
? Mos til den konsistensen du ønsker. Noken foretrekker småbiter av jordbærene, andre ønsker den heilt klumpfri.
? Smak til med sukrinmelis til den er passelig søt. Eg valgte også å smake til med pressa limesaft for å få litt sitruspreg på jordbærsausen – smaken fra panna cottaen kom igjen i sausen og det var veldig godt!
? Fordel over porsjonsformene når panna cottaen har satt seg, og server 🙂

Jordbærsausen blei egentlig en blanding mellom nyrørt saus og nyrørt sylte på konsistensen. Det var ei stor oppskrift og eg hadde meir til overs, bruk gjerne restene på samme måte som jordbærsylte! Nydelig over sunne vafler, proteinpannekaker, på yoghurtblandinger eller i smoothien.

Så er det berre å nyte med den beste samvittighet ?
Det var en nydelig kombinasjon mellom det søte, friske og syrlige.

En sommerdessert som anbefalast og vil falle i smak hos både store og små!
En fin måte å bruke dei norske jordbærene på som er noke av det beste som finnes på denne årstida 🙂

Håper fleire vil prøve seg på denne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. minlangehistorie

    Å panacota er så godt så dette nå jeg prøve 😀 godt på varme sommerdager 🙂

  2. CAMILLA

    Så kjempe godt ut. 🙂

  3. Constance Hatlevik

    Dette må jeg prøve med en gang! Ååh, er så glad i å lese det du deler!

  4. Julie @ WolfItDown

    Åh så herlig! Send en bort hit da vel! Trenger litt frisk dessert selv når sommerværet ikke er helt på topp, er jo fortsatt varmt ute 🙂 x

  5. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Elsker panna cotta i alle former og smaker. Digg konsistens! 😀 sv: Takk. Prøver å finne de beste produktene til dere lesere 🙂 Ja, samme her. Tror sirupen er helt perfekt på is og pannekaker! 😀

  6. Hvor mange vaniljestenger?

  7. theresekristina

    Ååå det såg nydelig ut!

  8. Det så veldig godt ut:D lurer bare på hvor mange vaniljestenger det skal være?:)

  9. Linda Marie Stuhaug

    Anette: Skjedde en liten glipp i oppskrifta 🙂 Som det no står – 2 vaniljestenger 😀 bra du spurte!

  10. Linda Marie Stuhaug

    theresekristina: Så hyggelig! Det var kanongodt, og desserten falt i smak hos heile familien 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Navn: 2 stykker, skjedde en liten glipp i oppskrifta 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Panna cotta i forskjellige varianter er uten tvil utrulig godt 🙂 Gleder meg til å legge inn bestilling hos Iherb! Du har komt med mange gode tips i det siste eg skal putte i handlekurven 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Sommer eller ei, sommerdesserter kan man spise uansett! *sender over en* 😀

  14. Linda Marie Stuhaug

    Constance Hatlevik: Tusen takk, Constance! Så hyggelig å høre 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    CAMILLA: Absolutt 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Det er det absolutt 🙂 Like godt som dessert i sola som kveldskos!

  17. Hei håper du e her nå! Hehe.. Har allerede vært å handla i dag så gidder ikke ned en tur til..ikke har jeg tålmodighet heller, men har alt her foruten vaniljestang. I en nødsitvasjon hvor mange vaniljedråper (ikke ekte dessverre) skal jeg bruke som erstatning kan du tippe???

  18. Charlotte

    Det ser veldig godt ut altså 🙂 Du er kjempeflink! 😀

  19. Linda Marie Stuhaug

    anita: Heisann 🙂 Har du ekte vanuljepulver? Vaniljestangen er egentlig ganske viktig, for den skaper den ekte, djupe og gode vaniljesmaken. Selfølgelig kan den droppes og erstattes med vaniljedråper. Kva type vaniljedråper har du? Essens? Steviasdråper? Merke? Men panna cottaen vil få en litt annleis smak uansett, så vær obs på det 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Tusen takk, Charlotte 🙂