Banansoftis

Banansoftis er tipp topp genialt som hurtigiskrem!

Prinsippet er enkelt, det går utrulig fort å lage og man kan variere smak og topping fra gang til gang. Denne typen iskrem har blitt laga i fleire år for min del, og oppskrift er tidligere posta fleire ganger, men eg velger å dele den igjen – kanskje fleire vil prøve seg?

Frosne bananbiter har eg alltid i fryseren, for eg kjøper alltid for mange og får ikkje brukt dei før dei blir skikkelig overmodne. For all del ikkje kast bananer som ser brune ut, for dei kan vere like fine på innsida – og det er desse som er søtast og best til å bruke. Eg måler aldri mengde, men 1-2 bananer tilsvarer 1 porsjon, litt ettersom kor stor du ønsker den.

Banansoftis
1. Modne bananer skjæres i skiver og fryses ned. Dei kan godt oppbevares i fryseren, men dei trenger noken timer for å fryse heilt.

2. Kjør dei frosne bananbitene i en foodprosessor eller kraftig blender til en softis- konsistens. Kan hende en liten skvett væske må til, eller la bananbitene tine litt først.

3. Spis nøytral som den er, med ekstra søtning eller smak til med eventuelle smakstilsetninger – tips under!

4. Topp med det du måtte ønske.

PS! når eg skriver søtning anbefaler eg sukrinmelis eller anna pulverisert/flytande søtning som ikkje krystalliserer seg i isen, men løyser seg opp.

Her vanilje-softis toppa med litt friske bær og sukkerfri, brente valnøtter du finner oppskrift på HER. Litt søt&salt crunch på toppen var heilt nydelig!

Banansoftisen er søt og god i seg sjølv, men ønsker man variasjon har eg noken tips til dere:

Vanilje-softis: eg tilsatte litt sukinmelis m/stevia og eit godt dryss ekte vanijepulver. Du kan bruke vaniljeproteinpulver, vaniljeessens eller andre smaktilsetninger som gir god vaniljesmak.

Sjokolade-softis: smak til med kakaopulver og evt. søtning om du vil ha den søtere. Du kan også bruke sjokoladeproteinpulver for meir protein.

Peanøtt-softis: tilsett crunchy peaøttsmør, PB2 peanøttpulver og/eller peanøttmel.

Kombiner gjerne fleire, eller bruk fantastien til andre varianter!
Det er heller ikkje noke anna enn fantasien som setter grenser for kva man kan bruke som topping 🙂

Her sjokolade-softis toppa med blåbær og salte peanøtter!Håper alle har hatt en knall helg! Min har iallefall våre alle tiders 🙂
Nyt sola og resten av søndagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. intermezzo

  Takk for at denne bloggen kom frem og du deler alle disse herlige og fantastiske rettene med oss. Elsker mat og drikke. har en stor lidenskap for det.. Så hvis du vil dele noen råd, eller lære om noen nye retter, så vil jeg anbefale deg å ta en tur innom bloggen min ønsker deg en super dag videre

 2. theresekristina

  Ååå herlighet NAM!

 3. Å nam 😀 is er noe av det beste som finnes!:)

 4. Julie @ WolfItDown

  Hah, merkes at banansoftis er of forblir en trend denne sommeren, men så fantastisk godt det så ut da 😀 Særlig med brente nøtter på toppen, yum! 😀 Håper solen skinner på din side av dammen 🙂 x

 5. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Bananis er så enkelt og godt. Min favoritt måte og spise banan! 😀

 6. Thea Hammerstad

  Jeg lagde faktisk banansoftis tidligere idag. Jeg liker egentlig ikke banan, men syntes det ble veldig godt. Jeg brukte en oppskrift som jeg fant på kriweb.no, bare at jeg byttet ut vaniljeprotein med noen dråper Stevia Vanilla Creme og jeg brukte litt skummet melk og litt kokosmelk light istedenfor bare melk. Det ble veldig godt 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Thea Hammerstad: Høres ut som en deilig kombinasjon 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Det er absolutt min favorittmåte å spise banan på også! Eller grille med sjokolade inni 😉 Yum 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Det blir det nok! Hos meg har det våre en trend i sikker fire somrer no, så det er jo berre knall om fleire får smaken på det 🙂 Den beste kombinasjonen var uten tvil med brente valnøtter på… mmm 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Maren: Heilt enig! Og det er så lett å lage en sunn variant 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  theresekristina: Absolutt nydelig 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  intermezzo: Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

 13. Nam, det så godt ut! Denne skal definitivt prøves ut. Når du skriver kakaopulver, mener du da bakekakao eller noe annet? På forhånd takk for svar.

 14. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Så bra! Eg bruker vanlig regia originalkakao 🙂