Linda Stuhaug

Annonse

Banansoftis

Banansoftis
Banansoftis er tipp topp genialt som hurtigiskrem! Prinsippet er enkelt, det går utrulig fort å lage og man kan variere smak og topping fra gang til gang. Denne typen iskrem har blitt laga i fleire år for min del, og oppskrift er tidligere posta fleire ganger, men eg velger å dele den igjen – kanskje fleire vil prøve seg?
Frosne bananbiter har eg alltid i fryseren, for eg kjøper alltid for mange og får ikkje brukt dei før dei blir skikkelig overmodne. For all del ikkje kast bananer som ser brune ut, for dei kan vere like fine på innsida – og det er desse som er søtast og best til å bruke. Eg måler aldri mengde, men 1-2 bananer tilsvarer 1 porsjon, litt ettersom kor stor du ønsker den.
Banansoftis 1. Modne bananer skjæres i skiver og fryses ned. Dei kan godt oppbevares i fryseren, men dei trenger noken timer for å fryse heilt.
2. Kjør dei frosne bananbitene i en foodprosessor eller kraftig blender til en softis- konsistens. Kan hende en liten skvett væske må til, eller la bananbitene tine litt først.
3. Spis nøytral som den er, med ekstra søtning eller smak til med eventuelle smakstilsetninger – tips under! 4. Topp med det du måtte ønske.
PS! når eg skriver søtning anbefaler eg sukrinmelis eller anna pulverisert/flytande søtning som ikkje krystalliserer seg i isen, men løyser seg opp.
Her vanilje-softis toppa med litt friske bær og sukkerfri, brente valnøtter du finner oppskrift på HER. Litt søt&salt crunch på toppen var heilt nydelig!
Banansoftisen er søt og god i seg sjølv, men ønsker man variasjon har eg noken tips til dere: Vanilje-softis: eg tilsatte litt sukinmelis m/stevia og eit godt dryss ekte vanijepulver. Du kan bruke vaniljeproteinpulver, vaniljeessens eller andre smaktilsetninger som gir god vaniljesmak.
Sjokolade-softis: smak til med kakaopulver og evt. søtning om du vil ha den søtere. Du kan også bruke sjokoladeproteinpulver for meir protein.
Peanøtt-softis: tilsett crunchy peaøttsmør, PB2 peanøttpulver og/eller peanøttmel.
Kombiner gjerne fleire, eller bruk fantastien til andre varianter! Det er heller ikkje noke anna enn fantasien som setter grenser for kva man kan bruke som topping 🙂
Her sjokolade-softis toppa med blåbær og salte peanøtter!
Håper alle har hatt en knall helg! Min har iallefall våre alle tiders 🙂 Nyt sola og resten av søndagen!

Banansoftis er tipp topp genialt som hurtigiskrem!

Prinsippet er enkelt, det går utrulig fort å lage og man kan variere smak og topping fra gang til gang. Denne typen iskrem har blitt laga i fleire år for min del, og oppskrift er tidligere posta fleire ganger, men eg velger å dele den igjen – kanskje fleire vil prøve seg?

Frosne bananbiter har eg alltid i fryseren, for eg kjøper alltid for mange og får ikkje brukt dei før dei blir skikkelig overmodne. For all del ikkje kast bananer som ser brune ut, for dei kan vere like fine på innsida – og det er desse som er søtast og best til å bruke. Eg måler aldri mengde, men 1-2 bananer tilsvarer 1 porsjon, litt ettersom kor stor du ønsker den.

Banansoftis
1. Modne bananer skjæres i skiver og fryses ned. Dei kan godt oppbevares i fryseren, men dei trenger noken timer for å fryse heilt.

2. Kjør dei frosne bananbitene i en foodprosessor eller kraftig blender til en softis- konsistens. Kan hende en liten skvett væske må til, eller la bananbitene tine litt først.

3. Spis nøytral som den er, med ekstra søtning eller smak til med eventuelle smakstilsetninger – tips under!

4. Topp med det du måtte ønske.

PS! når eg skriver søtning anbefaler eg sukrinmelis eller anna pulverisert/flytande søtning som ikkje krystalliserer seg i isen, men løyser seg opp.

Her vanilje-softis toppa med litt friske bær og sukkerfri, brente valnøtter du finner oppskrift på HER. Litt søt&salt crunch på toppen var heilt nydelig!

Banansoftisen er søt og god i seg sjølv, men ønsker man variasjon har eg noken tips til dere:

Vanilje-softis: eg tilsatte litt sukinmelis m/stevia og eit godt dryss ekte vanijepulver. Du kan bruke vaniljeproteinpulver, vaniljeessens eller andre smaktilsetninger som gir god vaniljesmak.

Sjokolade-softis: smak til med kakaopulver og evt. søtning om du vil ha den søtere. Du kan også bruke sjokoladeproteinpulver for meir protein.

Peanøtt-softis: tilsett crunchy peaøttsmør, PB2 peanøttpulver og/eller peanøttmel.

Kombiner gjerne fleire, eller bruk fantastien til andre varianter!
Det er heller ikkje noke anna enn fantasien som setter grenser for kva man kan bruke som topping 🙂

Her sjokolade-softis toppa med blåbær og salte peanøtter!



Håper alle har hatt en knall helg! Min har iallefall våre alle tiders 🙂
Nyt sola og resten av søndagen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg