Supersaftig bananbrød

Hei hopp!

Eg hadde noken nesten heilt svarte bananer liggane og begynte å lure på kva eg skulle finne på med dei. Resultatet blei eit supersaftig bananbrød fylt med sjokoladebiter og crunchy nøtter – naturlig sukkerfritt, glutenfritt og uten melk! (Merk valgfri melk. Sjokoladen eg brukte var i tillegg melkefri).

Noke så godt! Bananbrød er jo ei slags banankake, berre at den er laga i brødform. Men så skal det seiast at det er jo såpass sunt at det fint kan spises som en del av eit måltid, mellommåltid, før/etter trening, kveldsmat eller det du foretrekker!

Eg fikk i overkant av 20 fyldige bananbrødskiver. Glasur er på ingen måte nødvendig når man har sjokoladebiter 🙂

Supersaftig bananbrød
3 modne bananer
3 egg
80 g havremel
70 g valgfritt mel*
1 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
1 ts ekte vaniljepulver*
1 dl valgfri melk
~
Sukkerfri sjokoladebiter
Nøtter: eg bruke sukkerfri, brente valnøtter

* som valgfri tørrvare brukte eg kokosmel. Du kan nok bruke dei fleste typer, evt. meir havremel. Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 50 g sukker. Ekte vaniljepulver kan erstattes med frøene fra 1 vaniljestang, litt vaniljeessens, stevia vaniljedråper eller droppes.

Slik gjer du: 
Mos bananene med en handmikser eller i foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Hell i en brødform med bakepapir (min var 28 cm lang og 10 cm brei), tilsett ønska mengde sjokolade og nøtter og vend litt rundt så det sprer seg i banankaka. Steik på 175 grader i 40-50 minutter. Avkjøles på rist.

Det kan virke som brødet ikkje er gjennomstekt, men det er som det står i overskrifta: supersaftig!

Knallgodt etter mi og alle prøvekaninene mine sine meininger, men om du vil ha den meir luftig og «kakeaktig» kan du enten redusere oppskrifta med ei banan og eit egg, eller tilsette litt meir tørrvare 🙂

TIPS:
– Det er på ingen måte nødvendig med sjokolade og nøttebiter. Dropp det, eller prøv deg fram med andre nøtter, tørka frukt, bær eller kva det måtte vere!
– Del røra i to og tilsett litt kakao i eine delen. Legg røra lagvis i formen og få en god blanding mellom banankake og sjokolade-banankake.
– Lag gjerne bananbrødet som ei kake eller muffins.

Bananbrødet blei med som «kaffimat» når både familie, tanter, onkler og bestefar var samla på Søndag, og den falt i smak hos heile gjengen. Det er alltid like kjekt og gledelig 🙂

55 kommentarer

  1. Oi denne må prøves! Hadde jo vært midt i blinken i matboksen til mini!! 🙂

  2. Camilla

    Det så godt ut.Jeg Hsr smakt bananbrød,det er også veldig godt!:D

  3. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Bananbrød er kjempedigg!! Alltid en suksess og nydelig nå som høsten begynner å krype innpå ^^ ha en fin kveld!

  4. Dette så virkelig godt ut. ? Må prøves! Men kan jeg bytte ut Sukrin Gold med Sukrin+? Og eventuelt hvor mye skal jeg bruke? (Er ny med dette)?

  5. Så herlig! Så veldig godt ut!

  6. Marte Hopstad

    Dette brødet ser så utrolig godt ut! Det skal jeg prøve 😀

  7. Ellen Sofie

    Hadde helt glemt at man kan lage sunt bananbrød! Det skal lages neste gang jeg har modne bananer liggende 🙂

  8. Det så utrooolig godt ut! Vil det ha mye å si på smaken om jeg bytter ut kokosmel med mer havremel?

  9. Julie @ WolfItDown

    Herlig! Banan brød er en av mine favoritter! Så godt og enkelt 😀 Liker at det holder seg så aftig også, mmmm 😀 God helg! x

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Eg har aldri våre noke fan av banan i baksten, men når det VIRKELIG smaker banan, sånn som dette bananbrødet – så blir det heilt noke anna 🙂 God helg, Julie!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Marte: Neida, da hadde eg ikkje skrevet det 🙂 Bruk gjerne kun havremel!

  12. Linda Marie Stuhaug

    Ellen Sofie: Da er det fint å bli påmint! Eg hadde også nesten glømt det, alle bananene mine havner i fryseren. Så det var godt den var full denne gangen, så eg kom på det fantastiske bananbrødet 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Marte Hopstad: Så hyggelig 😀 håper du liker det!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Takk for det 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Det kan du 🙂 Bruk halvparten an mengden, sida sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold 🙂 Les gjerne denne guiden min om du vil lære meir om dei ulike søtningene: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html God helg!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Heilt sant! Det er godt med sunn bakst på mørke høstkvelder 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Det er absolutt knallgodt 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Heilt topp i matboksen 😀

  19. Ok, takk for link for mer info ? Jeg trenger å lære litt mer om dette. Må spørre igjen jeg.. kan jeg bruke madelmel…som valgfritt mel i oppskriften?

  20. Satte det nettopp i ovnen – endte opp med å bruke peanøtmel og vaniljeproteinpulver som tørrvare, og røra smaker helt HIMMELSK! Fare for at det ikke blir nok i brødforma… Fantastisk oppskrift! 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Stine: Peanøttmel og proteinpulver fungerer nok heilt ypperlig det også 🙂 Håper det blei noke sluttresultat av banankaka 😀 Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Ja, det kan du 🙂

  23. Er det ok å fryse det i porsjoner, og ta opp når man trenger det?

  24. Camilla

    Hei! Jeg prøvde denne oppskriften i dag, og den ble supergod! Det eneste er at røra ikke hevet neste noen ting, slik at brødet ble veldig flatt. Spesielt da jeg tok det ut av ovnen. Er det meningen at den ikke hever noe særlig? Eller burde jeg bruke mer bakepulver.

  25. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Bananbrødet mitt heva seg litt, men ikkje så veldig masse. Du kan evt. gjere som det står i innlegget å droppe en banan og eit egg, så røra ikkje blir så tung 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Absolutt 🙂

  27. Mari-Anne

    oh, oh, oh, dette så nyyyyydelig ut 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Supergodt og virkelig til å anbefale 😀

  29. Nå er bananbrødet tatt ut av ovnen! Ser nydelig ut..hadde sukkerfri sjokolade biter i. Vi gleder oss til å smake her hjemme ? Dessert etter middag..det er jo lørdag!????

  30. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Så kjekt! Håper det faller i smak i heimen 😀 viktig å kose seg på en Lørdag! Ha en fin kveld 🙂

  31. ??Takk,ha en fin helg du også. Neste helg skal jeg prøve meg på hjemmelagde bounty!?

  32. Smakte på det og det ble veldig godt ? Men var veeeldig kompakt..så neste gang kutter jeg ned på en banan og et egg.Ditt ble så veldig fint og gult inni! Mitt ble grått/brunt..lignet på kjøttpuddig..hehe

  33. Smakte på det og det ble veldig godt ? Men var veeeldig kompakt..så neste gang kutter jeg ned på en banan og et egg. Ditt ble så veldig fint og gult inni! Mitt ble grått/brunt..lignet på kjøttpuddig..hehe

  34. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Såpass! Da kan det hende du skulle steikt den litt lenger 🙂

  35. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Dei har eg også fått mange gode tilbakemeldinger på, så håper dei faller i smak 🙂

  36. De sto inne i 45min. Men kan det ha noe med at jeg brukte mandelmel tro..?hmm

  37. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Ja, det kan godt vere derfor 😉

  38. Herreguud så godt!! Tusen takk for fantastisk oppskrift Linda, både konsistensen og smaken er helt fantastisk:):)

  39. Linda Marie Stuhaug

    Rosa: Fantastisk! Tusen takk for tilbakemelding, Rose 🙂 God helg vidare!

  40. Fast leser

    Ble kjempegod (enda bedre dagen etter)! Brukte en halv banan mindre og to egg (dobbel plomme i det ene) og blandet inn litt rått kakaopulver, kaffe og litt salt i en del av røra/deigen og la oppå og dyttet litt ned i kaken. Toppet hvert stykke med glasuren du brukte til banankaka tidligere. Supergodt!:)

  41. Linda Marie Stuhaug

    Fast leser: Så hyggelig å lese! Bra du prøver deg litt fram med ekstra ingredienser for en ny variant 🙂 Håper eg kan inspirere deg vidare 🙂

  42. Christel

    Laget denne til meg og en venninne i går, det ble en skikkelig kosekveld gitt! Kjempe lett å lage og ikke minst kjeeempe god på smak 🙂

  43. Linda Marie Stuhaug

    Christel: Så hyggelig å høre, Christel 🙂 Alle tomler opp!

  44. Charlotte

    Hei Linda 🙂 Først vil jeg bare si at jeg ikke følger noen blogger fast, og kommentere de – det gjør jeg sjeldent. Men du, og din blogg – den har jeg falt for. Tror mye av det kommer av at det du lager ikke bare er delikat og sunt, men også (for det meste) relativt enkelt å lage for oss som ikke har alt av duppedingser, eller kjøkkenskills. Noen blogger har alt for kompliserte oppskrifter, men ingredienser man må reise til jordens andre ende for å finne – for så å sette av atten timer for å lage det. Samtidig er du ikke av de som hyper opp hvor «sykt sunt, gjør deg så fin, minimalt med kalorier og fitnessifirerer» det du skriver om og lager – noe det er ALT for mye av for tiden – du har rett fokus, og jeg digger det. Du får vel tusenvis av slike kommentarer stadig vekk – men ville allikevel skrive det til deg. Ditt fokus og dine metoder treffer innmari bra. 🙂 (Har selv hatt helt feil fokus rundt dette med mat, og du inspireret til så mye bra) Lagde pizza med søtpotetbunn i helgen – fantastisk godt. Og bananbrød i dag – N A M. Kan jo avslutte med et spørsmål ; lagde bananbrødet uten melk, ble UTROLIG godt, men som du selv skriver – litt flatt og kompakt. Hva vil hovedforskjellen bli om jeg bruker melk? Hilsen Charlotte 🙂

  45. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Heisann Charlotte! Tusen hjertelig takk for lang, utfyllande og fin kommentar <3 Eg får utrulig mange gode tilbakemeldinger, men sjelden dei treffer meg så godt som måten du skreiv på no altså! Setter veldig stor pris på at du tok deg tid til å skrive desse ordene til meg - og eg er veldig glad for at du nevner dette med fokus. Eg ønsker så inderlig ikkje å påvirke negativt med bloggen og oppskriftene mine, og eg veit av erfaring kor lett det er å havne i feil spor. Virkelig kjekt å høre 🙂 Søtpotetpizzaen har blitt supersuksess, og det er jo fantastisk kjekt! Når det gjelder bananbrødet så brukte eg alternativ melk ja. For at det ikkje skal bli så flatt og kompakt kan litt ekstra tørrvare og lengre steiketid gjere susen, som det står i innlegget 🙂 Håper eg kan inspirere deg masse vidare, Charlotte! Klem fra meg 🙂

  46. Jeg lagde muffins av denne oppskriften her, KJEMPEGOD!! Stekte i 10 minutter bare, og er skikkelig saftig! Anbefales 🙂

  47. Linda Marie Stuhaug

    Sanna: Så kjekt å lese, Sanna 🙂 Spørst om det skal prøves neste gang!

  48. Ingvild Sætherbø

    Testet denne i kveld, ville bare si at den ble veldig god!:)) Skal definitivt prøves ut igjen, og prøve flere varianter. Tenker å prøve en marmorvariant med halve røra med kakao i 😀 Takk for oppskrift og som vanlig veldig mye inspirasjon!

  49. Linda Marie Stuhaug

    Ingvild Sætherbø: Så hyggelig lesing, Ingvild! Sikkert kjempegodt med kakao i halve røra, så ser det nok ekstra fristande ut også 🙂 En glede å inspirere!

  50. Natalie

    Dette så kjempegodt ut! Hvor lenge kan det oppbevares? og burde man oppbevare det i romtemperatur eller i kjøleskapet?

    1. Eg hadde definitivt oppbevart kaka i kjøleskap 🙂

  51. Helene Holm

    Hei Linda 🙂

    Er det mulig å bytte ut sukrin gold med vanlig sukker? I så tilfelle i hvilket forhold?
    Tusen takk for hjelpen.

    Mvh,
    Helene

    1. Hei! Sukrin gold har samme søtningsgrad som sukker, så da kan du bruke samme mengden 🙂

  52. kan bare bruke mandelmel? # lavkarbo

    1. Du kan prøve 🙂

Legg igjen en kommentar til Johanna Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *