Næringsrik sjokado

Kva gjer man når man har en haug av avokadoer som begynner å bli overmodne?
Lager sjokado vell!

Sjokado var eit navn eg fant på når eg la ut oppskrift første gangen – og er som navnet høres ut: sjokolade og avokado. Dette er en næringsrik sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens, som gir en fyldig, kompakt og krema konsistens. Det er også godt som sjokoladepålegg på vafler, pannekaker, glasur til kaker eller som topping på iskrem. Avokado er en superfrukt og dette er garantert en superdessert!

Alle tomler opp for at den er naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og nøtter – så den kan nytes og lages av maaange!

Gode grunner for å spise meir avokado:
Avokado er rik på den emunettede fettet som er sunt for hjerte og kolosterol. Det er også en kraftig antioksidantbombe: vitamin C, vitamin E og aminosyren glutation som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade arvematerialet og kroppens celler. Avokadoen inneholder også det vannløselige B-vitaminet folat som er viktig for dannelsen av friske blodceller og normalt DNA. Som mange andre frukter og grønnsaker er avokadoen også rik på kalium, ett mineral som virker blodtrykksenkande og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.

«Sjokado» – 1 stor eller 2 mindre porsjoner
? 1 moden avokado ~ ca 140 g innmat
? 20-25 g kakao ~ 4-5 ts
? 10 g sukrin gold* ~ 2 ts
? 20-25 g sukrnmelis* ~ 4-5 ts
*bruk evt. andre typer søtninger, men helst en pulveristert versjon.
? En klype salt
~
Tilleggsingrediens som ikkje er nødvendig, men eg bruker det alltid:
? 50 g kokoskrem (den stive delen av kokosmelk etter oppbevaring i kjøleskapet)
evt. gresk yoghurt, kesam, vaniljekesam etc.

Framgangsmetode
Bland sammen ingrediensene i en blender, foodprosessor eller stavmisker til en jevn og klumpfri sjokado. Hold gjerne igjen på søtning og kakao, og smak til med meir eller mindre. Server gjerne med friske bær, frukt, nøtter eller det du måtte ønske! Sjokadoen holder seg eit par dager i lufttett boks i kjøleskap, om du ønsker å lage opp å ha liggande.

TIPS!
Bytt gjerne søting med 2-3 store, saftige dadler uten stein. Det gir en utrulig god søtsmak med hint av karamell, og kremen blir enda fyldigare!

Har du prøvd sjokado før, eller fikk du kanskje lyst å prøve? 🙂

Goood helg alle ihop!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Kamilla

    Det så veldig godt ut! 🙂 Men siden du nå ikke spiser gluten lengre, bruker du da de potetlefsene som du har vist oppskrift på før? God Helg!

  2. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla: Så bra 🙂 Jo, eg bruker heimelaga lomper, men dette er jo en link til tidligare oppskrift 😉 Man kan selfølgelig bruke dei lompene man har og foretrekker, om det er kjøpt eller heimelaga 🙂 God helg til deg også!

  3. minlangehistorie

    Så utrolig godt det så ut 🙂 nå ble jeg sulten! kan ikke jeg få litt av kokkekunskapene dine 🙂

  4. theresekristina

    Ååå namm! Krema lakselasagne skal eg prøve på søndag!

  5. Nina Bakke

    Herlig 🙂 Har spist «sjokolademousse» til dessert ett par dager nå. Kokosolje, honning, avokado, kakao mmm…. 🙂

  6. Herlig med gode og sunne oppskrifter! Hva slags dressing har du til salaten? 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Sophie: Vi liker god og sunn mat! Det er berre kesam eg har til salaten 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Det er fantastisk at sjokoladedesserter kan nytes kvar dag med den beste samvittighet 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    theresekristina: Det er perfekt Søndagsmiddag! Håper du liker den 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Skal sende over litt kokkekunnskaper eg! Hehe 😉

  11. Hei! Ser spennende ut. Jeg lurer på hva slags kakao du bruker? Siden den man kjøper i vanlig butikk som inneholder sukker. (de jeg har sett)

  12. Linda Marie Stuhaug

    Annie: Eg bruker vanlig originalkakao fra Freia 🙂 Den er 100% kakao og uten sukker.

  13. Mari-Anne

    Mmmm, alt dette hørtes utrolig godt ut, og jammen har jeg avokado i kjøleskapet og… hmmmm. har ikke søtning da og skal reise bort noen dager. Kanskje avokadoen er enda mer perfekt når jeg kommer hjem :p

  14. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Ja, spørst det! Synes sjokado er best med litt godt moden avokado 🙂