Linda Stuhaug

Annonse

10. juli 2014

Søtpotetmuffins med vaniljefrosting

Søtpotetmuffins med vaniljefrosting
Søtpotetmuffins – SÅ godt! Ingredienslista er kort med næringsrikt innhold, og dei er raske&enkle å lage. Saftige, proteinrike, mettande, fulle av fiber og betakaroten. Så må eg berre nevne at dei er sukkerfri, glutenfri og melkefri i tillegg 🙂 Å bake med søtpotet gir før det første en fresh farge, for det andre eit utrulig saftig resultat, for det tredje skaper søtpoteta en spesiell og nydelig smak!
Å bake med søtpotet fekk en sansen for under oppholdet mitt i USA i høst, men så falt søtpoteta litt vekk i vinter. No, som dere kanskje har merka, har eg totalt dilla på søtpotet igjen, og eg bruker det til alt, som resulterer i mange nye oppskrifter 🙂
Søtpotetmuffins, 8 stk 1 mellomstor søtpotet på ca 300 g 60 g havremel* 20 g sukrin gold* (annonselenker) 20 g sukrin pluss* 2 egg 1 ts bakepulver 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme 1,5-2 dl vatn
* Bruk gjerne anna, valgfri tørrvare. Speltmel, kokosmel, mandelmel, proteinpulver etc… bland gjerne to. * Du kan bruke anna type søtning tilsvarande ca. 60 g for sukker.
Framgangsmetode 1. Først må man lage søtpotetmos av søtpoteta. Eg gjer det i hurtigversjon på få minutter i mikroen: del poteta i 4 og bak i mikroen til den er mør, det vil ta 4-7 minutter. Man kan også bake poteta i ovnen på 180 grader, men det vil ta litt lengre tid.
2. Ta av skallet på den bakte søtpoteta og ha i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn. Tilsett resten av ingrediensane og kjør til en jevn røre. Juster med litt meir vatn om nødvendig for å få riktig konsistens.
3. Fordel røra i muffinsformer – store eller små – og steik midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutt. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskap.
Tips! Tilsett gjerne litt hakka, sukkerfri sjokolade i røra. Det er knallgodt!
Vaniljefrosting Her har man to valg. Dere begynner vell å skjønne greia etterkvart, den med kokosmelk er melkefri med nydelig smak av kokos. Min favoritt. For dei som ikkje er begeistra for kokossmaken har man anna alternativ.
100 g kokosmelk (ikkje light), den stive delen man får når boksen står kaldt. Bland sammen og smak til med pulverisert søtning (gjerne sukrinmelis)
100 g philadelphia kremost. Bland sammen og smak til med pulverisert søtning (gjerne sukrinmelis)
Valget mitt falt naturligvis på førstnevnte, og eg brukte 2 sukrinmelis m/stevia og eit dryss ekte vaniljepulver for djup smak. Hadde i en sprøytepose og over avkjølte muffins. Viktig at dei oppbevares i kjøleskapet! Ta gjerne over toppingen rett før servering.
Ingen tørre cupcakes er i gården! Ser dere så saftige dei er? ?
Spis supercupcakesene til eit eget måltid, eller gjerne som dessert, kveldskos, før/etter trening, mellommåltid. Eg har hatt med som en del av matpakken – luksuslunsj!
Håper fleire vil prøve seg på å bake med søtpotet, våg å tørre 🙂 Ønsker alle en fin dag vidare!
Pssst! Klikk HER om du ønsker å følge meg på facebook 🙂 Der er det enkelt å følge med på oppdateringer!

Søtpotetmuffins – SÅ godt!

Ingredienslista er kort med næringsrikt innhold, og dei er raske&enkle å lage. Saftige, proteinrike, mettande, fulle av fiber og betakaroten. Så må eg berre nevne at dei er sukkerfri, glutenfri og melkefri i tillegg 🙂 Å bake med søtpotet gir før det første en fresh farge, for det andre eit utrulig saftig resultat, for det tredje skaper søtpoteta en spesiell og nydelig smak!

Å bake med søtpotet fekk en sansen for under oppholdet mitt i USA i høst, men så falt søtpoteta litt vekk i vinter. No, som dere kanskje har merka, har eg totalt dilla på søtpotet igjen, og eg bruker det til alt, som resulterer i mange nye oppskrifter 🙂

Søtpotetmuffins, 8 stk
1 mellomstor søtpotet på ca 300 g
60 g havremel*
20 g sukrin gold* (annonselenker)
20 g sukrin pluss*
2 egg
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1,5-2 dl vatn

* Bruk gjerne anna, valgfri tørrvare. Speltmel, kokosmel, mandelmel, proteinpulver etc… bland gjerne to.
* Du kan bruke anna type søtning tilsvarande ca. 60 g for sukker.

Framgangsmetode
1. Først må man lage søtpotetmos av søtpoteta. Eg gjer det i hurtigversjon på få minutter i mikroen: del poteta i 4 og bak i mikroen til den er mør, det vil ta 4-7 minutter. Man kan også bake poteta i ovnen på 180 grader, men det vil ta litt lengre tid.

2. Ta av skallet på den bakte søtpoteta og ha i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn. Tilsett resten av ingrediensane og kjør til en jevn røre. Juster med litt meir vatn om nødvendig for å få riktig konsistens.

3. Fordel røra i muffinsformer – store eller små – og steik midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutt. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskap.

Tips!
Tilsett gjerne litt hakka, sukkerfri sjokolade i røra. Det er knallgodt!

Vaniljefrosting
Her har man to valg. Dere begynner vell å skjønne greia etterkvart, den med kokosmelk er melkefri med nydelig smak av kokos. Min favoritt. For dei som ikkje er begeistra for kokossmaken har man anna alternativ.

100 g kokosmelk (ikkje light), den stive delen man får når boksen står kaldt.
Bland sammen og smak til med pulverisert søtning (gjerne sukrinmelis)

100 g philadelphia kremost. Bland sammen og smak til med pulverisert søtning (gjerne sukrinmelis)

Valget mitt falt naturligvis på førstnevnte, og eg brukte 2 sukrinmelis m/stevia og eit dryss ekte vaniljepulver for djup smak. Hadde i en sprøytepose og over avkjølte muffins. Viktig at dei oppbevares i kjøleskapet! Ta gjerne over toppingen rett før servering.

Ingen tørre cupcakes er i gården! Ser dere så saftige dei er? ?

Spis supercupcakesene til eit eget måltid, eller gjerne som dessert, kveldskos, før/etter trening, mellommåltid. Eg har hatt med som en del av matpakken – luksuslunsj!

Håper fleire vil prøve seg på å bake med søtpotet, våg å tørre 🙂
Ønsker alle en fin dag vidare!


Pssst! Klikk HER om du ønsker å følge meg på facebook 🙂 Der er det enkelt å følge med på oppdateringer!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg