Fylt avokado med eggesalat

Det er (kjøttfri) Mandag, ny veke, strålande sol og ferie!
Bedre enn det blir det rett og slett ikkje 🙂

Som nevnt så går det en del i raske, enkle måltidsløsninger om dagen – sjølv om eg elsker å stå på kjøkkenet å lage mat, så blir det minimalt no som været er så fint. Uansett så velger eg sunne og velsmakende alternativer, og det er absolutt ikkje vanskelig å få til! Idag er det kjøttfri Mandag igjen, og dette måltidet passer like godt til lunsj, som en kald middag eller sein kveldsmat:

Fylt avokado med eggesalat –

Til en person – juster etter deg og dine behov!
? 1/2 avokado
? 1 hardkokt egg
? 1,5- 2 ss kesam/rømme/majones
? Paprika & purreløk
? Salt & pepper

Hakk egget, paprika og purreløk i småbiter. Vend inn kesam, rømme og/eller majones (bruk det du har og foretrekker, miks gjerne) og smak til med salt og pepper. Del avokadoen i to, fjern steinen og fyll eggeblandinga oppi. Server med litt friske grønnsaker, og gjerne grovt brød, knekkebrød eller lomper om du ønsker.

Eg kunne nok fylt eggesalaten i to halve avokadoer, men eg synes det var veldig godt å ete den aleine – så for min del gjorde det ingenting at det rant litt over! Eg serverte med litt salat, agurk, cherrytomater og eit heimelaga knekkebrød etter DENNE oppskrifta – som ikkje kom med på bildet.

Det blir ikkje første og siste gang eg lager fylt avokado på denne måten, for det var en real smaksfest ? Eg har prøvd å fylle med reker & majones tidligere, og no skal eg absolutt prøve meg fram i fleire varianter. Perfekt sommermat i mine auger – ikkje berre som eget måltid, men gjerne som tilbehør til middag, grillmaten, tapas eller rekebordet!

Frister det med fylt avokado til lunsj eller middag idag?

Nyt dagen vidare 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Frista med eggesalat:D liker ikke avokado, men resten så godt ut:) ha en fin dag mandag Idag du da:)

 2. Kaisa Elise

  Frister!! Elsker avokado!

 3. Det så veldig godt ut 🙂

 4. Nina Bakke

  Lekkert, har akkurat spist speilegg med avokado til, men ikke så lekkert som dette… 🙂

 5. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Så heeeeeeeelt greit godt ut! ;D nam nam! 🙂

 6. Kamilla Haaland

  så knallgodt ut!

 7. Katharina

  Dette må eg prøve!! Gleder meg til å flytte heimanfrå så eg prøve fleire oppskrifter som eg vil!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Katharina: Så hyggelig å høre 🙂 Denne kan også nytes til frukost – berre eit tips!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Det var det virkelig 🙂 Sunt, godt og enkelt!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Hihi, takk for det – det smakte heilt nydelig 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Høres absolutt godt ut det også 🙂 Håper du har hatt en fin Mandag!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Det var heilt knall 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Då er vi to – eg elsker både egg og avokado 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Maren: Eggesalat er godt aleine sammen med grønnsaker, på knekkebrød, i lomper eller brødet 🙂

 15. Lagde dette til lunsj i dag, det smakte helt nydelig! Jeg hadde ikke paprika eller purre, men jeg brukte et par skiver hakket sylteagurk til, smakte kjempegodt med det litt syrlige. Du burde prøve! Tusen takk for masse herlig inspirasjon, jeg har en egen mappe med oppskrifter på macen, og oppdaget at så og si alle oppskriftene er fra deg.. Hihi

 16. Julie @ WolfItDown

  Yum! En venninne av meg hadde avokado i går som snacks med hummus, salat og havrekjeks, ble sååå misunnelig. Dette fristet også, god og lett middag 😀 x

 17. annehelene

  Hei 🙂 så skikkelig godt ut :-)) dette skal prøves 😀 Men lurte på. Brukte du både kesam, rømme og maiones? Jeg følger bloggen din og instagrammen din hver dag. Blir inspirert og har laget mye av dine oppskrifter. Jeg har begynt å få øyene opp for ett sundt kosthold. Ser jo at dine oppskrifter er sunne. Derfor lurer jeg på om du brukte både kesam, rømme og maiones i. Da jeg vet at rømme og maiones ikke er dt med minst fett i. Altså ikke no negativt til deg, men ønsket bare å vite om du brukte det i og hvor mye du beregner av det i ett sunt kosthold 🙂 Håper du aldri slutter å dele oppskrifter osv, du er en motivasjon!! Alltid innom bloggen, instagramn din når e lurer på å e skal ha te middag 😀 klem

 18. Linda Marie Stuhaug

  annehelene: Heisann 🙂 Takk for det, så hyggelig tilbakemelding! Det setter eg veldig stor pris på 🙂 Eg brukte litt majones og litt mager kesam. Det er ikkje snakk om store mengdene og forskjellen blir ikkje så stor, og sunt fett har kroppen berre godt av! Håper eg kan fortsette å inspirere deg 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Det hørtes ut som en fantastisk kombinasjon! Lette og gode middager er det beste no i varmen 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Så hyggelig å høre, Helene! Kjekt det falt i smak 🙂 Vanligvis bruker eg alltid noke syre, da stort sett sylteagurk i slike salater. Veit ikkje kvifor eg egentlig ikkje tenkte på det, men neste gang blir det med 😀 så takk for påminnelsen! Håper eg kan inspirere deg masse vidare! Kjekt å høre at eg oppskriftene fra meg samles en plass 🙂

 21. Dette skal jeg prøve til middag i dag. Reker eller spekeskinke i eggesalaten eller ved siden av. Yum yum 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Tone: Høre deilig ut! Denne skal definitivt prøves i fleire varianter 🙂 God middag!