Sunne sjokolademuffins

Vi blir aldri lei sjokolade, blir vi vell?

Ei oppskrift på saftige, luftige sjokolademuffins som er uten sukker, gluten og melk. Dei er veldig kalorilette og passer like godt som dessert, snacks, mellommåltid, før/etter trening, som turmat eller berre når man har lyst på noke søtt&godt! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos store som små 🙂

Mørke sjokolademuffins med peanøttglasur –

Sunne sjokolademuffins, 8-10 stk
? 2 egg
? 50 g sukrin gold*
? 50 g sukrinmelis*
? 20-30 g kakao
? 1 liten ts bakepulver
? 50 g valgfri tørrvare, eg bruke havremel og peanøttmel*
? 120 g søtpotetmos, evt. kesam
? 0,5 dl vatn
? En klype salt

For å få 120 g søtpotetmos mikrobakte eg ei søtpotet på ca. 200 g. Fjern skallet og mos til en klumpfri mos sammen med vatn. Du kan erstatte søtpotetmos med kesam eller anna naturellyoghurt. Miks sammen resten av ingrediensane med en handmikser til en jevn røre, juster evt. med litt meir væske om røra er tjukk. Fordel i muffinsformer og steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, sjekk underveis! Avkjøl.

* Du kan bruke anna søtning tilsvarane for 100 g sukker, men ikkje kun vanlig sukrin. Brut dei tørrvarene du foretrekker og ha tilgjengelig. Eg brukte glutenfritt havremel og peanøttmel, men kun havremel, speltme etc fungerer også fint.

Juster mengden kakao etter kor mørke du vil ha dei. Eg brukte 30 g kakaoi i desse, og dei blei veldig mørke om dere ser – men bruk gjerne 20 g om du vil ha en litt lysere versjon!

Som glasur kan du selfølgelig mikse sammen det du ønsker.
Eg lagde en peanøttglasur på slump av ca. 3 ss peanøttmel, 1 ss crunchy peanøttsmør, 1 ss sukrinmelis, litt salt og vatn til passe konsistens. Smurte over dei avkjølte muffinsane og fekk den nydelige kombinasjonen mellom sjokolade & peanøtt, salt & søtt ?

Lag gjerne en kremostglasur (oppskrift her), sjokadoglasur (oppskrift her) nugattiglasur (oppskrift her) eller sjokolade-kokoskrem glasur (oppskrift her) som alternativ til peanøttglasuren. Eller miks sammen noke anna som høytes godt ut!

TIPS!
Tilsett gjerne sjokoladebiter, hakka nøtter, peanøttsmør eller noke anna godt i muffinsrøra etter dei er fordelt i muffinsformene. Du kan også lage muffinsane som ei kake istedenfor!


Kan eg friste?

Frys gjerne ned og ta opp når søtsuget melder seg, eller du får uventa besøk og vil servere noke godt. Etter en liten runde i ovnen/mikroen er dei akkurat som ferske 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

50 kommentarer

  1. Andrea Ramstad Aatlo

    Dette skal prøves!

  2. SYDETSELV

    De så kjempegode ut 🙂

  3. Linda Marie Stuhaug

    SYDETSELV: Tusen takk for det 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Ramstad Aatlo: Så kjekt å høre! Perfekt til kvardag som helg 🙂

  5. Kaisa Elise

    oh nam 😀

  6. Åhh. De skal prøves ut 😀

  7. Martine

    De ser nydelige ut! Vet du om noe jeg kan erstatte egg med? Tåler ikke egg 🙁 Ha en fin kveld videre <3 Klem fra Martine

  8. Hva slags kakao bruker du?

  9. De så gode ut, nam!

  10. Mmmm… de så nydelige ut 🙂

  11. Dansepi

    Så skikkelig gode ut… Kunne du begynt å skrive ca kaloriinnhold pr ferdig vare?! 😀

  12. Julie @ WolfItDown

    Åååh så gode de så ut! Saftige og sjokoladete! (for ja, det burde være et adjektiv :P) Stå på jente! x

  13. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Oh hello there! Så klissent og deilig peanøttglasuren så ut! ;D Muffins hadde ikek vært helt feil nei 😀 Ha en god natt :*

  14. Maria Kolby Sonstad

    Du redda nettopp helga mi, Linda! Skal i konfirmasjon på søndag, og har grudd meg litt til å møte kakebordet, men disse passer rett inn i dietten min så det er ingen tvil om hva matbagen min kommer til å bli fylt opp med! 😀 Bare et lite spørsmål, hvorfor kan man ikke kun bruke vanlig sukrin? 🙂 Du er så flink! :*

  15. Linda Marie Stuhaug

    Maria Kolby Sonstad: Så hyggelig å lese at eg redda helga di! Alle tomler opp for at muffinsene er diettvennlige 🙂 Visst du leser søtningsguiden min så skjønner du kvifor. Eg bruker ALDRI vanlig sukrin, fordi det gir generelt eit dårligere resultat på både smak og konsistens 😉 Hever dårlig, gir en kjølende/falsk ettersmak, tynger baksten osv. Sukrinvariantene er så masse bedre 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Sjokolademuffins med klissent og deilig peanøttglasur – absolutt ikkje feil nei 😀 Ha en super Fredag <3

  17. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Sjokoladete var nytt – men heilt sant – dei er skikkelig sjokoladete 😀 Tusen takk for det!!

  18. Linda Marie Stuhaug

    Dansepi: Så bra 🙂 Eg rekner sjelden kaloriinnhold, gjer eg det så skriver eg det i innlegget. Har ikkje tenkt å gjere det noke oftere enn det eg fra før gjer, men det er jo veldig enkelt å gjere sjølv 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Nina: Det var dei absolutt 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Knallgode! Anbefales virkelig 😉

  21. Linda Marie Stuhaug

    Lise: Vanlig originalkakao fra freia stort sett 😉

  22. Linda Marie Stuhaug

    Martine: Det finnes en «no egg» erstatning som evt. kan brukes – eg har ikkje prøvd det sjølv, men mange av leserene mine bruker det 🙂

  23. Linda Marie Stuhaug

    Anette Sørland: Så kjekt å høre, Anette! Håper dei faller i smak 🙂 God helg til deg <3

  24. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Så absolutt 🙂

  25. Henriette

    Lagde disse nå! Gleder meg til å smake:) kan man bruke pb2 istedenfor peanøttmel?

  26. minlangehistorie

    å nam 😀 😀 kom med til meg da 🙂

  27. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Hehe – sender over noken muffins til deg 😉

  28. Linda Marie Stuhaug

    Henriette: Så kjekt å høre! Du kan selfølgelig bruke PB2 ja 🙂

  29. Du klarer helt klart å friste Linda!, som vanlig 😀 De ser helt fantastiske ut <3

  30. Elisabeth

    Disse så gode ut, og til og med med ingredienser jeg har i skapet ??

  31. Linda Marie Stuhaug

    Elisabeth: Knallgode! Trenger ikkje vere så avansert 😀

  32. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk Monika, veldig hyggelig å høre 🙂 God helg!!

  33. Prøvde meg på disse nå ikveld. I ovnen var de så store og fine men med en gang jeg tok de ut sank de sammen og ble som et stor hull 🙁 Noe spesielt jeg må gjøre for at de skal beholde den fine formen? 🙂 (Stekte i 15 min)

  34. Ikke bakekakao til freia?

  35. Linda Marie Stuhaug

    Lise: Nei, det er ikkje det eg bruker. Men du kan selfølgelig bruke det om du vil det 😉

  36. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Du skulle kanskje latt dei stå litt lenger. Eg er dessverre ikkje heilt sikker… Dei vil falle litt sammen, det gjorde mine også – men på ingen måte flate/med stort hull!

  37. Stine Mari

    Disse så veldig gode ut!! Skal definitivt prøves!! 🙂 Hvilke type peanøttsmør bruker du? Merke?

  38. Linda Marie Stuhaug

    Stine Mari: Så kjekt å høre! Håper dei faller i smak hos deg også 🙂 Bruker «Green Choice» sitt økologiske peanøttsmør som eg kjøper på vanlig dagligvarebutikk 🙂

  39. Cathrine

    Hei:) trur du det går og bruke 120 g kokosmelk isteden for søtpotet? Har ikkje søtpotet i hus og fekk akutt lyst på muffinsene:):)

  40. Linda Marie Stuhaug

    Cathrine: Ja, det trur eg skal gå greit – men bruk kokoskremen fra den fullfett varianten i tilfelle 🙂

  41. Andrea Walderhaug

    laga denne i går fikk 12 små muffens =D de var nyyyydelig!!! ny favoritt igjen! ente opp med og spise 9 stykk hoho! du er virkelig en inspirasjon Linda !! =D <3 ønsker deg en strålende helg!

  42. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Walderhaug: Så hyggelig Andrea – kjekt at muffinsane falt i smak hos deg 🙂 Berre å nyte med god samvittighet! God helg 🙂

  43. Madeleine

    Hei! Denne oppskrifta ser veldig god ut :):) Jeg bare lurer på, hvis man bruker sukrin+, for eksempel i denne oppskrifta – hvor mye skal man da bruke? 🙂 Hilsen Madeleine

  44. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Så bra! Sukrin+ er dobbelt så søtt som andre sukrinvarianter og sukker, så når du kan bruke anna søtning tilsvarande 100 g sukker, betyr det 50 g sukrin+ 🙂

  45. Madeleine

    Takk for rask tilbakemelding! Da skal jeg prøve meg på en av oppskriftene dine til bursdag i morgen :):) Fortsatt god torsdag!

  46. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Så bra! Håper resultatet blir vellykka 🙂

  47. Noe annet man kan bruke istedenfor peanøtt mel i peanøtt glasuren? 🙂

  48. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Lag en miks av philadelphia, sukrinmelis, peanøttsmør og eventuelt kakao for eksempel 🙂

  49. Hei, Linda:) kan jeg bytte ut kesamen med melk eller blir resultatet veldig tynn røre da?

    1. Hei! Kesamen bidrar til å gjere muffinsene saftige. Du kan prøve uten (bruk litt mindre melk), men dei vil ikkje bli like saftige og gode, berre sånn at du veit det 🙂 Lykke til!