Linda Stuhaug

Annonse

3. juli 2014

Snickers ostekake! Sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri

Snickers ostekake! Sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri
Det er Torsdag og helga er rett rundt hjørnet – som betyr at eg må gi dere en sunn og søt oppskrift! Forrige helg fikk eg enorme bakeabsinenser og forsvant fort inn på kjøkkenet. Eg såg i skap, skuffer og kjøleskap etter ingredienser som kunne passe til ei kake, og når eg såg sammenhengen mellom det eg hadde leita fram fikk en den supre ideen: snickers ostekake! Kjennetegn for snickers er jo den gode kombinasjonen mellom sjokolade, karamell og peanøtt – og eg var veldig spent på om eg ville klare å lage ei vellykka ostekake på første forsøk.
Dere kan tru smilet var bredt og bakegleden stor når det blei en suksess!
Snickers ostekaka kan lages på to måter. Begge variantene er sukkerfri og glutenfri, mens den eine varianten er også melkefri. Forkjellen på den som er melkefri er at den har ett lite hint av kokos, siden kokosmelk er blitt brukt som ingrediens. Eg kan anbefale begge variantane til alle-mann-alle, for dei er like gode på smak og konsistens! Så lag det ostekakefyllet som passer deg best og som du trur du kommer til å falle i smak.
Snickersbunn ? 70 g havregryn ? 100 g peanøtter ? 6 store, saftige dadler – 120 g uten stein ? 25 g cocosa (annonselenke) / smelta smør ? Bittelitt salt
Ha havregryn, nøtter og dadler i en foodprosessor og kjør til en klumpfri, smuldrette masse. Tilsett smelta cocosa og la den gå litt til. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd, rund form (22 cm diameter). Sett i fryseren mens du lager fyllet.
Ver for all del ikkje skeptisk til dadlene, uansett om du ikkje liker det. Man kjenner ikkje smaken av dei, dadlene skaper en fantastisk konsitsens og gir naturlig, karamellaktig søtsmak.
Ostekake fyll 3 dl valgfri melk 1 boks, 300 g mager kesam, kan og bruke gresk yoghurt 200 g philadelphia 3-4 ss sukrin pluss, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker 1 vaniljestang 1 ts ekte vaniljepulver, kan byttes med en ekstra vaniljestang 6 plater gelatin Ostekake fyll melkefritt 3 dl valgfri melk 200 g kokosmelk, den stive delen av fullfett variant du får når den boksen står kaldt 150 g kokosmelk light 3-4 ss sukrin pluss, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker 1 vaniljestang 1 ts ekte vaniljepulver, kan byttes med en ekstra vaniljestang 6 plater gelatin
? Kok opp melk, sukrin+, vaniljestang og vaniljepulver i en kjele på svak varme. Vaniljestanga må du dele på langs, skrape ut frøene på – og ha både frø og stang i melkeblandinga. ? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn minst 5 minutter. ? Fjern vaniljestengene fra melkeblandinga, og smelt dei bløtlagde gelatinplatene inn i blandinga. ? I en egen bolle mikser du samen kokosmelkene / yoghurt og philadelphia. Bland deretter melkeblandinga inn, og smak til om du ønsker den litt søtere. ? Hell over kakebunnen og sett kaldt i minimum 4 timer. Lag gjerne dagen før! Kaka oppbevares i kjøleskapet.
Som topping på ostekaka smelta eg sukkerfri sjokolade over vannbad, tok i en liten plastpose og spruta over, i tillegg til litt strø av peanøtter. Sjokoladen stivna etter noken minutter i kjøleskapet. Hadde også litt på sida så man kunne forsyne seg med ekstra på kakestykkene –
Når eg satte i gang med å lage snickers ostekaka sniktitta eg litt på tre av mine tidligere oppskrifter som eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger på:
Sukkerfri, enkel snickerskake HER. Super ostekake som eg har posta to oppskrifter på. Tradisjonell ostekake HER, melkefri ostekake HER.
Fleire som er glad i den gode kombinasjonen mellom karamell, sjokolade og peanøtter? Eg synes iallefall den er fantastisk!
Ha en fin dag vidare 🙂

Det er Torsdag og helga er rett rundt hjørnet – som betyr at eg må gi dere en sunn og søt oppskrift!
Forrige helg fikk eg enorme bakeabsinenser og forsvant fort inn på kjøkkenet. Eg såg i skap, skuffer og kjøleskap etter ingredienser som kunne passe til ei kake, og når eg såg sammenhengen mellom det eg hadde leita fram fikk en den supre ideen: snickers ostekake! Kjennetegn for snickers er jo den gode kombinasjonen mellom sjokolade, karamell og peanøtt – og eg var veldig spent på om eg ville klare å lage ei vellykka ostekake på første forsøk.

Dere kan tru smilet var bredt og bakegleden stor når det blei en suksess!

Snickers ostekaka kan lages på to måter. Begge variantene er sukkerfri og glutenfri, mens den eine varianten er også melkefri. Forkjellen på den som er melkefri er at den har ett lite hint av kokos, siden kokosmelk er blitt brukt som ingrediens. Eg kan anbefale begge variantane til alle-mann-alle, for dei er like gode på smak og konsistens! Så lag det ostekakefyllet som passer deg best og som du trur du kommer til å falle i smak.

Snickersbunn
? 70 g havregryn
? 100 g peanøtter
? 6 store, saftige dadler – 120 g uten stein
? 25 g cocosa (annonselenke) / smelta smør
? Bittelitt salt

Ha havregryn, nøtter og dadler i en foodprosessor og kjør til en klumpfri, smuldrette masse. Tilsett smelta cocosa og la den gå litt til. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd, rund form (22 cm diameter). Sett i fryseren mens du lager fyllet.

Ver for all del ikkje skeptisk til dadlene, uansett om du ikkje liker det. Man kjenner ikkje smaken av dei, dadlene skaper en fantastisk konsitsens og gir naturlig, karamellaktig søtsmak.

Ostekake fyll
3 dl valgfri melk
1 boks, 300 g mager kesam, kan og bruke gresk yoghurt
200 g philadelphia
3-4 ss sukrin pluss, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, kan byttes med en ekstra vaniljestang
6 plater gelatin

Ostekake fyll melkefritt
3 dl valgfri melk
200 g kokosmelk, den stive delen av fullfett variant du får når den boksen står kaldt
150 g kokosmelk light
3-4 ss sukrin pluss, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, kan byttes med en ekstra vaniljestang
6 plater gelatin

? Kok opp melk, sukrin+, vaniljestang og vaniljepulver i en kjele på svak varme. Vaniljestanga må du dele på langs, skrape ut frøene på – og ha både frø og stang i melkeblandinga.
? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn minst 5 minutter.
? Fjern vaniljestengene fra melkeblandinga, og smelt dei bløtlagde gelatinplatene inn i blandinga.
? I en egen bolle mikser du samen kokosmelkene / yoghurt og philadelphia. Bland deretter melkeblandinga inn, og smak til om du ønsker den litt søtere.
? Hell over kakebunnen og sett kaldt i minimum 4 timer. Lag gjerne dagen før! Kaka oppbevares i kjøleskapet.

Som topping på ostekaka smelta eg sukkerfri sjokolade over vannbad, tok i en liten plastpose og spruta over, i tillegg til litt strø av peanøtter. Sjokoladen stivna etter noken minutter i kjøleskapet. Hadde også litt på sida så man kunne forsyne seg med ekstra på kakestykkene –

Når eg satte i gang med å lage snickers ostekaka sniktitta eg litt på tre av mine tidligere oppskrifter som eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger på:

Sukkerfri, enkel snickerskake HER.
Super ostekake som eg har posta to oppskrifter på.
Tradisjonell ostekake HER, melkefri ostekake HER.

Fleire som er glad i den gode kombinasjonen mellom karamell, sjokolade og peanøtter?
Eg synes iallefall den er fantastisk!

Ha en fin dag vidare 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg