Sunn eplekake på få minutter!

Hei hopp!

Lyst på kake i en fei?
Mikrokaker lages på få minutter og kan varieres i det uendelige. Det er perfekt som mellommåltid, dessert, kveldskos, før/etter trening eller når man har lyst på noke søtt og godt. Alle tomler opp for at kaka er sunn, mager, næringsrik, uten sukker, gluten og melk!

Sunn eplekake med vanilje & karamelliserte epler –

Hovedingrediensen er DENNE geniale kakemiksen fra funksjonellmat! (annonselenke)
Det er en nøytral kakemiks som man kan lage alle mulige slags kaker med – bløtkake, gulrotkake, blåbærkake, eplekake mm. Den fungerer også ypperlig som tørrvare i andre oppskrifter, slik som denne mikrokaka, eller vafler/pannekaker/anna bakst. Sjølve miksen er sukkerfri, glutenfri, melkefri, proteinrik – og sluttresultatet blir skikkelig saftig og godt! Man kan prøve seg fram med andre tørrvarer enn denne kakemiksen, men da må man nok bruke litt meir søtning.

Mikro eplekake
1 eple med kanel og sukrin gold
30 g kakemiks
10 g valgfri tørrvare, eg brukte havremel – du kan evt. bruke meir kakemiks
10 g sukringold
1/2 ts kanel
Ett dryss kardemomme
Vatn

? Kutt eplet i biter, strø over masse sukrin gold og kanel. Ha i en bolle i mikroen og karamelliser eplene til dei er saftige og møre, dette tar 3-6 minutter.
? Miks sammen dei tørre ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Ha røra i ei skål og dytt nedi ca. halvparten av dei karamelliserte eplene.
? Mikrobak i 2-3 minutter til kaka er gjennomstekt.

Tips: ha gjerne plastfolie i skåla. Har du ei djup skål kan det vere at du får problem med å gjennomsteike kaka inn til midten. Da kan du vende kaka over på en tallerken og bake den ferdig.

Eg serverte den varme eplekaka med resten av dei karamelliserte eplene, litt "vaniljekrem", kanel og sukrin gold.
"Vaniljekrem" mikser man sammen av naturellyoghurt og søtning. Du kan bruke kesam, philadelphia, gresk yoghurt, naturell yoghurt eller kokosmelk for melkefri variant. Smak til med pulverisert søtning, gjerne sukrinmelis.

Saftig, søt og nydelig god ? Tidligere har eg lagt ut nesten samme oppskrift, men som sjokoladefondant. Du finner den HER!



Dei karamelliserte eplene starta eg å lage for eit år sida, så mange kjenner dei nok igjen. Karamelliserte epler er veldig godt som en egen dessert sammen med "vaniljekrem", eller til å toppe over havregrøt, overnight oats, proteinpannekaker eller ei skål med cottage cheese / yoghurtblanding.

Hakk gjerne opp en neve mandler for litt crunch, enten i dei karamelliserte eplene eller som topping!

Ha en fin dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Cecilie Marie

    Så veldig godt ut, dette skal jeg prøve 😀

  2. Charlotte Tunes

    Nam, det så ufattelig godt ut!! 😀 Du er så flink!

  3. Eirín Kristiansen

    Åååh, vann i munnen! Du er så flink og kreativ 🙂 Helt utrolig!

  4. Julie @ WolfItDown

    Mmm ser ut som hadde passet seg som frokost kake, herlig 😀 Også så nydelige bilder da 😀 Håper du har hatt en finfin dag 😀 x

  5. Kaisa Elise

    nam 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Nydelig 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, dette vil også passe ypperlig til frukost – det er ingen tvil om 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Eirín Kristiansen: Tusen takk Eirin, så hyggelig å høre! God helg vidare til deg 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte Tunes: Tusen hjertelig, ord som gleder mitt matglade hjerte 😀

  10. Linda Marie Stuhaug

    Cecilie Marie: Sunt, godt, enkelt! Anbefalast 🙂

  11. Hei! Tusen takk for så masse inspirasjon! Jeg lurer på en ting. Jeg har brukt bakemixen, og er superfornøyd med den. Men nå har jeg skapene fulle av omtrent alt som står i ingredienslisten på miksen (fettredusert mandelmel, fiberfin, sukrin, erteprotein etc). Vet du om det går an å lage omtrentlig samme miks selv? Vet du evt blandingsforholdene til ingrediensene? Stå på – du gleder mange! 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Heisann 🙂 Så hyggelig, takk for fine ord! Når det gjelder å mikse sammen brødmiksen på egenhånd så veit eg ingenting om blandingsforholdene, men du kan jo evt. sende en mai til funksjonellmat og høyre om du kunne fått vite det 🙂 Ellers er det berre å prøve seg litt fram på slump vil eg tru!

  13. Nok en supergod oppskrift Linda! Denne blir en hit hos meg 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Marita: Tusen takk for tilbakemelding, Marita 🙂 Kjekt å høyre at den falt i smak!!

  15. Kunne jeg brukt ovn istedenfor micro? 🙂 ser veldig godt ut

  16. Linda Marie Stuhaug

    Sigrid: Ja, det kan du selfølgelig 🙂