Sukkerfri kinderegg med melkekrem

PS! Denne oppskrifta har eg lagt ut i en ny og bedre versjon HER!

God fredag! Er dere klare for helg?

Eg er iallefall rimelig klar og møter den velkommen med å gi dere oppskriften på sukkerfri, fylte mini-kindeegg. For godt til å vere sant? Tja – desse er så like på ekte vare at det nesten er skummelt! Det er ikkje uten grunn at denne oppskrifta er en av mine mest populære dette siste halvåret, for det er nemlig den samme som «sukkerfri hjerteegg» som blei posta for første gang i februar i år.

Det er altså en sukkerfri versjon av freia´s påskeegg / kindermaxi sjokolade / kinderegg – melkesjokolade fylt med fløyelsmjuk melkekrem♥

Det er latterlig raskt og enkelt å lage, men krever at man har silikonformer. Du kan selfølgelig bruke alle slags typer og variasjoner av formene, hjerter, stjerner, firkanta, runde… Det viktigaste er at dei er formbare, slik at du kan vende dei ut av formene.

Til denne oppskrifta kan du bruke sukkerfri melkesjokolade, eller eventuelt mørk sjokolade, i det merket du liker. Eg har brukt merket Cavalier (kjøpt på helsekostbutikk). Du trenger også kvit sjokolade, Cavalier har kvit sjokolade i både plate (85 g) og minisjokolade (40g) – sistnevnte er med rice crisp, men denne går heilt fint å bruke og er enklare å få tak i 🙂

OPPDATERT OG ENDA ENKLARE OPPSKRIFT (MEN LIKE GODE!) FINNER DU HER! Klikk deg gjerne innpå det nye innlegget 🙂

Kinderegg med melkekrem
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
40 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens, kan fløyfast
Evt. eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfast

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.

2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør godt inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.

3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster. Fordel så melkekremen i sjokoladen, la det vere igjen noken millimeter øverst.

4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren. Oppbevar i kjøleskap.

Fantastisk gode! Prøv sjølv og bli overbevist!

Denne oppskrifta er blant topp 3 av mine mest populære snackoppskrifter, og det er ikkje uten grunn 🙂 

Så er det berre å nyte gleden, gjerne sammen med en heldig! Lykken blir jo større når den deles veit dere…

Sjokoladelykken!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

75 kommentarer

 1. Hei Linda! Lette litt rundt i arkivet ditt, og fant denne oppskriften for en stund siden. Har kjempelyst til å lage, men har et spørsmål til deg: Hvilken sukkerfri melkesjokolade annbefaler du å bruke? Er så mange å velge mellom, og vil helst slippe å måtte kjøpe alle jeg ser, haha!

 2. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Hei Vilde! Eg anbefaler egentlig merket som nevnt i innlegget: Cavalier. Både i kvit sjokolade (med crisp) og i lys sjokolade. Den er veldig god på smak og inneholder naturlig søtning fra stevia 🙂

 3. Anne Merete

  Hei 🙂
  Har gått til innkjøp av alle ingridienser, men ser at det ikke er lurt å bruke sukrin melis? Og at jeg skal trykke på linken for å se hva du bruker, men den funker ikke….. Kan jeg bruke splenda?? evnt vet du hvor mye?

  1. Hei! Ikkje er lurt å bruke sukrinmelis? Det skjønte eg ikkje? Sukrinmelis er jo en ingrediens i oppskrifta.
   X-life er tome for sukrinmelis no, det er derfor det ikkje kjem noko opp når du trykker på linken 🙂

 4. Disse smakte helt fortreffelig! 🙂 lurte på bare hvorfor den hvite kremen min ble flytende og ikke stiv etter at den hadde vært i fryseren? 🙂 ikke at det egentlig gjor noe, hehe.

  1. Så merkelig! Den tilbakemeldingen har eg aldri fått før. Er du sikker på du fulgte målene? og brukte du akkurat samme ingredienser? 🙂

  2. Marita Landrø Babic

   Mine blir også flytende inni,prøvd 2 ganger men skjer hver gang.Men smaker godt uansett

   1. Det er veldig rart! Ingenting som tilseier at dette skal bli flytande. Aldri skjedd med meg…! :/

 5. Linda G. E

  Disse må prøves

  1. Anbefales – er SÅ gode!

   1. Linda G. E

    De var knallgode

   2. Så bra, Linda 🙂

   3. Linda G. E

    🙂

 6. margrethe

  kan jeg bruke sukrin gold/vanlig sukrin istedet for melis?

  1. Dessverre, den vil ikkje løyse seg opp. Det går jo, men da vil du mest sannsynlig kjenner at du tygger på sukrinen 😉

 7. Antonas

  Hvor mange kalorier er det i disse? 🙂

  1. Har ikkje peiling, teller ikkje kalorier 😉

 8. Hei! Lurte bare på om du vet om Cavalier inneholder søtstoff som påvirker blodsukkeret? Altså om man får søtsug av å spise den sjokoladen. Jeg har ikke klart å funnet en sukkerfri sjokolade som ikke gir meg mer søtsug i ettertid, noe som bare gjør at jeg sliter enda mer med å holde meg unna ekte sukker:)

  I tillegg lurte jeg på om det går an å fryse disse ned og la de ligge en 1-2 mnd? Tenker det kan være greit å ha til kaffebesøk og slikt.

  1. Hei!

   Cavalier er søta med stevia, det skal ikkje påvirke blodsukkeret. Men om du får søtsug i ettertid trenger ikkje vere på grunn av at sjokolade kan inneholde søtstoff som påverker blodsukkeret, det kan rett og slett berre ha med søtsmaken å gjere.

   Eg veit dessverre ikkje korleis resultatet blir ved å fryse, så det må du nesten berre prøve deg fram på 🙂

 9. Hei! Lenge siden denne oppskriften er postet, håper på svar 🙂
  Kan man bruke vanlig melis istedenfor sukrinmelis og kan man bruke vaniljepulver istedenfor vaniljeessens? Smelter de om man oppbevarer de i romtemperatur?

  1. Selfølgelig svarer eg 🙂
   Ja, det kan du. Du får sjå om den smelter i romtemperatur eller ikkje, det kommer rett og slett an på kor varmt du har det heime!

 10. Hei, tenkte å lage disse til jul, men lurer på et par ting. Hva mener du med formbare silikonformer? Er det bare vanlige silikonformer? Og hvor store er de formene du bruker? De ser ganske store ut?

  1. Det er berre former som du kan brette utover/innover. Nokon silikonformer er knallharde 😉 Desse er ikkje så store, men du kan bruke kva som helst størrelse 🙂

 11. Hei
  Elsker denne oppskriften og har laget de mange ganger Men noen ganger når jeg smelter sjokoladen i vannbad blir det bare grøt og smelter ikke. Hva gjør jeg feil?

  1. Hei! Det kan vere to grunner til:
   1) Du har fått vatn oppi sjokoladen
   2) Det er for sterk varme

   Viktig å røre ofte og smelte skånsomt 🙂 Eg smelter alltid sjokolade i mikroen! Tilsett gjerne bittelitt kokosolje om du har, så smelter sjokoladen mykje bedre 🙂