Linda Stuhaug

Annonse

4. august 2014

Saftige spinatpannekaker!

Saftige spinatpannekaker!
Kva med næringsrike, søte, satige og grønne pannekaker til middag idag? Spinatpannekakene blei eg skikkelig hekta på tidlig i vår, men som alt anna eg har dilla på i periodevis, så havner det litt i glømmeboksen etter ei stund. Til tross for mange skeptikere der ute (hallo liksom, GRØNNE pannekaker?!), så var det overraskande mange som turte å prøve seg – og tilbakemeldingane var knallgode!
En ting er sikkert, du må ikkje la deg skremme av grønnfargen – for det er nesten som den berre er der. En håndfull spinat i røra gir en fresh farge, økt næringsinnhold og gjer pannekakene ekstra saftige og "fluffy". Dei smaker overhode ikkje gress eller alger om noken skulle tenke det 😉
Eit sunt, raskt og enkelt alternativ til lunsj/middag denne kjøttfri Mandagen! Pannekakene er sukkefri, glutenfri og kan fint lages melkefri.
Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en god kilde til mange viktige næringsstoffer – folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Karotenoider er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Dei reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsjukdommar i tillegg til kreft ved å forhindre skader på celler, kroppsvev og arvestoff. Spinat er også god kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke fleire antioksidanter og fytokjemikaler.
Spinatpannekaker, 1 porsjon ? 1 egg ? 30 g havregryn ? 15 g valgfritt mel, eg brukte bokhvetemel ? 2 ss gresk yoghurt/kesam, evt soyayoghurt ? 1/2 ts bakepulver ? En klype salt ? 2 ts sukrin+, eller anna søtning ? 1 neve spinat ? Vatn til passe konsistens Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri og smidig røre. Juster med vatn til en passe konsistens etter korleis du ønsker dine pannekaker: tjukke og fyldige, eller tynne og store? Eg liker best tjukke og fyldige og lager ei fyldig pannekakerøre. La røra svelle litt før du steiker pannekaker på middels varme, eg fekk 4 mellomstore, luftige pannekaker av oppskrifta. Bruk gjerne litt steikefeitt om det trengst, i mi panne er det ikkje nødvendig. Server med det du måtte ønske!
Her stabla eg pannekakene som pannekaketårn og servert med søtet, gresk yoghurt og friske bær ? Bruk akkurat det tilbehøret du ønsker, andre deilige alternativ er blant anna cottage cheese, sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør, heimelaga nugatti, frukt og bær, crunchy nøtter!
TIPS! Dropp søtningen og lag naturelle pannekaker, så kan du bruke både salt&søtt pålegg. Kva med litt guacamole, ost og grønnsaker mellom lagene?
Gla´mat for kropp, sinn, auger og gane! Er du skeptisk til grønne pannekaker? Prøv du også da vell, og få en ny smaksopplevelse!

Kva med næringsrike, søte, satige og grønne pannekaker til middag idag?
Spinatpannekakene blei eg skikkelig hekta på tidlig i vår, men som alt anna eg har dilla på i periodevis, så havner det litt i glømmeboksen etter ei stund. Til tross for mange skeptikere der ute (hallo liksom, GRØNNE pannekaker?!), så var det overraskande mange som turte å prøve seg – og tilbakemeldingane var knallgode!

En ting er sikkert, du må ikkje la deg skremme av grønnfargen – for det er nesten som den berre er der. En håndfull spinat i røra gir en fresh farge, økt næringsinnhold og gjer pannekakene ekstra saftige og "fluffy". Dei smaker overhode ikkje gress eller alger om noken skulle tenke det 😉

Eit sunt, raskt og enkelt alternativ til lunsj/middag denne kjøttfri Mandagen!
Pannekakene er sukkefri, glutenfri og kan fint lages melkefri.

Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en god kilde til mange viktige næringsstoffer – folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Karotenoider er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Dei reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsjukdommar i tillegg til kreft ved å forhindre skader på celler, kroppsvev og arvestoff. Spinat er også god kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke fleire antioksidanter og fytokjemikaler.



Spinatpannekaker, 1 porsjon
? 1 egg
? 30 g havregryn
? 15 g valgfritt mel, eg brukte bokhvetemel
? 2 ss gresk yoghurt/kesam, evt soyayoghurt
? 1/2 ts bakepulver
? En klype salt
? 2 ts sukrin+, eller anna søtning
? 1 neve spinat
? Vatn til passe konsistens

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri og smidig røre. Juster med vatn til en passe konsistens etter korleis du ønsker dine pannekaker: tjukke og fyldige, eller tynne og store? Eg liker best tjukke og fyldige og lager ei fyldig pannekakerøre. La røra svelle litt før du steiker pannekaker på middels varme, eg fekk 4 mellomstore, luftige pannekaker av oppskrifta. Bruk gjerne litt steikefeitt om det trengst, i mi panne er det ikkje nødvendig. Server med det du måtte ønske!

Her stabla eg pannekakene som pannekaketårn og servert med søtet, gresk yoghurt og friske bær ? Bruk akkurat det tilbehøret du ønsker, andre deilige alternativ er blant anna cottage cheese, sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør, heimelaga nugatti, frukt og bær, crunchy nøtter!

TIPS!
Dropp søtningen og lag naturelle pannekaker, så kan du bruke både salt&søtt pålegg. Kva med litt guacamole, ost og grønnsaker mellom lagene?

Gla´mat for kropp, sinn, auger og gane!

Er du skeptisk til grønne pannekaker?
Prøv du også da vell, og få en ny smaksopplevelse!

Annonse

2 Kommentarer

I

Ingunn

24. mars 2019

Hei! Er det ok å la denne røren stå til dagen etter?

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg