Supersaftig bananbrød

Hei hopp!

Eg hadde noken nesten heilt svarte bananer liggane og begynte å lure på kva eg skulle finne på med dei. Resultatet blei eit supersaftig bananbrød fylt med sjokoladebiter og crunchy nøtter – naturlig sukkerfritt, glutenfritt og uten melk! (Merk valgfri melk. Sjokoladen eg brukte var i tillegg melkefri).

Noke så godt! Bananbrød er jo ei slags banankake, berre at den er laga i brødform. Men så skal det seiast at det er jo såpass sunt at det fint kan spises som en del av eit måltid, mellommåltid, før/etter trening, kveldsmat eller det du foretrekker!

Eg fikk i overkant av 20 fyldige bananbrødskiver. Glasur er på ingen måte nødvendig når man har sjokoladebiter 🙂

Supersaftig bananbrød
3 modne bananer
3 egg
80 g havremel
70 g valgfritt mel*
1 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
1 ts ekte vaniljepulver*
1 dl valgfri melk
~
Sukkerfri sjokoladebiter
Nøtter: eg bruke sukkerfri, brente valnøtter

* som valgfri tørrvare brukte eg kokosmel. Du kan nok bruke dei fleste typer, evt. meir havremel. Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 50 g sukker. Ekte vaniljepulver kan erstattes med frøene fra 1 vaniljestang, litt vaniljeessens, stevia vaniljedråper eller droppes.

Slik gjer du: 
Mos bananene med en handmikser eller i foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Hell i en brødform med bakepapir (min var 28 cm lang og 10 cm brei), tilsett ønska mengde sjokolade og nøtter og vend litt rundt så det sprer seg i banankaka. Steik på 175 grader i 40-50 minutter. Avkjøles på rist.

Det kan virke som brødet ikkje er gjennomstekt, men det er som det står i overskrifta: supersaftig!

Knallgodt etter mi og alle prøvekaninene mine sine meininger, men om du vil ha den meir luftig og «kakeaktig» kan du enten redusere oppskrifta med ei banan og eit egg, eller tilsette litt meir tørrvare 🙂

TIPS:
– Det er på ingen måte nødvendig med sjokolade og nøttebiter. Dropp det, eller prøv deg fram med andre nøtter, tørka frukt, bær eller kva det måtte vere!
– Del røra i to og tilsett litt kakao i eine delen. Legg røra lagvis i formen og få en god blanding mellom banankake og sjokolade-banankake.
– Lag gjerne bananbrødet som ei kake eller muffins.

Bananbrødet blei med som «kaffimat» når både familie, tanter, onkler og bestefar var samla på Søndag, og den falt i smak hos heile gjengen. Det er alltid like kjekt og gledelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

55 kommentarer

  1. Helene Holm

    Hei Linda 🙂

    Er det mulig å bytte ut sukrin gold med vanlig sukker? I så tilfelle i hvilket forhold?
    Tusen takk for hjelpen.

    Mvh,
    Helene

    1. Hei! Sukrin gold har samme søtningsgrad som sukker, så da kan du bruke samme mengden 🙂

  2. kan bare bruke mandelmel? # lavkarbo

    1. Du kan prøve 🙂