Sukkerfri og saftig bringebærkake

Heisann, og god Torsdag alle sammen!

Eg nyter ferien og finveiret så langt det lar seg gjere om dagane, og står minimalt på kjøkkenet. Litt småprosjekter blir det jo, men da vil eg at det skal gå så fort som mulig. Her hin dagen fekk eg så lyst å bake noke med dei ferske, norske bringebærene som låg i kjøleskapet – dei er jo på sitt aller beste no, og det må utnyttast! Resultatet blei ei saftig bringebærkake med smak av vanilje i en utrulig god kombinasjon med dei søte, men samtidig syrlige bringebærene. Fantastisk godt, og heile familien synes det samme ?

Kaka er sukkerfri, glutenfri og veldig kalorilett – så den kan virkelig nytes med den beste samvittighet!

Sukkerfri og saftig bringebærkake
? 2 egg
? 120 g mager kesam/kesam
? 1 ts bakepulver
? 70 g sukrinmelis (m/stevia)
? 30 g sukrin gold
? 80 g tørrvare – eg brukte havremel & kokosmel
? 1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje
? 0,5 dl vatn
? Norske, ferske bringebær

Bland sammen alle ingrediensene utenom bringebærene med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i en form, eg hadde hjerteform som tilsvara en rund form på 22 cm i diameter. Trykk nedi ferske bringebær (er dei veldig sure kan dei godt få eit dryss søtning) og steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter – sjekk og følg med underveis etter 15 minutter, for steiketida vil variere litt fra ovn til ovn.

Som dere ser blei ikkje kaka så veldig høg, men det var meininga. Ønsker du høgere kake kan du doble oppskrifta og bruke samme formen, men da vil steiketida bli litt lengre.

Kaka trenger ingen glasur, den var nydelig å spise aleine. Eller gjer som resten av familien min gjorde – spiste sammen med ferske bringebær og litt vaniljeis ?

Som glasur kan du evt. mikse sammen en ostekremglasur av philadelphia og sukrinmelis. Kanskje piffe den opp med røre inn bringebær så du får en rosa bringebærglasur? 🙂

Som alternativ til bringebær kan du selfølgelig bruke jordbær eller ferskplukkede blåbær også! Eg elsker smaken av blåbær og vanilje, så når eg har fått tatt meg noken turer til skogs å plukka litt ferske bær skal den definitivt prøves i blåbærvariant også 🙂

Håper det frister!

Ha en nydelig dag ?

48 kommentarer

  1. Kaisa Elise

    frister til 1000 😀

  2. Nina Bakke

    Den så helt nydelig ut 🙂

  3. Julie @ WolfItDown

    Herlig! Bringebær er så godt 😀 x

  4. Nå har det seg sånn at jeg ikke liker bringebær men hadde det gått Ann å bytta den ut med jordbær foreksempel?:) for kaka så veldig god ut og så fin 🙂 litt Anna enn bare en rund eller firkanta kake 🙂

  5. Ja, det frister! Nam!

  6. Benedikte Dahle

    Å nam det der så utrolig godt, ut, det der må prøves ut!

  7. Linn Engan

    Denne skal jeg lage :D<3

  8. Ragnhild

    Denne SKAL jeg prøve 😀

  9. Den så kjempegod ut! Den skal jeg prøve. Kan man bruke frosne bær eller må de være ferske?

  10. Denne ser bare helt fortreffelig ut, Linda! 😀 akkurat kjøpt bringebær, så skal prøve å få laget den i morgen!! <3 også må jeg bare si med det samme at jeg setter stor pris på at den ikke var basert på en av "kakemiksene" (ikke noe negativt ment altså), bare at jeg ikke har disse hjemme... og da var det veldig digg å se at du hadde brukt andre melprodukter til denne 😀 brukte du 50/50 havre- og kokosmel forresten :))?

  11. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk, Monika – setter pris på dine ord 🙂 Perfekt timing med ferske bringebær! Det er ikkje så ofte eg baserer på kakemiksen, det er vell tilfellene med mikrokaka – men den er rett og slett så god at 😉 hihi! Eg brukte 50/50 med havre og kokosmel ja – fungerte heilt knall 🙂 Håper den faller i smak hos deg – og god helg <3

  12. Linda Marie Stuhaug

    Thea: Neida, frosne bær fungrerer heilt fint altså 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Ragnhild: Anbefalast på det varmaste 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Linn Engan: Så hyggelig å høre, håper den faller i smak hos deg også Linn 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Benedikte Dahle: Den var knallgod! Gleder meg til fleire varianter av denne 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid: Så hyggelig, takk for det 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Maren: Som det står i innlegget så kan du bruke andre bær ja 😉 Jordbær fungerer heilt ypperlig!

  18. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Bringebær, da selfølgelig norske bringebær er noke av det beste eg får 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk for det! Det smakte nydelig 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Så hyggelig å høre 🙂

  21. Hihi, nei det er sant det! Det var vel kanskje bare mikrokaken som dukket opp i hode mitt ja 😉 Du er veldig flink til å lage egne oppskrifter du, Linda! 😀 Setter stor pris på alt du lager, og ikke minst deler med oss andre <3 Tusen takk for det, og god helg til deg også :))

  22. Hei. Er det slik at du tåler melk igjen siden du bruker kesam?

  23. Birgitte

    Hei Linda! Så utrolig god ut den kaka, tror jeg skal prøve meg på den senere i dag 🙂 Men jeg har kun vanlig sukrinmelis, uten stevia. Hvor mye tror du jeg trenger da? 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Heisann 🙂 Har du sukrin gold? Visst du har det så vil en anbefale deg å bruke ca. 50 g sukrin gold og 60-70 g sukrinmelis. Har du kun sukrinmelis vil 110-120 g vere passelig vil eg tru 🙂

  25. Linda Marie Stuhaug

    Maren: Nei, en intoleranse forsvinner ikkje så fort 😉 Eg er ikkje fanatisk og bruker det en sjelden gang, det handler litt om mengde 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Ja, spørst det 🙂 Tusen takk, utrulig hyggelig sagt av deg Monika! Blir veldig glad av slike ord 🙂 Håper du nyter dagen!

  27. Birgitte

    Tusen takk for raskt svar! Har sukrin gold, så prøver å kombinere de to da 🙂 ha en fin lørdag! 🙂

  28. Hei, går de ann og bruke vanlig sukker i denne og kor stor mengde vil du anbefale i så fall? og kunne de funke med mager vanilje kesam? Mvh Grete p.s du er ein stor inspirasjonskilde for ei jente på 17 år 🙂 🙂

  29. Madelen

    Hvordan blir forholdet om man bruker mandelmel og havremel?

  30. Henriette

    Hei! lurte på kcal i hele kaken? Jeg lagde den med mandelmel og havremel, fungerte veldig bra!

  31. Linda Marie Stuhaug

    Henriette: Eg har ikkje peiling på kalorier, teller ikkje. Så bra den falt i smak 🙂

  32. Linda Marie Stuhaug

    Madelen: Det blir samme forholdet 🙂 Bruk gjerne 50/50!

  33. Linda Marie Stuhaug

    Grete: Tusen takk, Grete – så hyggelig 🙂 Det vil nok fungere å bruke vanlig sukker ja, i samme mengden. Mager vaniljekesam vil også fungere fint!

  34. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Supert, håper den faller i smak hos deg også! Fått kjempemange gode tilbakemeldinger på den 🙂 Ha en fin kveld!

  35. MaritaS

    Skulle bare lage denne da fristelsen ble stor 😀 Slengte sammen røra, (trodde i hvertfall jeg gjorde det,) satte den i ovnen, og ser kesamen står igjen på benken.. sukk.. Bedre lykke neste gang her.. :’)

  36. Denne har blitt laget 2 ganger på en uke her i huset, DET sier litt om hvor godt den falt i smak! 😀 Utrolig saftig og frisk kake (om mulig enda bedre dagen etterpå! ;D) måtte bare gi tilbakemelding på dette til deg Linda, setter STOR pris på all den tiden du bruker på å forme og dele nydelige oppskrifter med oss! 😀 Tusen takk for det kjære duu <3

  37. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Wow, så ivrig du er! Eg digger det altså 😀 Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding, setter enormt stor pris på det! Eg bruker masse tid på dette, og det er så kjekt å få slike kommentarer 🙂 Stor klem til deg <3

  38. Linda Marie Stuhaug

    MaritaS: Nei, så kjedelig da! Kesamen er en viktig ingrediens, så det var litt synd. Håper alt går etter planen neste gang 🙂

  39. Lillecamillee

    Trur du denne hadde blitt god med den hjemmelagde vaniljekremen/vaniljesausen din? 🙂

  40. Linda Marie Stuhaug

    Lillecamillee: Absolutt – vaniljekremen er nok en slager 🙂

  41. Lagde denne nå, men hadde mer bær oppi, måtte da steke i 40min og satt opp tempen på slutten. Helt fantastisk god oppskrift!!! 😀

  42. Linda Marie Stuhaug

    Malene: Alle tomler opp 😀 det er berre å bruke masse bær, blir hakket bedre då! Takk for tilbakemelding 🙂

  43. Kaken var supergod ! Absolutt bra hvis man får ett søtsug ! 😀

  44. Linda Marie Stuhaug

    Kjesti: Så kjekt å lese, Kjesti! Tusen hjertelig for tilbakemelding 🙂

  45. Hvordan blir det med rabarbra? Burde man endre oppskriften noe?

  46. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Rabarbrakake kommer imorgon, men nei, ikkje så mykje endringer 🙂

  47. Elisabeth (17)

    Woow! Denne kaken var sinnsykt god! Jeg forstår ikke at noe som smaker så søtt og godt, kan være sunt! Da er det egentlig null stress å spise sunt. Tusen takk for at du deler alle oppskriftene dine! Jeg fant bloggen din for litt over en uke siden og så langt har jeg testet bringebærkake, eplekake, vaffler og banankake. Alt falt i smak hos meg og alle i familien!

    Jeg har foresten hatt litt vaniljekesam som en slags glasur på banan og bringebær kaken. Det er utrolig enkelt og veldig godt!

    1. Så hyggelig tilbakemelding å få, Elisabeth! Tusen hjertelig takk 🙂 Veldig kjekt at du har funne fram til bloggen min, og at så mange oppskrifter allerede har falt i smak. Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *