Ny vri på tacosalaten!

Onsdag og halvveis til helg!

Taco som for mange blir sett på som helgemiddag, kan like så greit vere en smakfull kvardagsmiddag. Dei fleste kjenner nok til dei små grepene som skal til for å gjere tacoen til eit sunt og næringsrikt måltid, og siden det går utrulig fort å lage – så passer det perfekt i en ellers så hektisk kvardag! Det er relativt sjelden eg spiser taco i helgene, det blir som regel i vekedagane der eg lager ekstra masse som eg kan ta med i lunsjboksen neste dag. Mums!

For ei stund tilbake tipsa eg dere om to nye ingredienser i tacosalaten som mange rynka på nesa av: fersk mango og bananbiter. Det er vell spesielt banan i tacoen folk er skeptiske til, men det er ufattelig godt med den søte sødmen sammen med den sterke smaken fra tacokrydderet.

I dag har en enda en ingrediens som ny vri på tacosalaten eg prøvde for litt siden…. Søtpotet! KNALL! Hallelujah!


Som dere ser blei det en kombinasjon av både mango, banan og søtpotet – fantastisk ?

Smakfull tacosalat
? Karbonadedeig stekt med tacokrydder.
? Liten søtpotet hurtigbakt i mikrobølgeovnen i 5-7 minutter. Fjern skall og del opp i biter.
? Grønnsaker – eg brukte isbergsalat, cherrytomater, agurk, paprika, rødløk og purreløk

Stabla på tallerken med søtpotet, mango og banan, og til slutt toppa med sukkerfri hot tacosaus og kokoskrem for min del.

Tacosalat er definitivt den beste varianten av taco eg får, men eg veit mange av dere liker både lefser og skjell – så er er noken alternativer:

? Heimelaga potetlomper som fint kan lages glutenfri HER.
? Lompe nachos HER. Bruk gjerne heimelaga lomper.
? Lompe tacoskjell HER. Bruk gjerne heimelaga lomper.

Og siden det lillelørdag og fortsatt sommertid passer det perfekt med en slik til dessert eller kveldskos –

Sunn og rask mangosorbêt på 2 minutter ?
Oppskrift er posta utallige mange ganger på bloggen og du finner den seinast HER. Sukkerfri og er heilt tipp topp å lage melkefri!

Sorbêten går ned på høgkant hos meg fleire ganger i veka i forskjellige varianter. Mango, bringebær og jordbær blir mest brukt no, gjerne i en kombinasjon. Sååå godt!

Så – kva seier du? Blir det søtpotet i tacosalaten neste gang?

Ha en super dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Søtpotet i taco høres veldig godt ut faktisk 🙂

  2. minlangehistorie

    å det så kjempe godt ut 🙂 nå fikk jeg lyst på taco 😀

  3. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Taco slår aldri feil 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid: Heilt himmelsk! Og supert med en komplett karbohydratkilde 🙂

  5. Eli Mari

    Hei Linda! Har fulgt deg en stund nå, og du kommer alltid med supre oppskrifter, så tusen takk for det! Spørsmålet mitt er ikke helt relatert til denne posten, men mer generelt. Etter du fikk påvist laktoseintoleranse, hvordan har du skiftet ut melkeproduktene? Jeg tenker spesielt da på erstatninger for gresk yogurt, skyr og kesam, og slike produkter som gjerne blir brukt i matlaging og bakst. Mistenker at jeg selv er sensitiv mot laktose, og vil gjerne prøve ut en mer laktosefri diett en stund for å få det bekreftet eller avkreftet.

  6. Linda Marie Stuhaug

    Eli Mari: Heisann Eli Mari 🙂 Tusen takk for hyggelige ord! For det første så har eg MELKEintoleranse, og ikkje laktoseintoleranse. Det er ganske stor forskjell 🙂 Eg kutta dei rett og slett berre ut av kostholdet. Som erstatning for meieriprodukt i matlaging, smoothie etc. har eg brukt masse kokosmelk og kokosmelk light – som fungerer superbra! Soyayoghurt har blitt brukt i veldig små mengder. Eg spiste enormt masse meieriprodukter og og det var en stor omvending, og måltider med gresk yoghurt som hovedingrediens (med frukt, bær, nøtter, musli etc) måtte kuttes ut. Lykke til med laktosefri diett! 🙂

  7. Nina Bakke

    Lekkert 🙂

  8. Julie @ WolfItDown

    Mmmm søtpotet metter godt, og trenger litt slikt om en skal bli ordentlig mett, dette så knallgodt ut 😀 x

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, heilt supert med søtpotet som karbohydratkilde når man ikkje bruker lefser! Metter godt og git masse næring 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk for det 😀

  11. Monicastorsve

    Åååh, denne sorbeen må bare prøves :-D. Frukt i taco, den var ikke dom. Du er så flink å kreativ, stå på videre flotte deg!

  12. Linda Marie Stuhaug

    Monicastorsve: Prøvprøv, den er så rask og enkel – ikkje minst nydelig god 🙂 Tusen takk, skal absolutt prøve på det!

  13. Benedicte

    Har nettopp fått tacokrydderet fra iherb i posten 🙂 lukta fantastisk! Men strør du bare litt på eller tilsetter du vann i tillegg?

  14. Linda Marie Stuhaug

    Benedicte: Eg tilsetter bittelitt vatn og ja 🙂 Smaker meg alltid fram!