Heimelaga yoghurtnøtter uten sukker

Det er Onsdag og Lillelørdag!
Idag velger eg å gi reprise på suksessoppskriften sukkerfri yoghurtnøtter. Den blei tatt enormt godt imot når eg posta oppskrifta i midten av Mars, og eg veit dette er snacks som er mange sin store svakhet, så eit sunnere alternativ innimellom er jo berre tipp topp!

Oppskrifta er superenkel og det trengst heller ikkje for mange ingredienser. Eit tips er å doble når man først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort, iallefall om du skal dele lykken med en heldig 😉Du trenger

50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter*
35 g sukkerfri kvit sjokolade*
15-20 g cocosa
35 g naturell philadelphia
2 ts sukrinmelis*
Gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller 2-3 dråper stevia vanilje

Slik gjer du

Smelt sukkerfri sjokolade og cocosa over kokande vannbad, rør deretter inn philadelphia og søtning. Vend inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg – bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over. Oppbevar nøttene i kjøleskapet til servering – dei holder seg eit par dager, men etterkvart vil då nøttene bli mjuke.

Tips og alternativer
?
Rist gjerne nøttene i ei varm, tørr panne først. Då får dei en enda bedre smak og blir ekstra crunchy.
? For hurtigavkjøling kan du legge nøttene i fryser i 1-1,5 time, deretter kjøleskap. Pass på at dei ikkje frys!
? Av sukkerfri kvit sjokolade bruker eg merket Cavalier med crisp kjøpt på helsekost. Den fungerer topp!
? Bruk gjerne anna type pulverisert søtning tilsvarande 2 ts melis.


Etter avkjøling.

Dei er så utrulig gode ?

Yoghurtnøttene blei laga mange ganger rett etter første forsøk, no er det ei stund sida sist – men dei er absolutt ikkje i glømmeboksen!

Har du prøvd denne oppskrifta på sukkerfri yoghurtnøtter?
Eller kunne du kanskje tenke deg å prøve det?

God Lillelørdag vidare 🙂


Klikk HER eller på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer 🙂

24 kommentarer

 1. Camilla

  Nam:)

 2. Kaisa Elise

  naaaam 😀

 3. Julie @ WolfItDown

  Ikke dumt med reprise på disse herre nei! 😀 Herlig! Tenkte på det selv tidligere i dag, at det er veldig få som titter bakover i blogg arkivene, men det er jo så mye godt der! Ønsker deg en finfin onsdag Linda 🙂 x

 4. Denne hvite sjokoladen er ikke melkefri? Har du noen tips for melkefrie og sukkerfrie sjokolader?

 5. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Nei, sjokoladen er ikkje melkefri 😉 Har dessverre ingen tips til sukkerfri og melkefri kvit sjokolade, men det finnes mange varianter i lys/mørk vanlig sjokolade 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja – fått fleire forespørsler i det siste om eg ikkje kan lage en sunn variant – når eg allerede har det i arkivet 😉 Desse er såpass populære i tillegg 🙂 Ha en knallfin Onsdag du også!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Nyydelig 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  CAMILLA SØRSETH: Så absolutt 🙂

 9. minlangehistorie

  Du lager så utrolig masse godt 😀 har du alltid vært flink til å lage mat liksom?

 10. Linn Therese Dagsland

  Fin onsdagskveld til deg, skjønne du ? Det er ikke ofte jeg legger igjen kommentarer hos folk, men jeg synes du fortjener en aldri så liten tilbakemelding! Jeg er tross alt fast leser av bloggen din, og da tenkte jeg det kunne være fint for deg å vite hvem jeg er, hehe 🙂 Like fint hadde det derimot ikke vært dersom du hadde sett meg nå, svetten renner som bare det! Jeg har nemlig nettopp stått ute i solsteken her i Tenerife og knipset bilde på bilde av kveldens antrekk! Både toppen og skjørtet er nytt, du kan se det i mitt seneste innlegg om du er interresert! ?Ellers ønsker jeg deg en herlig lille-lørdag og en god sommer videre!

 11. Jeg får så mye ut av bloggen dn, så da tenkte jeg at jeg skulle tipse deg om noen av mine snacksfavoritter, hehe 🙂 Det er selleri dyppet i peanøttsmør (se peanøttsmørret blir en slags dipp) namnamnam ? Og eplechips, skjær epler i tynne skiver, ha på kanel og evt. søtning. Fordel dem på et stekebrett på bakepapir så de ikke ligger over hverandre, og stek i ovnen på 100 c. Etter å ha hatt eplene i 1 time, tar du dem ut og snur dem. Så fortsetter du å steke i 1/2-1 time. Så avkjøler du dem (da blir de sprøere), bare pass på så du ikke spiser alle før de er ferdig avkjølt, alt for vanskelig å unngå 😛 Også har jeg utrolig lyst til å teste ut ristede kikerter (som alternativ til potetgull eller chillinøtter), men har ikke rukket å gjøre det enda. Men det ser utoooolig godt ut! Bare se her: http://www.susannekaluza.com/?p=4558 Håper jeg tipset deg om noe du ikke visste fra før, så får jeg liksom «gitt noe tilbake» for alle oppskriftene dine jeg benytter meg av 😉

 12. Hei! 🙂 Disse tror jeg at jeg skal prøve ut i dag, NAM! Lurte på om det går å bruke noe annet enn cocosa? Smør for eksempel? 🙂 Klem

 13. Ida Andreassen

  Disse skal jeg lage i kveld!!

 14. anjasfitnessfigth

  Åh,elsker youghurtnøtter! Må vel prøve dette en dag:) Utrolig smart å prøve å lage egne,herlighet,hvorfor har ikke jeg tenkt på det før:D!

 15. Linda Marie Stuhaug

  anjasfitnessfigth: Det er mange som elsker yoghurtnøtter! Det er jo knallgodt 🙂 Håper en sunnere variant vil falle i smak hos deg 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Ida Andreassen: Så kjekt å høre! Håper du gir tilbakemelding på resultatet 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Erika: Visst du klikker innpå originalinnlegget så står det litt meir forklart der. Du kan bruke ekte smør, men eg har ikkje prøvd det sjølv så eg kan ikkje garantere at det blir eit bra resultat. Men eg har fått tilbakemelding fra noken lesere som har gjort det med vellykka nøtter 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Tusen takk for tips, Andrea 🙂 Eplechips har eg laga en gang for leende sida, men det har gått i glømmeboksen – så det var vertfall nyttig! Ristede kikerter har eg laga og posta oppskrift på her på bloggen, det er absolutt nydelig 🙂 Kjekt du kommer med tips og hyggelige ord! Ha en fin kveld videre 😀

 19. Linda Marie Stuhaug

  Linn Therese Dagsland: Takk for det 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  minlangehistorie: Tusen takk for det 🙂 Eg har alltid elska å laga mat, men som med andre ting så blir man bedre på det man driver med – så eg er blitt flinkere med årene naturligvis!

 21. Går det ann å bruke Philadelphia light til denne oppskriften? 🙂 har veldig lyst til å lage denne, og bor på landet hvor butikkene er stengt på søndager, har prøvd mange av dine oppskrifter, og du imponerer stadig! Stå på, du er en stor inspirasjon 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Heisann 🙂 Det skal gå fint å bruke philadelhia light ja. Tusen takk for fine ord, det gleder mi matglade sjel!! 🙂

 23. Nam! Må prøvast! Hvor kan eg kjøpe cocosa?

 24. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Cocosa er linka i innlegget. Du får også tak i det på helsekostbutikker eller dagligvare med godt utvalg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *