Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, enkel iskaffi på to måter

Sukkerfri, enkel iskaffi på to måter
Iskaffi hører jo sommaren med!
Det er ingen tvil om at eg er ei "kaffikjerring" og trenger noken kopper gjennom dagen. No som temperaturen stiger og sola står høgt på himmelen frister det med en kald og avkjølande kaffivariant innimellom. Heimelaga iskaffi kan lagast på ufattelig mange måter i forskjellige varianter, og eg tenkte å dele vertfall to måter å lage den på. Dei begge mikses sammen raskt og enkelt, samtidig som dei er sukkerfri og veldig kalorilette!
Til begge desse variantane bruker man samme ingrediensane, men på to forskjellige måter. Eg skrive valgfri melk fordi man kan bruke den melka man har og foretrekker. For melkefri variant bruker man naturligvis alternativ melk – mandelmelk, soyamelk, rismelk etc. Ellers er favoritten tine melk ett supert alternativ 🙂
(Mocca) iskaffi ? Lag sterk kaffi, fordel i isbitformer og frys til isbiter. ? Ha i isbiter i en foodprosessor / kraftig blender sammen med melk, pulverisert søtning og evt. smakstilsetning. Miks sammen til en slush- konsistens. ? Prinsippet er enkelt; juster mengde, miks sammen, smak til.
Denne er like god uten smakstilsetning som med. Ønsker du vaniljesmak kan du tilsette f.eks vaniljeproteinpulver / vaniljeessens / ekte vaniljepulver / stevia vanilje. Ønsker du sjokoladevariant, slik som bildene mine viser, kan du smake til med kakaopulver og/eller sjokoladeproteinpulver.
Man trenger ikkje mål på å lage iskaffi, men eg er sikker på at noken lurer, så her var ca. mine mål på denne iskaffien: 130 g fryst, sterk kaffi ? 1 dl mandelmelk ? 2 ss sukrinmelis m/stevia ? 1 ss kakao. Eg liker det søtt og sterkt til informasjon 🙂
Eg lagde litt sjokoladesaus av kakaopulver og sukrinmelis som eg hadde i glasset før eg helte iskaffien over.
(Vanilje) iskaffi ? Lag sterk kaffi, fordel i isbitformer og frys til isbiter. ? Rør sammen valgfri melk med pulveristert søtning og evt. smakstilsetning. ? Hell isbitene over glasset og la det stå litt så dei smelter og lager god kaffismak.
Denne er like god uten smakstilsetning som med. Ønsker du vaniljesmak kan du tilsette f.eks vaniljeproteinpulver / vaniljeessens / ekte vaniljepulver / stevia vanilje. Ønsker du sjokoladevariant kan du smake til med kakaopulver og/eller sjokoladeproteinpulver.
Her trenger man heller i utgangspunktet ikkje mål, men eg skriver opp dei eg brukte på denne som bildene viser. 100 g fryst, sterk kaffi ? 1,5 dl mandelmelk ? 1 ss sukrinmelis m/stevia ? eit dryss ekte vaniljepulver ? eit dryss kanel. // Innlegget inneholder sponsede produkter.
En nydelig smak av vanilje og kanel!
Kan vere at eg deler fleire oppskrifter etterkvart, men no om dagane er det desse to måtene i forskjellige varianter som er min favoritt. Eg lager en liter supersterk kaffi om gangen og fryser ned så eg alltid har muligheten å lage meg eit glass 🙂
Del gjerne din måte å lage iskaffi på! Alltid kjekt med innspel 🙂

Iskaffi hører jo sommaren med!

Det er ingen tvil om at eg er ei "kaffikjerring" og trenger noken kopper gjennom dagen. No som temperaturen stiger og sola står høgt på himmelen frister det med en kald og avkjølande kaffivariant innimellom. Heimelaga iskaffi kan lagast på ufattelig mange måter i forskjellige varianter, og eg tenkte å dele vertfall to måter å lage den på. Dei begge mikses sammen raskt og enkelt, samtidig som dei er sukkerfri og veldig kalorilette!

Til begge desse variantane bruker man samme ingrediensane, men på to forskjellige måter. Eg skrive valgfri melk fordi man kan bruke den melka man har og foretrekker. For melkefri variant bruker man naturligvis alternativ melk – mandelmelk, soyamelk, rismelk etc. Ellers er favoritten tine melk ett supert alternativ 🙂

(Mocca) iskaffi
? Lag sterk kaffi, fordel i isbitformer og frys til isbiter.
? Ha i isbiter i en foodprosessor / kraftig blender sammen med melk, pulverisert søtning og evt. smakstilsetning. Miks sammen til en slush- konsistens.
? Prinsippet er enkelt; juster mengde, miks sammen, smak til.

Denne er like god uten smakstilsetning som med. Ønsker du vaniljesmak kan du tilsette f.eks vaniljeproteinpulver / vaniljeessens / ekte vaniljepulver / stevia vanilje. Ønsker du sjokoladevariant, slik som bildene mine viser, kan du smake til med kakaopulver og/eller sjokoladeproteinpulver.

Man trenger ikkje mål på å lage iskaffi, men eg er sikker på at noken lurer, så her var ca. mine mål på denne iskaffien: 130 g fryst, sterk kaffi ? 1 dl mandelmelk ? 2 ss sukrinmelis m/stevia ? 1 ss kakao. Eg liker det søtt og sterkt til informasjon 🙂

Eg lagde litt sjokoladesaus av kakaopulver og sukrinmelis som eg hadde i glasset før eg helte iskaffien over.

(Vanilje) iskaffi
? Lag sterk kaffi, fordel i isbitformer og frys til isbiter.
? Rør sammen valgfri melk med pulveristert søtning og evt. smakstilsetning.
? Hell isbitene over glasset og la det stå litt så dei smelter og lager god kaffismak.

Denne er like god uten smakstilsetning som med. Ønsker du vaniljesmak kan du tilsette f.eks vaniljeproteinpulver / vaniljeessens / ekte vaniljepulver / stevia vanilje. Ønsker du sjokoladevariant kan du smake til med kakaopulver og/eller sjokoladeproteinpulver.

Her trenger man heller i utgangspunktet ikkje mål, men eg skriver opp dei eg brukte på denne som bildene viser. 100 g fryst, sterk kaffi ? 1,5 dl mandelmelk ? 1 ss sukrinmelis m/stevia ? eit dryss ekte vaniljepulver ? eit dryss kanel. // Innlegget inneholder sponsede produkter.

En nydelig smak av vanilje og kanel!

Kan vere at eg deler fleire oppskrifter etterkvart, men no om dagane er det desse to måtene i forskjellige varianter som er min favoritt. Eg lager en liter supersterk kaffi om gangen og fryser ned så eg alltid har muligheten å lage meg eit glass 🙂

Del gjerne din måte å lage iskaffi på! Alltid kjekt med innspel 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg