Saftige spinatpannekaker!

Kva med næringsrike, søte, satige og grønne pannekaker til middag idag?
Spinatpannekakene blei eg skikkelig hekta på tidlig i vår, men som alt anna eg har dilla på i periodevis, så havner det litt i glømmeboksen etter ei stund. Til tross for mange skeptikere der ute (hallo liksom, GRØNNE pannekaker?!), så var det overraskande mange som turte å prøve seg – og tilbakemeldingane var knallgode!

En ting er sikkert, du må ikkje la deg skremme av grønnfargen – for det er nesten som den berre er der. En håndfull spinat i røra gir en fresh farge, økt næringsinnhold og gjer pannekakene ekstra saftige og "fluffy". Dei smaker overhode ikkje gress eller alger om noken skulle tenke det 😉

Eit sunt, raskt og enkelt alternativ til lunsj/middag denne kjøttfri Mandagen!
Pannekakene er sukkefri, glutenfri og kan fint lages melkefri.

Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en god kilde til mange viktige næringsstoffer – folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Karotenoider er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Dei reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsjukdommar i tillegg til kreft ved å forhindre skader på celler, kroppsvev og arvestoff. Spinat er også god kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke fleire antioksidanter og fytokjemikaler.



Spinatpannekaker, 1 porsjon

? 1 egg
? 30 g havregryn
? 15 g valgfritt mel, eg brukte bokhvetemel
? 2 ss gresk yoghurt/kesam, evt soyayoghurt
? 1/2 ts bakepulver
? En klype salt
? 2 ts sukrin+, eller anna søtning
? 1 neve spinat
? Vatn til passe konsistens

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri og smidig røre. Juster med vatn til en passe konsistens etter korleis du ønsker dine pannekaker: tjukke og fyldige, eller tynne og store? Eg liker best tjukke og fyldige og lager ei fyldig pannekakerøre. La røra svelle litt før du steiker pannekaker på middels varme, eg fekk 4 mellomstore, luftige pannekaker av oppskrifta. Bruk gjerne litt steikefeitt om det trengst, i mi panne er det ikkje nødvendig. Server med det du måtte ønske!

Her stabla eg pannekakene som pannekaketårn og servert med søtet, gresk yoghurt og friske bær ? Bruk akkurat det tilbehøret du ønsker, andre deilige alternativ er blant anna cottage cheese, sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør, heimelaga nugatti, frukt og bær, crunchy nøtter!

TIPS!
Dropp søtningen og lag naturelle pannekaker, så kan du bruke både salt&søtt pålegg. Kva med litt guacamole, ost og grønnsaker mellom lagene?

Gla´mat for kropp, sinn, auger og gane!

Er du skeptisk til grønne pannekaker?

Prøv du også da vell, og få en ny smaksopplevelse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 kommentarer

  1. siljejohannessen

    Må absolutt prøves!

  2. lillefugleunge

    Det skal jeg nok få prøvd! ^^

  3. minlangehistorie

    hehe kan ikke si jeg ble så fristet av den fargen, men kan jo være godt 🙂 så kanskje det skal prøves 🙂

  4. Julie @ WolfItDown

    Mmm deilig! Har selv smakt bløtekake med spinat i Chinatown her i Glasgow, det smaker som helt vanlig kake bare at den får en ganske stilig farge (de har brukt mindre enn i pannekakene over, but you get my point 🙂 ) Merker ikke noe av smaken, ser bare litt gøyere ut, også får en litt jern i seg 😀 Skipper’n hadde digget dette, og jeg også 😀 Mmmm! x

  5. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Så slike hos Celilie Lykke(?) for en stund siden,må erlig talt si at jeg enda ikke har fått prøvd det ^^ Er nok ingen spinatspiser 😀 Hehe. Så godt ut da!

  6. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Det stemmer, etter inspirasjon fra Vilde har vi begge laga spinatpannekaker! Spinat er absolutt til å anbefale, det gjelder å prøve litt nytt 😀 God Mandag til deg!

  7. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Bløtkake med spinat ja – den var ny! Det er spennande med den grønne fargen – også blir det hakket meir næringsrikt med en gang 🙂 Snadder!!

  8. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Grønt er skjønt 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    lillefugleunge: Alle tomler opp 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    siljejohannessen: Så bra! Håper dei faller i smak 🙂

  11. Spennende! Blir så glad når jeg ser grønt som spinat og grønnkål brukt! Sunt og fantastisk godt. Dette har jeg lyst til å prøve! 🙂

  12. Jeg bruker spinat i omtrent alt, om det så skulle være en smoothie eller bare i en liten salat. Smaker lite, men har mange viktige næringsstoffer (spesielt for meg med lave jern-verdier)! Har dog ikke prøvd det i pannekaker enda, men det må nok bli det neste, for disse så kjempegode ut 🙂

  13. hærlig <3 min type kokk, spinat og søtpotet!! ikke tenkt på spinat lapper, så gleder meg til å prøve dem 😀

  14. Har du en oppskrift til muffins uten egg og melk?:)

  15. Linda Marie Stuhaug

    Iben: Ikkje uten egg, men du kan bruke «no egg» erstatter i oppskriftene 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Det bürde du! Det er ekstra stas å spise grønne lapper / pannekaker 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Maren: Bruker spinat i salater, smoothier, tilbehør, pannekakerøra, vaffelrøra, i matmuffins, på pizzaen… det har så mange bruksområder, og eg digger at fargen blir så fresh 😀 Prøv spinatpannekaker å bli overraska!

  18. Linda Marie Stuhaug

    Eric: Ikkje sant? Må freshe opp farge og næringsinnhold litt 😉 Prøv spinatpannekaker du også 😀

  19. inmyheart<3

    Disse var fantastisk gode 🙂 Måtte bare prøve de nå ikveld. Elske jo grønt, så måtte testa disse. Veldig bra 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    inmyheart: Fantastisk! Grønt er sunt, godt og veldig fresht 😀 Takk for tilbakemelding!!

  21. Christel

    Var skeptisk til grønne pannekaker, men gu så gode de var! Ble middag i går, og jammen blir det en ny røre til middag i dag 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Christel: Fantastisk å høre, Christel 🙂 Alle tomler opp!!

  23. Benedicte

    Disse er helt fantastisk gode. 4-åringen kaller de for «grønne, hulken, monster pannekakene» 🙂 De skal nytes igjen på mandag, som forhåpentligvis etterhvert blir kjøttfri her å, og med din blogg er det jo ikke noe problem 🙂 Har nettopp laget ferdig ukesmeny for neste uke og på hver dag er det en av dine fantastiske retter som skal spises/nytes 😀 Stå på Linda, super blogg som jeg ofte deler på facebook og som jeg ofte skryter til andre om 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Benedicte: Heisann Benedicte! For en utrulig hyggelig kommentar å få, tusen hjertelig takk 🙂 Veldig kjekt å lese at oppskriftene faller i smak hos både deg og resten av familien, det gleder meg virkelig! Håper en kan inspirere masse framover 🙂 Ha en strålande veke vidare!

  25. Så gode! ny favoritt!

  26. Linda Marie Stuhaug

    Helle: Tipp topp! Kjekt med tilbakemelding, Helle 🙂

  27. Hei:) Lurte på korleis du får dei til å bli stekt så tjukke, små og runde? mine blir berre tynne, store og ødelagte når eg skal snu dei…

  28. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Da må du bruke mindre væske. Som det står i oppskrifta går væskemengden på korleis pannekaker du får 🙂 Lag ei tjukk og fyldig røre, så får du tjukke og fyldige pannekaker 🙂

  29. Andrea Walderhaug

    laga denne i dag fantastisk gode! tror det er min nye favoritt! =D takk for inspirasjon!!

  30. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Walderhaug: Så kjekt å lese, Andrea! Takk for tilabakemelding, det setter eg pris på 🙂 Ha en kjempefin Mandag!

  31. Trude Marie

    Disse pannekakene var supergode! Også så kjempe stilige. Synd mine sank sammen da jeg hev de i en form for å holde varmen etter steking. De så luftige og fine ut under steking. Takk for oppskrift! Fantastisk blogg

  32. Linda Marie Stuhaug

    Trude Marie: Hei! Så kjekt pannekakene falt i smak – en fryd for auger og gane 😉 Merkelig at dei falt sammen etter steiking, det problemet har ikkje eg hatt tidligere. Du snudde dei forsiktig? Berre hyggelig å inspirere 🙂

  33. Kristian

    det ser ikke godt jeg blir kvalm av det håper du ikke ble såret

  34. Linda Marie Stuhaug

    Kristian: Haha

  35. Hei! Er det ok å la denne røren stå til dagen etter?