Sunn og nydelig dessert: ovnsbakt eple

Kva med en ny vri på det ferske, store og saftige eplet?
Her i en lun, mør, karamellisert og nydelig dessertversjon som nesten er for god til å vere så sunn og enkel!

Ovnsbakte eple kan lages i en simpel versjon, eller varierst i ulike smaker og kombinasjoner. Eit naturlig sukkerfritt, sunt og kalorofattig alternativ til dessert, kveldskos eller snacks. Eg er utrulig glad i mine sukkerfri, karamelliserte epler som eg spiser mange ganger for veka med forskjellig tilbehør, og denne nye varianten med ovnsbakt eple blir nok en hard konkurrent framover! Gurimalla så eg gleder meg til dei norske eplene kommer i butikken, periodemennesket i meg forteller at da blir det eple-dilla og mange spennande oppskrifter med epler 🙂

Over til dagens –

Ovnsbakt eple
Skjær ut kjernehuset av eplet. Eg skar også av litt av topp og bunn, blant anna fordi epler skulle stå stødig. Strø kanel og sukrin gold over og inni kjernehullet, ovnsbak på 180 grader til eplet er mørt. Tida vil variere etter størrelse, men rundt 30-40 minutter passer nok dei fleste. Tips til variasjon finner du under! Du kan også bruke anna type søtning enn sukrin gold, men den karamellsierer seg på en unik måte. Honning kan og brukes!

Eg hadde også over litt hakka valnøtter før ovnsbaking. Nøttecrunch!

Det ovnsbakte eplet fylte eg med gresk yoghurt blanda med litt søtning for vaniljesmak. En knallgod kombinasjon – det lune og møre eplet sammen med litt crunchy nøtter og kald, søt «vaniljekrem» gjer denne desserten virkelig komplett!Tips til variasjon:

? Bruk gjerne honning eller yaconsirup istedenfor søtning.
? Du kan fylle kjernehullet eller strø over diverse godsaker før steiking. Rosiner og nøtter har eg hørt er en god kombinasjon. Eller kva med en daddel, ulike kjerner, sviske, mørk sjokolade, vaniljekrem, cottage cheese? Bruk fantastien!
? Du kan også toppe eplet så det får eit crunchy topplokk når eplet er ferdig ovnsbakt. Strø over hakkede mandler, havregryn, bittelitt smør og sukrin gold / honning!
? For ekstra god smak og sødme kan du pensle eplet med litt smelta smør før ovnsbaking.

… Prøv deg fram! Eg skal garantert lage fleire varianter, og da deler eg det selfølgelig med dere 🙂

Såå godt og anbefalast på det sterkaste! En herlig kvardagsdessert 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. Dette har jeg laget en gang før, er så digg!

 2. Hei! kan du lage et innlegg for forskjellige søtning og mel osv du bruker i baking? Og hva du bruker å kjøpe på iherb 🙂

 3. Kristina

  Kjære fantastiske Linda! Tusen takk for bloggen din og for at jeg kom over den ved en ren tilfeldighet! Jeg har allerede laget søtpotetnachos og brownietrøfler, og FY FADER så godt det var! De brownietrøflene var faktisk så gode og søte at jeg nesten nekter å tro at de ikke har en bakside? For selv om de er sunne så er de vel ganske kaloririke og ikke noe man burde spise ubegrenset? For det står jeg i fare for å gjøre nå! Er det ikke ganske mange kalorier i dadler? Uansett så er de et FANTASTISK alternativ til snoperier. Faren er bare at jeg lurer meg selv til å tro at fordi de er sunne kan jeg spise MANGE uten at det går utover vekta :-p Jeg gleder meg uansett masse til å prøve flere spennende oppskrifter 😀

 4. Linda Marie Stuhaug

  Amalie: Det er absolutt knallgodt 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Eg har laga en guide innenfor søtninger her: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html Mel skal eg komme med, men eg bruker stort sett berre havremel, innimellom bokhvetemel og kokosmel 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Kristina: Tusen hjertelig takk for hyggelige ord, Kristina 🙂 Dadler er litt kaloririke ja, men det er jo ikkje snakk om så veldig mange i den oppskrifta 😉 Kalorier teller eg ikkje, så kor mange det er, veit eg ikkje. Er jo eit supert alternativ til snoperier med få, reine ingredienser uten sukker, farlig fett og unødvendig kveitemjøl! 🙂

 7. Nam det så godt ut 🙂 slutt å frist meg da 🙂

 8. Hørtes godt ut 🙂

 9. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Brukte å lage det før,men nå er det lenge siden. veldig godt og enkelt 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Det er det absolutt 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  ingrid: Det var det så absolutt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Maren: Så kjekt å høre 🙂

 13. Julie @ WolfItDown

  Mmmmm så fantastisk godt dette så ut 😀 Dessert trenger ikke være vanskeligere enn dette <3

 14. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Nei, så enkelt – så godt 😀