Sprøbakte lomper på grønnsaksspyd

God Mandag!

Så kjekt med så mange gode tilbakemeldinger på vekemenyen i går! Mange har spurt om eg ikkje kan fortsette med det, og om dere ønsker det så gjer eg det veldig gjerne. Arkivet flommer jo over med oppskrifter som gjerne kan bli glømt, og det ligger jo så masse godt innpå her, så berre en glede å kunne ruske fram gamle favoritter 🙂

Over til dagens middagstips, det er jo kjøttfri Mandag igjen og det kan gjerast så enkelt:
Sprøbakte lomper på grønnsaksspyd –

… servert med guacamole og litt frisk salat.
Gratinert (spelt)lompewraps er definitivt en av mine lompefavoritter, og kan varierast etter smak og lyst. Denne gangen i en ny variant der eg sprøbakte den i ovnen på spyd.

Sprøbakte lomper på grønnsaksspyd
? Bruk dei lompene du foretrekker. Speltlomper, havrelomper, potetlomper, heimelaga lomper eller kanskje søtpotetlomper?
? Smør på med pålegg. Denne gangen brukte eg grønn pesto, litt mozarella , krydder og masse grønnsaker – ruccola, paprika, rødløk og gressløk.
? TIPS: smør pestoen på den halvdelen du ruller til slutt, den fungerer som "lim" og binder lompa sammen.
? Skjær i biter og tre på spyd sammen med grønnsaker. Inn i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter, før du setter på varmluft. La dei stå ca. 5 minutter til, så lompa blir sprø. Tida kan variere fra ovn til ovn, så det gjelder å følge litt med!

Fyll lompene med det du ønsker! Det blei en heilt enkel variant idag siden det er kjøttfri. Kremoster i forskjellige varianter, kvitløkssmør, rød pesto er noken andre alternativer til basis som gir god smak.

Guacamole er laga av 1/2 avokado most med gaffel sammen med salt, pepper, grovkverna chilli og kvitløk. Dei to sistnevnte er ikkje nødvendig, men eg synes det lager god smak. Bruk gjerne litt sitronsaft om du liker det!

Så må eg tipse dere om eit supert tilbud hos x-life denne veka:

2XU kompresjonstights til kun 729 kr,- inkludert frakt (førpris 989 kr,-)HER!
Tightsen får du i forskjellige farger til både dame og herre.

Ha en tipp topp strålande Mandag, alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Camilla

    Nam det høres godt ut!:)

  2. minlangehistorie

    å nam det så utrolig godt ut 😀 🙂

  3. Liv Judit

    Nam det både så og hørtes utrolig godt ut! Legg meg gjerne til som bloggvenn

  4. jenny margrethe goss dikkanen

    det så godt ut!

  5. Linda Marie Stuhaug

    jenny margrethe goss dikkanen: Det var det så absolutt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    livjudit: Takk for det 😉

  7. Linda Marie Stuhaug

    minlangehistorie: Absolutt nydelig 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    CAMILLA SØRSETH: Sunt & godt 😀

  9. Camilla Larsen

    Dette så ut som en utrolig deilig middag som uten tvil skal prøves! 😀 Jeg lurte også på om du kunne lagt ut en oppskrift på en sunnere paibunn til dessertpai, evt bare skrevet her? 🙂 De vanlige består jo omtrent bare av mel og smør..

  10. Misunner kreativiteten din ? Jeg bare lurer, har du testet melkefri overnight oats enda? Jeg er nødt til å teste det ut selv innen skolen starter, har alltid så dårlig tid til å lage frokost da, hehe 😛

  11. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Tusen takk, Andrea! Ja, det har eg. Da bruker eg kokosmelk, varierer mellom light og vanlig, gjerne i kombinasjon med anna væske! Nydelig 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Camilla Larsen: Eg har ingen oppskrift på det enda, så da må eg eksprimentere fram en 😉 Får sjå kva eg får til, men blir ikkje posta oppskrift med det aller første 🙂

  13. Julie @ WolfItDown

    Jøsses! Dette var en glimrende idê 😀 Ble plutselig sulten jeg 😛 x

  14. LindaStuhaug: Virkelig? Bare havregryn, kokkosmelk og evt. vann? Ingen alternativer til yoghurt? O.o Får vel prøve det også da 😉

  15. Nina Bakke

    Nam 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Nydelig 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Altså – kokoskremen av fullfett variant er jo rik og fyldig i konsistensen, og når den da blander seg med altrnativ melk/kokosmelk som væske, så blir det samme konsistens som yoghurt 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det er rart når man plustelig blir det når man er innpåm matbloggere 😉 Får den følelsen noken ganger sjølv, haha! 😀

  19. Mari-Anne

    Oh, shit!! Dette så utrolig godt ut!!! Akkurat oppdaget bloggen din, men her tror jeg tenna kommer til å løpe i vann!!

  20. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Så hyggelig å høre, Mari-Anne 😀 håper eg kan inspirere deg masse framover!