Linda Stuhaug

Annonse

31. juli 2014

Sunne sjokolademuffins

Sunne sjokolademuffins
Vi blir aldri lei sjokolade, blir vi vell?
Ei oppskrift på saftige, luftige sjokolademuffins som er uten sukker, gluten og melk. Dei er veldig kalorilette og passer like godt som dessert, snacks, mellommåltid, før/etter trening, som turmat eller berre når man har lyst på noke søtt&godt! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos store som små 🙂
Mørke sjokolademuffins med peanøttglasur –
Sunne sjokolademuffins, 8-10 stk ? 2 egg ? 50 g sukrin gold* ? 50 g sukrinmelis* ? 20-30 g kakao ? 1 liten ts bakepulver ? 50 g valgfri tørrvare, eg bruke havremel og peanøttmel* ? 120 g søtpotetmos, evt. kesam ? 0,5 dl vatn ? En klype salt
For å få 120 g søtpotetmos mikrobakte eg ei søtpotet på ca. 200 g. Fjern skallet og mos til en klumpfri mos sammen med vatn. Du kan erstatte søtpotetmos med kesam eller anna naturellyoghurt. Miks sammen resten av ingrediensane med en handmikser til en jevn røre, juster evt. med litt meir væske om røra er tjukk. Fordel i muffinsformer og steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, sjekk underveis! Avkjøl.
* Du kan bruke anna søtning tilsvarane for 100 g sukker, men ikkje kun vanlig sukrin. Brut dei tørrvarene du foretrekker og ha tilgjengelig. Eg brukte glutenfritt havremel og peanøttmel, men kun havremel, speltme etc fungerer også fint.
Juster mengden kakao etter kor mørke du vil ha dei. Eg brukte 30 g kakaoi i desse, og dei blei veldig mørke om dere ser – men bruk gjerne 20 g om du vil ha en litt lysere versjon!
Som glasur kan du selfølgelig mikse sammen det du ønsker. Eg lagde en peanøttglasur på slump av ca. 3 ss peanøttmel, 1 ss crunchy peanøttsmør, 1 ss sukrinmelis, litt salt og vatn til passe konsistens. Smurte over dei avkjølte muffinsane og fekk den nydelige kombinasjonen mellom sjokolade & peanøtt, salt & søtt ?
Lag gjerne en kremostglasur (oppskrift her), sjokadoglasur (oppskrift her) nugattiglasur (oppskrift her) eller sjokolade-kokoskrem glasur (oppskrift her) som alternativ til peanøttglasuren. Eller miks sammen noke anna som høytes godt ut!
TIPS! Tilsett gjerne sjokoladebiter, hakka nøtter, peanøttsmør eller noke anna godt i muffinsrøra etter dei er fordelt i muffinsformene. Du kan også lage muffinsane som ei kake istedenfor!
Kan eg friste?
Frys gjerne ned og ta opp når søtsuget melder seg, eller du får uventa besøk og vil servere noke godt. Etter en liten runde i ovnen/mikroen er dei akkurat som ferske 🙂

Vi blir aldri lei sjokolade, blir vi vell?

Ei oppskrift på saftige, luftige sjokolademuffins som er uten sukker, gluten og melk. Dei er veldig kalorilette og passer like godt som dessert, snacks, mellommåltid, før/etter trening, som turmat eller berre når man har lyst på noke søtt&godt! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos store som små 🙂

Mørke sjokolademuffins med peanøttglasur –

Sunne sjokolademuffins, 8-10 stk
? 2 egg
? 50 g sukrin gold*
? 50 g sukrinmelis*
? 20-30 g kakao
? 1 liten ts bakepulver
? 50 g valgfri tørrvare, eg bruke havremel og peanøttmel*
? 120 g søtpotetmos, evt. kesam
? 0,5 dl vatn
? En klype salt

For å få 120 g søtpotetmos mikrobakte eg ei søtpotet på ca. 200 g. Fjern skallet og mos til en klumpfri mos sammen med vatn. Du kan erstatte søtpotetmos med kesam eller anna naturellyoghurt. Miks sammen resten av ingrediensane med en handmikser til en jevn røre, juster evt. med litt meir væske om røra er tjukk. Fordel i muffinsformer og steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, sjekk underveis! Avkjøl.

* Du kan bruke anna søtning tilsvarane for 100 g sukker, men ikkje kun vanlig sukrin. Brut dei tørrvarene du foretrekker og ha tilgjengelig. Eg brukte glutenfritt havremel og peanøttmel, men kun havremel, speltme etc fungerer også fint.

Juster mengden kakao etter kor mørke du vil ha dei. Eg brukte 30 g kakaoi i desse, og dei blei veldig mørke om dere ser – men bruk gjerne 20 g om du vil ha en litt lysere versjon!

Som glasur kan du selfølgelig mikse sammen det du ønsker.
Eg lagde en peanøttglasur på slump av ca. 3 ss peanøttmel, 1 ss crunchy peanøttsmør, 1 ss sukrinmelis, litt salt og vatn til passe konsistens. Smurte over dei avkjølte muffinsane og fekk den nydelige kombinasjonen mellom sjokolade & peanøtt, salt & søtt ?

Lag gjerne en kremostglasur (oppskrift her), sjokadoglasur (oppskrift her) nugattiglasur (oppskrift her) eller sjokolade-kokoskrem glasur (oppskrift her) som alternativ til peanøttglasuren. Eller miks sammen noke anna som høytes godt ut!

TIPS!
Tilsett gjerne sjokoladebiter, hakka nøtter, peanøttsmør eller noke anna godt i muffinsrøra etter dei er fordelt i muffinsformene. Du kan også lage muffinsane som ei kake istedenfor!


Kan eg friste?

Frys gjerne ned og ta opp når søtsuget melder seg, eller du får uventa besøk og vil servere noke godt. Etter en liten runde i ovnen/mikroen er dei akkurat som ferske 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg