Linda Stuhaug

Annonse

12. august 2014

Sunn og nydelig dessert: ovnsbakt eple

Sunn og nydelig dessert: ovnsbakt eple
Kva med en ny vri på det ferske, store og saftige eplet? Her i en lun, mør, karamellisert og nydelig dessertversjon som nesten er for god til å vere så sunn og enkel!
Ovnsbakte eple kan lages i en simpel versjon, eller varierst i ulike smaker og kombinasjoner. Eit naturlig sukkerfritt, sunt og kalorofattig alternativ til dessert, kveldskos eller snacks. Eg er utrulig glad i mine sukkerfri, karamelliserte epler som eg spiser mange ganger for veka med forskjellig tilbehør, og denne nye varianten med ovnsbakt eple blir nok en hard konkurrent framover! Gurimalla så eg gleder meg til dei norske eplene kommer i butikken, periodemennesket i meg forteller at da blir det eple-dilla og mange spennande oppskrifter med epler 🙂
Over til dagens –
Ovnsbakt eple Skjær ut kjernehuset av eplet. Eg skar også av litt av topp og bunn, blant anna fordi epler skulle stå stødig. Strø kanel og sukrin gold over og inni kjernehullet, ovnsbak på 180 grader til eplet er mørt. Tida vil variere etter størrelse, men rundt 30-40 minutter passer nok dei fleste. Tips til variasjon finner du under! Du kan også bruke anna type søtning enn sukrin gold, men den karamellsierer seg på en unik måte. Honning kan og brukes!
Eg hadde også over litt hakka valnøtter før ovnsbaking. Nøttecrunch!
Det ovnsbakte eplet fylte eg med gresk yoghurt blanda med litt søtning for vaniljesmak. En knallgod kombinasjon – det lune og møre eplet sammen med litt crunchy nøtter og kald, søt «vaniljekrem» gjer denne desserten virkelig komplett!
Tips til variasjon: ? Bruk gjerne honning eller yaconsirup istedenfor søtning. ? Du kan fylle kjernehullet eller strø over diverse godsaker før steiking. Rosiner og nøtter har eg hørt er en god kombinasjon. Eller kva med en daddel, ulike kjerner, sviske, mørk sjokolade, vaniljekrem, cottage cheese? Bruk fantastien! ? Du kan også toppe eplet så det får eit crunchy topplokk når eplet er ferdig ovnsbakt. Strø over hakkede mandler, havregryn, bittelitt smør og sukrin gold / honning! ? For ekstra god smak og sødme kan du pensle eplet med litt smelta smør før ovnsbaking.
… Prøv deg fram! Eg skal garantert lage fleire varianter, og da deler eg det selfølgelig med dere 🙂
Såå godt og anbefalast på det sterkaste! En herlig kvardagsdessert 🙂

Kva med en ny vri på det ferske, store og saftige eplet?
Her i en lun, mør, karamellisert og nydelig dessertversjon som nesten er for god til å vere så sunn og enkel!

Ovnsbakte eple kan lages i en simpel versjon, eller varierst i ulike smaker og kombinasjoner. Eit naturlig sukkerfritt, sunt og kalorofattig alternativ til dessert, kveldskos eller snacks. Eg er utrulig glad i mine sukkerfri, karamelliserte epler som eg spiser mange ganger for veka med forskjellig tilbehør, og denne nye varianten med ovnsbakt eple blir nok en hard konkurrent framover! Gurimalla så eg gleder meg til dei norske eplene kommer i butikken, periodemennesket i meg forteller at da blir det eple-dilla og mange spennande oppskrifter med epler 🙂

Over til dagens –

Ovnsbakt eple
Skjær ut kjernehuset av eplet. Eg skar også av litt av topp og bunn, blant anna fordi epler skulle stå stødig. Strø kanel og sukrin gold over og inni kjernehullet, ovnsbak på 180 grader til eplet er mørt. Tida vil variere etter størrelse, men rundt 30-40 minutter passer nok dei fleste. Tips til variasjon finner du under! Du kan også bruke anna type søtning enn sukrin gold, men den karamellsierer seg på en unik måte. Honning kan og brukes!

Eg hadde også over litt hakka valnøtter før ovnsbaking. Nøttecrunch!

Det ovnsbakte eplet fylte eg med gresk yoghurt blanda med litt søtning for vaniljesmak. En knallgod kombinasjon – det lune og møre eplet sammen med litt crunchy nøtter og kald, søt «vaniljekrem» gjer denne desserten virkelig komplett!



Tips til variasjon:
? Bruk gjerne honning eller yaconsirup istedenfor søtning.
? Du kan fylle kjernehullet eller strø over diverse godsaker før steiking. Rosiner og nøtter har eg hørt er en god kombinasjon. Eller kva med en daddel, ulike kjerner, sviske, mørk sjokolade, vaniljekrem, cottage cheese? Bruk fantastien!
? Du kan også toppe eplet så det får eit crunchy topplokk når eplet er ferdig ovnsbakt. Strø over hakkede mandler, havregryn, bittelitt smør og sukrin gold / honning!
? For ekstra god smak og sødme kan du pensle eplet med litt smelta smør før ovnsbaking.

… Prøv deg fram! Eg skal garantert lage fleire varianter, og da deler eg det selfølgelig med dere 🙂

Såå godt og anbefalast på det sterkaste! En herlig kvardagsdessert 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg