Søtpotetmuffins med vaniljefrosting

Søtpotetmuffins – SÅ godt!

Ingredienslista er kort med næringsrikt innhold, og dei er raske&enkle å lage. Saftige, proteinrike, mettande, fulle av fiber og betakaroten. Så må eg berre nevne at dei er sukkerfri, glutenfri og melkefri i tillegg 🙂 Å bake med søtpotet gir før det første en fresh farge, for det andre eit utrulig saftig resultat, for det tredje skaper søtpoteta en spesiell og nydelig smak!

Å bake med søtpotet fekk en sansen for under oppholdet mitt i USA i høst, men så falt søtpoteta litt vekk i vinter. No, som dere kanskje har merka, har eg totalt dilla på søtpotet igjen, og eg bruker det til alt, som resulterer i mange nye oppskrifter 🙂

Søtpotetmuffins, 8 stk
1 mellomstor søtpotet på ca 300 g
60 g havremel*
20 g sukrin gold* (annonselenker)
20 g sukrin pluss*
2 egg
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1,5-2 dl vatn

* Bruk gjerne anna, valgfri tørrvare. Speltmel, kokosmel, mandelmel, proteinpulver etc… bland gjerne to.
* Du kan bruke anna type søtning tilsvarande ca. 60 g for sukker.

Framgangsmetode
1.  Først må man lage søtpotetmos av søtpoteta. Eg gjer det i hurtigversjon på få minutter i mikroen: del poteta i 4 og bak i mikroen til den er mør, det vil ta 4-7 minutter. Man kan også bake poteta i ovnen på 180 grader, men det vil ta litt lengre tid.

2.  Ta av skallet på den bakte søtpoteta og ha i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn. Tilsett resten av ingrediensane og kjør til en jevn røre. Juster med litt meir vatn om nødvendig for å få riktig konsistens.

3. Fordel røra i muffinsformer – store eller små – og steik midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutt. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskap.

Tips!
Tilsett gjerne litt hakka, sukkerfri sjokolade i røra. Det er knallgodt!

Vaniljefrosting
Her har man to valg. Dere begynner vell å skjønne greia etterkvart, den med kokosmelk er melkefri med nydelig smak av kokos. Min favoritt. For dei som ikkje er begeistra for kokossmaken har man anna alternativ.

100 g kokosmelk (ikkje light), den stive delen man får når boksen står kaldt.
Bland sammen og smak til med pulverisert søtning (gjerne sukrinmelis)

100 g philadelphia kremost. Bland sammen og smak til med pulverisert søtning (gjerne sukrinmelis)

Valget mitt falt naturligvis på førstnevnte, og eg brukte 2 sukrinmelis m/stevia og eit dryss ekte vaniljepulver for djup smak. Hadde i en sprøytepose og over avkjølte muffins. Viktig at dei oppbevares i kjøleskapet! Ta gjerne over toppingen rett før servering.

Ingen tørre cupcakes er i gården! Ser dere så saftige dei er? ?

Spis supercupcakesene til eit eget måltid, eller gjerne som dessert, kveldskos, før/etter trening, mellommåltid. Eg har hatt med som en del av matpakken – luksuslunsj!

Håper fleire vil prøve seg på å bake med søtpotet, våg å tørre 🙂
Ønsker alle en fin dag vidare!


Pssst! Klikk HER om du ønsker å følge meg på facebook 🙂 Der er det enkelt å følge med på oppdateringer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

41 kommentarer

  1. minlangehistorie

    Å de så kjempe gode ut!!! <3 du frister meg hver dag du:)

  2. Marit N

    Denne skal jeg jammen prøve i helga!! Funker det å fryse de tror du?

  3. Ser gode ut 🙂

  4. Ingvild Ørland

    Namm! Jeg elsker søtpotet, så må prøve denne oppskriften! Tusen takk 😀

  5. Marte Hopstad

    Herregud så deilig!! Det må jo bare prøves ut!!! 😀 nå jeg jeg gira, hehe

  6. Anette Christine

    Så veldig gode ut!! Kan man tilsette gulerot også?

  7. Lovelylillers sunne oppskrifter

    du har gjort det igjen! Disse så mega gode og sunne ut! Good job :*

  8. Benedicte

    Ååh de så kjempe gode ut 🙂 Så intervjuet med deg i ShapeUp 😀 Kjempe bra !!

  9. Julie @ WolfItDown

    Nydelige ja! Definitivt, og jeg som nettopp lagde søtpotetbåter av siste søtpoteten til middag, dang! Og kokoskremen ser helt fantastisk ut 😀 x

  10. Dette måå prøves! Hva er nærings innholdet i disse?:)

  11. Kesia, Balanser kostholdet- en kake i hver hånd!

    åh eg må få testa ut søtpotet i bakst nå! Har sagt at jeg skal det i en evighet! Kanskje dette var sparke bak for å få meg til å gjøre det? For detta så nyydelig ut 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    Kesia, Balanser kostholdet: Da håper eg denne oppskrifta gir deg sparket du trenger, for det burde du virkelig prøve altså! Absolutt fantastisk gode 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid: Har ikkje peiling, eg rekner ikkje næringsinnhold 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Eg har alltid masse søtpoteter tilgjengelig, er blitt heilt avhengig av det om dagen! Haha 😉 Men søtpotetbåter er jo knall det også da! Kokoskremen var kjempegod som topping på muffinsane, det er ingen tvil om 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Benedicte: Det var dei absolutt! Tusen takk Benedicte, så kjekt å høyre 😀

  16. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Det er jo supercupcakes veit du! Spise lett desse til eit eget måltid 🙂 Tusen takk Liller 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Anette Christine: Tja, du kan prøve. Eg har aldri brukt gulrot i bakst før (utenom gulrotkake), men det kan godt hende det blir knall 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Marte Hopstad: Haha, digger det! Håper du prøver dei og at dei faller i smak 😀

  19. Linda Marie Stuhaug

    Ingvild Ørland: Då er vi to! Søtpotet er min store «dilla» om dagen 🙂 Berre hyggelig Ingvild 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    IM: Så hyggelig 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Marit N: Dei er knall å fryse, eg har allerede prøvd 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Så kjekt å høre! Det tar eg som eit kompliment 🙂

  23. DIMAN DILIR

    ser sjukt gott ut!

  24. maren sørum

    kan jeg bruke gresskarpure fra boks istede for søtpotet?:-)

  25. Linda Marie Stuhaug

    maren sørum: Eg har ingen erfaring med gresskarpure 😉 Smaken og konsistensen vil jo bli heilt noke anna, men det er berre å prøve 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    DIMAN DILIR: Fantastisk gode 😉 Forsvant ganske fort kan man sei!

  27. FlestLesere

    Gud så godt det så ut 🙂

  28. Søtpotet er berre så godt!!! Desse såg nydelege og saftige ut 😉

  29. Linda Marie Stuhaug

    Frida: Ikkje sant? Min absolutt favoritt karbohydratkilde 🙂 Desse anbefales om du er så glad i søtpotet!! 🙂

  30. Linda Marie Stuhaug

    FlestLesere: Heilt knall er dei 🙂

  31. Katrine

    Hei. Har blitt ivrig tilhenger av bloggen.din og prøvd flere av dine oppskrifter nå. Og elsker de bare. Men hvor får man kjøpt vanilje pulver? Letet og letet uten hell 🙁

  32. Linda Marie Stuhaug

    Katrine: Tusentakk for det, Katrine 🙂 vaniljepulver kan du få kjøpt på helsekostbutikker, eller på http://www.funksjonellmat.no 🙂

  33. Prøvde denne oppskriften og smaken var kjempegod!! Men de ble ikke seende ut som muffinser desverre.. De ble helt flate, omtrent som en pannekake…Skuffende. Kan det være at jeg har brukt for lite mel? Jeg må prøve igjen:-)

  34. De så forresten veldig fine og høye ut i ovnen, men i det jeg tar de ut, synker de.. 🙁

  35. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Hm, det kan stemme at du skulle hatt litt meir tørrvare. Bakte du ovnspoteta i mikro/ovn? Og du huska bakepulver? 🙂 Prøv gjerne med litt ekstra tørrvare neste gang!

  36. Har du tips til hva man kan bruke i steden for kokosmelk i frostingen? Prøvde meg på den sjokoladekremen med kokosmelk, men det ble litt for mektig kokossmak for meg 🙁

  37. Linda Marie Stuhaug

    Marita: Du kan lage frosting av philadelphia kremost istedenfor kokosmelk – det er veldig godt 🙂

  38. Kristine

    Under ingredienslista skriver du: Du kan bruke anna type søtning tilsvarande ca. 60 g for sukker. Vil det si at hvis jeg vil bytte ut 20 g surkin gold og 20 g sukrin pluss med sukker i denne oppskrifta, så trenger jeg 120 g sukker?

  39. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Nei, 60 g sukker er 60 g sukker 🙂 Du skal ikkje bruke 120 g,

  40. Kristine

    I forhold til oppbevaring, går det greit at de står et par dager i kjøleskap?

  41. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Det går heilt fint, men ville venta med frostingen til servering 🙂