Sunn hamburger og snacktips!

God Fredag!
Kva passer vell bedre å møte helga velkommen med enn en sunn burger og snacktips for kvelden?

La oss starte med burgaren, som blei laga på 10 minutter –

? Sjølve karbonadene lagde eg av 1 pakke karbonadedeiig (400g), 1 egg, 1 finhakka kvitløk og krydder. Eg liker det smakfullt og brukte grovkverna chilli, pepper, paprika, grillkrydder, urtesalt og frisk grasløk. Miks godt sammen, form til flate burgere og steik på middels varme så burgerene blir gjennomstekt og beholder saftigheten.

? Som hamburgerbrød brukte eg DENNE geniale og sunne brødmiksen (annonselenke), forma til store "scones". Eg lager opp en heil del og fryser ned, så har eg lett tilgjengelig når det passer seg! Brødmiksen passer til alt og er blitt en ny favoritt hos meg. Hamburgerbrødet rista eg i brødristeren og smurte med guacamole.

? Guacamole er laga av 1/2 avokado most sammen med salt, pepper og grovkverna chilli.

Så er det berre å stable med grønnsakene man liker best! Eg lagde i tillegg en frisk salat som tilbehør med resten av guacamolen. Du kan også lage potetbåter, søtpotetbåter, potetfries eller det du har lyst på, men da tar det fort litt lengre tid.

Nam!
Men ikkje søren om eg klarte å bite over burgeren 😉

Det er ikkje alltid det søte frister, så her er ett sunt&salt snacktips for kvelden:
Lompechips med guacamole og kvitløksdressing –


Eit tips som er en gjenganer på bloggen. Posta før blant anna HER 🙂

? Lompechips lager man ved å dele lomper i passelige biter med pizzaskjærer (bruk dei du foretrekker, for min del heimelaga), strø over krydder som gir god smak på begge sider, og steik midt i ovnen på 200 grader i 5-8 minutter til dei er gylne. Avkjøl på rist så dei blir sprø.

? Lag dobbel guacamole som nevnt ovenfor, og bruk restene her!

? Kvitløksdressing mikser du sammen av kesam/ anna naturell yoghurt, pressa kvitløk, salt, pepper og gjerne litt grassløk.

Det er straks helg.
Jobbehelg for min del, men det gjer ingenting – for om litt over ei veke har eg ferie!

Tipp topp tommel opp. God middag og god Fredag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. Åhh, det så godt ut! 🙂

 2. minlangehistorie

  Å det så godt ut:D hadde jeg bare vært flink på kjøkkenet:P

 3. snuppa73

  Nam, det tror jeg blir frdagskosen i kveld!

 4. Julie @ WolfItDown

  Mmm herlig helgekos! Håper du får en finfin fredag frøken Stuhaug! Stor klem fra Glasgow 🙂 x

 5. Susanne Nesse

  Mmm, fantastisk! Ser nydelig ut, Linda 🙂 Håper du får en suuper fredag!

 6. Rikke Næss

  Du lager så masse gooodt!! STÅ PÅ 🙂

 7. Hvilket krydder mener du er best til lompechipsen?

 8. Linda Marie Stuhaug

  Renate: Eg varierer fra gang til gang 😉 Det er jo smak og behag, men innimellom synes eg faktisk at det er nok med kun litt madonsalt. Ellers bruker eg som regel grillkrydder, paprikakrydder, urtesalt, nachoskrydder, aromat etc 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Rikke Næss: Tusen takk, Rikke! Så hyggelig å høre 🙂 Stå på skal eg absolutt 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Susanne Nesse: Tusen takk for det, Susanne 🙂 Ha en fin Fredag og god helg!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Tusen takk for det, Julie! Håper du koser deg i Glasgow, ha ei super helg du også 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  snuppa73: Passer perfekt på en Fredagskveld 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  minlangehistorie: Dette er overhode ikkje vanskelig å få til, det trur eg nok alle kan klare 🙂 Det er knallgodt, så absolutt verdt ett forsøk! 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Absolutt ett nydelig måltid 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Trine: Ja, det var noken som sa det til meg igår! Veldig hyggelig 🙂 Eg veit ikkje om eg er udugelig eller bloggen hennes vanskelig, men eg får ikkje til å legge igjen en kommentar hos ho…

 16. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Snadder! Skikkelig deilig med burger og chips 😀 Ha en fin Fredda!

 17. natalie

  Kristine weber har skrevet om lompechips før, både i boken og bloggen, smaker veldig godt!

 18. Linda Marie Stuhaug

  natalie: Det har eg også gjort, for over ett år sida her på bloggen 😉 Det er nok titalls mange andre bloggere som har gjort det samme.

 19. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Uten tvil en perfekt Fredagsmeny 🙂

 20. Ann Kristin

  Hva er oppskriften på 2 hamburgerbrød med brødmixen?:)

 21. Linda Marie Stuhaug

  Ann Kristin: Det veit eg ikkje, eg lager alltid heile miksen 🙂

 22. svartbloggern

  Det så dritgodt ut Har du prøvd oppskrifta?

 23. Linda Marie Stuhaug

  svartbloggern: Kva meiner du med det? 😉 Selfølgelig lager eg og spiser oppskriftene eg poster 🙂