Linda Stuhaug

Annonse

8. august 2014

Næringsrik sjokado

Næringsrik sjokado
Kva gjer man når man har en haug av avokadoer som begynner å bli overmodne? Lager sjokado vell!
Sjokado var eit navn eg fant på når eg la ut oppskrift første gangen – og er som navnet høres ut: sjokolade og avokado. Dette er en næringsrik sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens, som gir en fyldig, kompakt og krema konsistens. Det er også godt som sjokoladepålegg på vafler, pannekaker, glasur til kaker eller som topping på iskrem. Avokado er en superfrukt og dette er garantert en superdessert!
Alle tomler opp for at den er naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og nøtter – så den kan nytes og lages av maaange!
Gode grunner for å spise meir avokado: Avokado er rik på den emunettede fettet som er sunt for hjerte og kolosterol. Det er også en kraftig antioksidantbombe: vitamin C, vitamin E og aminosyren glutation som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade arvematerialet og kroppens celler. Avokadoen inneholder også det vannløselige B-vitaminet folat som er viktig for dannelsen av friske blodceller og normalt DNA. Som mange andre frukter og grønnsaker er avokadoen også rik på kalium, ett mineral som virker blodtrykksenkande og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.
«Sjokado» – 1 stor eller 2 mindre porsjoner ? 1 moden avokado ~ ca 140 g innmat ? 20-25 g kakao ~ 4-5 ts ? 10 g sukrin gold* ~ 2 ts ? 20-25 g sukrnmelis* ~ 4-5 ts *bruk evt. andre typer søtninger, men helst en pulveristert versjon. ? En klype salt ~ Tilleggsingrediens som ikkje er nødvendig, men eg bruker det alltid: ? 50 g kokoskrem (den stive delen av kokosmelk etter oppbevaring i kjøleskapet) evt. gresk yoghurt, kesam, vaniljekesam etc.
Framgangsmetode Bland sammen ingrediensene i en blender, foodprosessor eller stavmisker til en jevn og klumpfri sjokado. Hold gjerne igjen på søtning og kakao, og smak til med meir eller mindre. Server gjerne med friske bær, frukt, nøtter eller det du måtte ønske! Sjokadoen holder seg eit par dager i lufttett boks i kjøleskap, om du ønsker å lage opp å ha liggande.
TIPS! Bytt gjerne søting med 2-3 store, saftige dadler uten stein. Det gir en utrulig god søtsmak med hint av karamell, og kremen blir enda fyldigare!
Har du prøvd sjokado før, eller fikk du kanskje lyst å prøve? 🙂
Goood helg alle ihop!

Kva gjer man når man har en haug av avokadoer som begynner å bli overmodne?
Lager sjokado vell!

Sjokado var eit navn eg fant på når eg la ut oppskrift første gangen – og er som navnet høres ut: sjokolade og avokado. Dette er en næringsrik sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens, som gir en fyldig, kompakt og krema konsistens. Det er også godt som sjokoladepålegg på vafler, pannekaker, glasur til kaker eller som topping på iskrem. Avokado er en superfrukt og dette er garantert en superdessert!

Alle tomler opp for at den er naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og nøtter – så den kan nytes og lages av maaange!

Gode grunner for å spise meir avokado:
Avokado er rik på den emunettede fettet som er sunt for hjerte og kolosterol. Det er også en kraftig antioksidantbombe: vitamin C, vitamin E og aminosyren glutation som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade arvematerialet og kroppens celler. Avokadoen inneholder også det vannløselige B-vitaminet folat som er viktig for dannelsen av friske blodceller og normalt DNA. Som mange andre frukter og grønnsaker er avokadoen også rik på kalium, ett mineral som virker blodtrykksenkande og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.

«Sjokado» – 1 stor eller 2 mindre porsjoner
? 1 moden avokado ~ ca 140 g innmat
? 20-25 g kakao ~ 4-5 ts
? 10 g sukrin gold* ~ 2 ts
? 20-25 g sukrnmelis* ~ 4-5 ts
*bruk evt. andre typer søtninger, men helst en pulveristert versjon.
? En klype salt
~
Tilleggsingrediens som ikkje er nødvendig, men eg bruker det alltid:
? 50 g kokoskrem (den stive delen av kokosmelk etter oppbevaring i kjøleskapet)
evt. gresk yoghurt, kesam, vaniljekesam etc.

Framgangsmetode
Bland sammen ingrediensene i en blender, foodprosessor eller stavmisker til en jevn og klumpfri sjokado. Hold gjerne igjen på søtning og kakao, og smak til med meir eller mindre. Server gjerne med friske bær, frukt, nøtter eller det du måtte ønske! Sjokadoen holder seg eit par dager i lufttett boks i kjøleskap, om du ønsker å lage opp å ha liggande.

TIPS!
Bytt gjerne søting med 2-3 store, saftige dadler uten stein. Det gir en utrulig god søtsmak med hint av karamell, og kremen blir enda fyldigare!

Har du prøvd sjokado før, eller fikk du kanskje lyst å prøve? 🙂

Goood helg alle ihop!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg