Snickers ostekake! Sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri

Det er Torsdag og helga er rett rundt hjørnet – som betyr at eg må gi dere en sunn og søt oppskrift!
Forrige helg fikk eg enorme bakeabsinenser og forsvant fort inn på kjøkkenet. Eg såg i skap, skuffer og kjøleskap etter ingredienser som kunne passe til ei kake, og når eg såg sammenhengen mellom det eg hadde leita fram fikk en den supre ideen: snickers ostekake! Kjennetegn for snickers er jo den gode kombinasjonen mellom sjokolade, karamell og peanøtt – og eg var veldig spent på om eg ville klare å lage ei vellykka ostekake på første forsøk.

Dere kan tru smilet var bredt og bakegleden stor når det blei en suksess!

Snickers ostekaka kan lages på to måter. Begge variantene er sukkerfri og glutenfri, mens den eine varianten er også melkefri. Forkjellen på den som er melkefri er at den har ett lite hint av kokos, siden kokosmelk er blitt brukt som ingrediens. Eg kan anbefale begge variantane til alle-mann-alle, for dei er like gode på smak og konsistens! Så lag det ostekakefyllet som passer deg best og som du trur du kommer til å falle i smak.

Snickersbunn
? 70 g havregryn
? 100 g peanøtter
? 6 store, saftige dadler – 120 g uten stein
? 25 g cocosa (annonselenke) / smelta smør
? Bittelitt salt

Ha havregryn, nøtter og dadler i en foodprosessor og kjør til en klumpfri, smuldrette masse. Tilsett smelta cocosa og la den gå litt til. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd, rund form (22 cm diameter). Sett i fryseren mens du lager fyllet.

Ver for all del ikkje skeptisk til dadlene, uansett om du ikkje liker det. Man kjenner ikkje smaken av dei, dadlene skaper en fantastisk konsitsens og gir naturlig, karamellaktig søtsmak.

Ostekake fyll
3 dl valgfri melk
1 boks, 300 g mager kesam, kan og bruke gresk yoghurt
200 g philadelphia
3-4 ss sukrin pluss, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, kan byttes med en ekstra vaniljestang
6 plater gelatin

Ostekake fyll melkefritt
3 dl valgfri melk
200 g kokosmelk, den stive delen av fullfett variant du får når den boksen står kaldt
150 g kokosmelk light
3-4 ss sukrin pluss, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, kan byttes med en ekstra vaniljestang
6 plater gelatin

? Kok opp melk, sukrin+, vaniljestang og vaniljepulver i en kjele på svak varme. Vaniljestanga må du dele på langs, skrape ut frøene på – og ha både frø og stang i melkeblandinga.
? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn minst 5 minutter.
? Fjern vaniljestengene fra melkeblandinga, og smelt dei bløtlagde gelatinplatene inn i blandinga.
? I en egen bolle mikser du samen kokosmelkene / yoghurt og philadelphia. Bland deretter melkeblandinga inn, og smak til om du ønsker den litt søtere.
? Hell over kakebunnen og sett kaldt i minimum 4 timer. Lag gjerne dagen før! Kaka oppbevares i kjøleskapet.

Som topping på ostekaka smelta eg sukkerfri sjokolade over vannbad, tok i en liten plastpose og spruta over, i tillegg til litt strø av peanøtter. Sjokoladen stivna etter noken minutter i kjøleskapet. Hadde også litt på sida så man kunne forsyne seg med ekstra på kakestykkene –

Når eg satte i gang med å lage snickers ostekaka sniktitta eg litt på tre av mine tidligere oppskrifter som eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger på:

Sukkerfri, enkel snickerskake HER.
Super ostekake som eg har posta to oppskrifter på.
Tradisjonell ostekake HER, melkefri ostekake HER.

Fleire som er glad i den gode kombinasjonen mellom karamell, sjokolade og peanøtter?
Eg synes iallefall den er fantastisk!

Ha en fin dag vidare 🙂

34 kommentarer

  1. Hanne Elizabeth

    Åh herlighet, VANN I MUNNEN!! Må prøves 🙂

  2. Anette Christine

    Det så virkelig kjempe godt ut! Må testet snart 🙂

  3. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Får aldri nok av snickerskaker 😀 Nam nam 😀

  4. Linda-Mari

    Om noen andre lurer på kcal-innholdet i denne. Om kaken deles inn i 10 stykker, er det 193 kcal i hvert stykke 🙂

  5. Julie @ WolfItDown

    Oj! Fikk vann i munnen her jeg sitter jo, for en utrolig pen kake, også så den utrolig fyldig ut også 😀 Flink du er! x

  6. FlestLesere

    Så deilig ut den!

  7. Dette ser helt MAGISK ut Linda! 😀 har sammlet opp såå mange oppskrifter fra deg som jeg må få prøvd når det blir litt mindre jobbing <3 Keep up the good work :)) Du er fantastisk flink <3

  8. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk Monika! Drar godt på smilebåndet no 🙂 Det er berre å sette i gang med bakinga, du vil få mange gode smaksopplevelser 😀 Ha en fin, kommende helg!

  9. Linda Marie Stuhaug

    FlestLesere: Absolutt nydelig 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Tusen takk, Julie 🙂 Den falt i smak hos heile gjengen!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Linda: Det kommer jo an på kva ostekake fyll man velger. Kva har du tatt utgangspunkt i? 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Då er vi to! Det er noke med den kombinasjonen 😉

  13. Linda Marie Stuhaug

    Anette Christine: Så hyggelig, Anette! Håper kaka faller i smak 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Hanne Elizabeth: Så hyggelig! Den er utrulig rask og enkel å lage. Håper det smaker 🙂

  15. minlangehistorie

    det så utrolig godt ut 🙂 du er flink til å bake 😀

  16. Hei! Lager denne i dag 🙂 Den står i kjøleskapet nå. er det riktig at ostefyllet skal være helt flytende? Stivner det isåfall fort, eller hvor mange timer bruker det på å stivne? Håper jeg ikke har gjort dette feil :/ Tror du det blir godt med sjokolade og peanut PB2 strødd over kaka istede for smeltet sjokolade? evt. begge deler? Klem 🙂

  17. Nam!! Den såg knallgod ut. du er så dyktig! 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    monica: Tusen takk for det, Monica! Hyggelig å høyre 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Tonje: Heisann Tonje 🙂 Ostefyllet er rennenda når det lages ja, men det skal stivne av gelatinen etterkvart 🙂 Den trenger noken timer i kjøleskapet, men den kan hurtigavkjøles 1-2 t i fryseren først, deretter i kjøleskapet. En kombinasjon av smelta sjokolade og PB2 trur eg blir en suksess 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Tusen takk for det 🙂

  21. That looks absolutely insane! Such a shame i’m ‘preparing’ for summer! But in September…;) http://www.allnnothing.com

  22. Linda Marie Stuhaug

    Joanna: Thanks 🙂

  23. Naaaaam, denne så fantastisk ut! 🙂 Jeg lurte på om man kan bruke Philadelphia light eller må man bruke vanlig? 🙂

  24. skal lage denne om noen dager, er det riktig at i den melkefri skal det også være 3dl melk? samtidig som kokosmelk vanlig og light?

  25. Linda Marie Stuhaug

    tonje: Det står jo valgfri melk, det står ingenting om at du må bruke tine sin melk 😉 Soyamelk, havremelk, rismelk er like vanlig å bruke, og det er melkefri alternativer 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Sanela: Tusen takk! Du kan bruke både light versjon og vanlig versjon 🙂

  27. Den ser helt nydelig ut, må lages så for som mulig! 🙂 Jeg antar at du bruker salte peanøtter?

  28. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Det stemmer, salte peanøtter 🙂 Håper den faller i smak!

  29. Anne-Lise Ulvik "svigers"

    Du er kjempeflink

  30. Linda Marie Stuhaug

    Anne: Tusen takk dåkke to 😀

  31. Er imponert over alt det gode du lager, stå på du er veldig flink:) men jeg lurer på en ting, ser at du bruker havregryn i oppskriften, du mener du vel glutenfri havregryn ikke den originale havregrynen?

  32. Linda Marie Stuhaug

    Mona: Tusen takk Mona, så hyggelig! Ja, eg skriver ofte glutenfri havregryn – men innimellom berre havregryn også. Dei som trenger det 100% glutenfritt veit dei må bruke glutenfri havregryn så 🙂

  33. Må bare si at jeg har blitt kjempe inspirert av bloggen din. Du er kjempeflink! Lagde kaka her helga her og den ble en kjempesuksess. Har sett på flere av «sunn bakst » oppskriftene dine og lurer på om du baker/ spiser disse til hverdag eller bare i helgene?

  34. Linda Marie Stuhaug

    Vilde: Tusen hjertelig takk, Vilde! For en hyggelig tilbakemelding 🙂 Det varierer veldig, men eg lager meg ofte noke godt i vekedagane også, men det var meir før enn no 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *