Søtpotet nachos – sunt&smakfullt!

God lillelørdag, alle!

Ser og høres ikkje denne middagsretten fristande ut? Tommel opp for nye og smakfulle ideer med søtpoteta som er en veldig brukt ingrediens i det siste (haha!). Søtpotet nachos overraska og blir en ny middagsfavoritt her i hus! Det er en idê eg lenge har tenkt på, men tida har ikkje strukke til med masse jobb i det siste. I går var første dag på ferie og eg serverte den til heile familien med knallgode tilbakemeldinger. Kan ikkje klage på en enkel, sunn og velsmakande versjon av den populære nachosen!

Å lage nachos av søtpotet fungerte vedldig bra, men den blir gjerne ikkje like sprø som ekte tortillachips. Kantane som stakk opp av formen blei sprø og gode med masse smak, men under kjøttdeigen blei det ikkje like sprøtt, berre sånn at dere veit det. Men det gjorde ingen som verdens ting, for det var virkelig knallgodt uansett 🙂

Lag gjerne dobbel porsjon, det gjorde eg i går når 5 voksne personer skulle ha middag. Da lagde eg den i to former som begge fikk plass i ovnen samtidig!

Søtpotet nachos, 2-3 porsjoner
2-3 mellomstore søtpoteter
400 g karbonadedeig
1 hakka løk
3-4 ss hakkede tomater
1-2 ss tacokrydder, eg bruker dette
Valgfrie grønnsaker
Valgfritt krydder – eg brukte grovkverna chilli, kvitløk, pepper, grillkrydder og paprikakrydder.
Ost

Slik gjer du:
1. Vask og skrell søtpotetene. Del i 2-3 mm tjukke skiver, krydre dei godt på begge sider og fordel over bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene har fått en gyllen farge og begynner å bli sprø, det tok meg 15 minuttter på varmluft. Av krydder bruker du det du meiner gir god smak. Eg brukte dei som nevnt ovenfor.

2.  Steik karbonadedeig med hakka løk og krydder, eg brukte igjen dei som nevnt ovenfor. Bruk gjerne fersk chilli og kvitløk framfor grovkvern. Tilsett deretter hakkede tomater og tacokrydder og la det putre til det ikkje er noke væske igjen.

3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, bre over kjøttdeigblandinga og gjerne litt grønt. Eg brukte purre og paprika. Avslutt med ost.

4.  Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks!

Som tilbehør er det berre å velge det man liker, etter mi meining er en frisk salat på sin rette plss iallefall! Eg serverte også med rømme & hot tacosaus, hadde eg hatt avokado ville eg laga heimelaga guacamole også 🙂

Nyt!

En ny variant av middag som eg håper fleire vil prøve seg på. Passer like godt kvardag som helg, til liten som stor!

30 kommentarer

 1. Karianne

  Wow! Jeg skjønner allerede nå at dette kommer til å bli den nye fredagsmaten her i huset 😉

 2. Ingvild Ørland

  Så ut som en nydelig oppskrift! Får servere denne i helga når jeg får besøk av kjæresten :3

 3. Kunne du ha prøvd å funnet ut en sunn oppskrift på : pizza calzone? 😀

 4. Wow, så flink du er:)

 5. Får lyst å flytte inn hos deg så du kan lage masse sunn mat til meg og trene meg 😉 Hehe. Du er superflink!! Eg er så imponert over deg, du finn jo på så mykje nytt og spennande 🙂 YOU GO GIRL 🙂

 6. Julie @ WolfItDown

  Mmm herlig! Hadde faktisk nachos abstinenser når jeg kom inn på jobb idag, dette var en god idê for og gjøre det litt «lettere», også så fargerikt 😀 x

 7. For en fantastisk fin og inspirerende blogg! At jeg ikke har oppdaget den før. Jeg har mye problemer med magen, og har i en lang periode holdt meg helt borte fra (prøvd iallfall..) både gluten og melk. Men jeg syntes det kan være litt vanskelig til tider, da det ofte blir kjedelige matretter. Men her er det jo massevis av inspirerende og gode oppskrifter. Holder på å lage min egen kokebok – perm nå, der jeg setter inn gode oppskrifter jeg finner, og etter jeg kom inn på bloggen din fyller den seg fort opp, hehe! Takk for at du gidder å gi alternativer til oss med laktoseallergi også, det er så deilig å gå inn på en matblogg der det er så mange oppskrifter jeg faktisk tåler – og så sunt da, en stor bonus 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Heisann Andrea, og tusen takk for en hyggelig tilbakemelding! Vi er fleire i samme båt, og det gjelder å fokusere på mulighetane man har – det er nemlig masse sunt og godt man kan spise uansett 🙂 Kjekt å lese at eg bidrar til din egen kokebok, det glder mi matglade sjel! Håper eg kan inspirere deg framover! God helg vidare 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Sunn nachos med søtpotet overraska, det er definitivt min nye middagsfavoritt akkurat no 🙂 Anbefaler å prøve altså!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Bente: Hehe – så hyggelig å lese 😀 Tusen hjertelig takk for fine ord, det setter eg stor pris på 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Jill: Tusen takk, Jill 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kine: Tja, det er jo ikkje så vanskelig 🙂 Skal ha det i bakhode – takk for tips!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Ingvild Ørland: Så hyggelig å høre! Håper middagen faller i smak hos dere begge 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Karianne: Alle tomler opp 😀 Må ha litt variasjon til Fredagstacoen innimellom også 😉 God helg vidare til deg!

 15. Petter Omdal

  Tusen takk for en NYDELIG oppskrift! Dette var utrolig godt 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Petter Omdal: Fantastisk!! Takk for tilbakemelding 🙂

 17. cathrine

  oj, dette blir middag i dag 🙂 elsker søtpotet. Du har en veldig inspirerende blogg – takktakk! jeg gjør denne vegansk. er veggis, men denne ostesausen er bedre , og sunnere, enn ost: http://kblog.lunchboxbunch.com/2011/08/fake-out-mac-n-cheese.html . god til gratenger og mexicansk. bruker ofte tofu istedenfor hvite bønner i den. Enda en ting å bruke søtpotet til 😉

 18. Linda Marie Stuhaug

  cathrine: Tusen takk, Cathrine 🙂 Spennande – må klikke meg innpå linken du sendte og sjå kva dette er 😉 God helg til deg 🙂

 19. Christel

  Kjempegod! Søtpotetene med masse godt krydder gav virkelig en god smak på retten! Var like før «chipsen» ikke kom så langt som i formen, for de var farlig gode å bare spise som chips. Men i formen kom de, og gu så glad jeg er for det 🙂 Anbefales!

 20. Linda Marie Stuhaug

  Christel: For en hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk Christel 🙂 Denne er en av mine favoritt-oppskrifter me søtpotet!

 21. Kristin

  Dette var kjempegodt! Det samme var paien fra forrige uke. Takk for mange herlige oppskrifter, super blogg!

 22. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Tusen takk for hyggelig kommentar, Kristin! Det setter eg pris på 🙂 Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

 23. Lyst å prøve denne. Du skriver at «chipsen» i forma ikke blir sprø. Er det en idé og berre ha den ved siden av eller vil retten bli ufullstendig da?

 24. Linda Marie Stuhaug

  Merete: For min del blir ikkje retten komplett da. Eg synes det er godt når søtpotetene er litt mjuke, dei er jo sprø i kantane 🙂

 25. Kva med å legge fyllet i botnen og chipsen på toppen? 🙂 Det gjer eg når eg lagar tacograteng, og da blir all chipsen sprø og fin!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Det går absolutt det også – men eg synes ikkje det gjorde noko at søtpotene under vart litt mjukare 🙂 Berre godt!

 27. Dette var kjempepopulært her i huset! 🙂 Takk for god oppskrift. No blir «nachos» plutseleg sunt.

 28. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Ikkje sant! Kjekt det falt i smak, Anette 🙂

 29. AKP Photography

  Hørres heilt fantastisk ud!! Takk for oppskrift, endelig har eg ein erstattning for vanlig nachos <3 Siden eg ikkje tåle mais!! Ska absolutt lagas snart!! 😀

 30. Linda Marie Stuhaug

  AKP Photography: Håper den faller i smak! Her er den en STOR favoritt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *