Annonse
21. juli 2014
Fylt avokado med eggesalat
Det er (kjøttfri) Mandag, ny veke, strålande sol og ferie!
Bedre enn det blir det rett og slett ikkje 🙂
Som nevnt så går det en del i raske, enkle måltidsløsninger om dagen – sjølv om eg elsker å stå på kjøkkenet å lage mat, så blir det minimalt no som været er så fint. Uansett så velger eg sunne og velsmakende alternativer, og det er absolutt ikkje vanskelig å få til! Idag er det kjøttfri Mandag igjen, og dette måltidet passer like godt til lunsj, som en kald middag eller sein kveldsmat:
Fylt avokado med eggesalat –
Til en person – juster etter deg og dine behov!
? 1/2 avokado
? 1 hardkokt egg
? 1,5- 2 ss kesam/rømme/majones
? Paprika & purreløk
? Salt & pepper
Hakk egget, paprika og purreløk i småbiter. Vend inn kesam, rømme og/eller majones (bruk det du har og foretrekker, miks gjerne) og smak til med salt og pepper. Del avokadoen i to, fjern steinen og fyll eggeblandinga oppi. Server med litt friske grønnsaker, og gjerne grovt brød, knekkebrød eller lomper om du ønsker.
Eg kunne nok fylt eggesalaten i to halve avokadoer, men eg synes det var veldig godt å ete den aleine – så for min del gjorde det ingenting at det rant litt over! Eg serverte med litt salat, agurk, cherrytomater og eit heimelaga knekkebrød etter DENNE oppskrifta – som ikkje kom med på bildet.
Det blir ikkje første og siste gang eg lager fylt avokado på denne måten, for det var en real smaksfest ? Eg har prøvd å fylle med reker & majones tidligere, og no skal eg absolutt prøve meg fram i fleire varianter. Perfekt sommermat i mine auger – ikkje berre som eget måltid, men gjerne som tilbehør til middag, grillmaten, tapas eller rekebordet!
Frister det med fylt avokado til lunsj eller middag idag?
Nyt dagen vidare 🙂
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR