Linda Stuhaug

Annonse

5. august 2014

Sukkerfri og saftig blåbærkake!

Sukkerfri og saftig blåbærkake!
God Tirsdag! Etter ei helg på hytta for eit par veker sida fekk eg plukka med meg nesten 10 liter nydelige blåbær heim. Frysaren er fylt opp med blå antioksidanter, men eg måtte selfølgeilg bake litt også mens bærene var ferske! Oppskrifta på den sukkerfri og saftige bringebærkaka blei overraskande populær på kort tid, gurimalla så mange gode tilbakemeldinger! Det gleder virkelig mitt matglade hjerte 🙂 Det er altså denne oppskrifta eg har tatt utgangpunkt i, med en liten justering av kanel og kardemomme, og laga blåbærvariant!
Som nevnt kan man bruke grunnoppskrifta på kaka og variere bærene fra gang til gang. Jordbær, bringebær, blåbær, solbær, bjørnebær, multer… Det er vell sesong for rips no også? Prøv deg fram og kombiner gjerne fleire!
// Innlegget inneholder sponsede lenker
Sukkerfri og saftig blåbærkake ? 2 egg ? 120 g mager kesam/kesam ? 1 ts bakepulver ? 50 g sukrinmelis (m/stevia) ? 50 g sukrin gold ? 80 g tørrvare – eg brukte havremel & kokosmel ? 1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje ? 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme – valgfritt ? 0,5 dl vatn ? Ferske, norske blåbær – du kan og bruke frryste bær
Bland sammen alle ingrediensene utenom blåbærene med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i ønska form, denne gangen bruke eg firkanta form 14×18 cm. Strø over og trykk nedi litt blåbær og steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter – sjekk og følg med underveis etter 15 minutter, for steiketida vil variere litt fra ovn til ovn. Ønsker du ei høg og luftig kake kan du bruke mindre form eller doble oppskrifta med litt lengre steiketid.
Kaka er så saftig og smakfull i seg sjølv, så istedenfor glasur dryssa eg over litt sukrinmelis!
Du kan evt. anna lage en ostekremglasur om du ønsker det: ca. 200 g phildelphia. 3-5 ss sukrinmelis og gjerne eit dryss ekte vaniljepulver. Smak til og bre over den avkjølte kaka.
Kaka er også like god kald som lun, og en klatt vaniljeis på sida er en veldig god kombinasjon ? Eg har posta oppskrift på sukkerfri og mager vaniljeis HER om det er interessant! Eller kanskje ekte vaniljekrem frister meir? Oppskrift HER!
Uten sukker, gluten, veldig kalorilett og full av antioksidanter.
Håper denne varianten også faller i smak hos dere! Har fleire kommende oppskrifter med dei ferskplukka blåbærene på lur – så det er berre å komme seg til skogs å plukke 🙂

God Tirsdag!

Etter ei helg på hytta for eit par veker sida fekk eg plukka med meg nesten 10 liter nydelige blåbær heim. Frysaren er fylt opp med blå antioksidanter, men eg måtte selfølgeilg bake litt også mens bærene var ferske! Oppskrifta på den sukkerfri og saftige bringebærkaka blei overraskande populær på kort tid, gurimalla så mange gode tilbakemeldinger! Det gleder virkelig mitt matglade hjerte 🙂 Det er altså denne oppskrifta eg har tatt utgangpunkt i, med en liten justering av kanel og kardemomme, og laga blåbærvariant!

Som nevnt kan man bruke grunnoppskrifta på kaka og variere bærene fra gang til gang. Jordbær, bringebær, blåbær, solbær, bjørnebær, multer… Det er vell sesong for rips no også? Prøv deg fram og kombiner gjerne fleire!


// Innlegget inneholder sponsede lenker

Sukkerfri og saftig blåbærkake
? 2 egg
? 120 g mager kesam/kesam
? 1 ts bakepulver
? 50 g sukrinmelis (m/stevia)
? 50 g sukrin gold
? 80 g tørrvare – eg brukte havremel & kokosmel
? 1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje
? 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme – valgfritt
? 0,5 dl vatn
? Ferske, norske blåbær – du kan og bruke frryste bær

Bland sammen alle ingrediensene utenom blåbærene med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i ønska form, denne gangen bruke eg firkanta form 14×18 cm. Strø over og trykk nedi litt blåbær og steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter – sjekk og følg med underveis etter 15 minutter, for steiketida vil variere litt fra ovn til ovn. Ønsker du ei høg og luftig kake kan du bruke mindre form eller doble oppskrifta med litt lengre steiketid.

Kaka er så saftig og smakfull i seg sjølv, så istedenfor glasur dryssa eg over litt sukrinmelis!

Du kan evt. anna lage en ostekremglasur om du ønsker det: ca. 200 g phildelphia. 3-5 ss sukrinmelis og gjerne eit dryss ekte vaniljepulver. Smak til og bre over den avkjølte kaka.

Kaka er også like god kald som lun, og en klatt vaniljeis på sida er en veldig god kombinasjon ? Eg har posta oppskrift på sukkerfri og mager vaniljeis HER om det er interessant! Eller kanskje ekte vaniljekrem frister meir? Oppskrift HER!

Uten sukker, gluten, veldig kalorilett og full av antioksidanter.

Håper denne varianten også faller i smak hos dere!
Har fleire kommende oppskrifter med dei ferskplukka blåbærene på lur – så det er berre å komme seg til skogs å plukke 🙂


Annonse

2 Kommentarer

B

Brith

14. januar 2019

Kan denne lages dagen før

Linda Stuhaug

14. januar 2019

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg