Sukkerfri kinderegg med melkekrem

PS! Denne oppskrifta har eg lagt ut i en ny og bedre versjon HER!

God fredag! Er dere klare for helg?

Eg er iallefall rimelig klar og møter den velkommen med å gi dere oppskriften på sukkerfri, fylte mini-kindeegg. For godt til å vere sant? Tja – desse er så like på ekte vare at det nesten er skummelt! Det er ikkje uten grunn at denne oppskrifta er en av mine mest populære dette siste halvåret, for det er nemlig den samme som «sukkerfri hjerteegg» som blei posta for første gang i februar i år.

Det er altså en sukkerfri versjon av freia´s påskeegg / kindermaxi sjokolade / kinderegg – melkesjokolade fylt med fløyelsmjuk melkekrem♥

Det er latterlig raskt og enkelt å lage, men krever at man har silikonformer. Du kan selfølgelig bruke alle slags typer og variasjoner av formene, hjerter, stjerner, firkanta, runde… Det viktigaste er at dei er formbare, slik at du kan vende dei ut av formene.

Til denne oppskrifta kan du bruke sukkerfri melkesjokolade, eller eventuelt mørk sjokolade, i det merket du liker. Eg har brukt merket Cavalier (kjøpt på helsekostbutikk). Du trenger også kvit sjokolade, Cavalier har kvit sjokolade i både plate (85 g) og minisjokolade (40g) – sistnevnte er med rice crisp, men denne går heilt fint å bruke og er enklare å få tak i 🙂

OPPDATERT OG ENDA ENKLARE OPPSKRIFT (MEN LIKE GODE!) FINNER DU HER! Klikk deg gjerne innpå det nye innlegget 🙂

Kinderegg med melkekrem
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
40 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens, kan fløyfast
Evt. eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfast

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.

2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør godt inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.

3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster. Fordel så melkekremen i sjokoladen, la det vere igjen noken millimeter øverst.

4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren. Oppbevar i kjøleskap.

Fantastisk gode! Prøv sjølv og bli overbevist!

Denne oppskrifta er blant topp 3 av mine mest populære snackoppskrifter, og det er ikkje uten grunn 🙂 

Så er det berre å nyte gleden, gjerne sammen med en heldig! Lykken blir jo større når den deles veit dere…

Sjokoladelykken!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

71 kommentarer

  1. Caroline

    Åhh herregud det må prøves!

  2. åh det skal jeg prøve ut en gang! 🙂

  3. Elisabeth

    Hei flotte deg! Verdens beste blogg – takk for det! Lager så mange av oppskriftene dine, og alltid med suksess! MEN, jeg klarer ikke sukrinmelis og sukrin, synes den gir så kald og guffen ettersmak. Selv sukrinmelis i små mengder. Kan jeg erstatte den med noe? Sukrin gold og flytende søtning synes jeg funker, men har jo en helt annen konsistens? Takk for at du er du – og god helg 😉

  4. MaritaS

    Oioi! Bestiller en liten pose sånn til i kveld – takk ! Mmm.. *drømmesegbort* God helg! 🙂

  5. Dette skal så prøves en dag.. Dæven! Jeg elsker Kindersjokolade!

  6. Den sukkerfrie hvite sjokoladen? Er det den baren du får kjøpt på X-life? Den på 35 gram?

  7. Linda Marie Stuhaug

    Regine: Det står i innlegget 😉 Den får du på helsekostbutikker.

  8. Linda Marie Stuhaug

    Regine: Då er vi to! Kombinasjonen mellom sjokoladen og melkekremen er fantastisk 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    MaritaS: Skulle så absolutt ha sendt en pose snadder til alle som titter innom her! Men det får bli i drømmene, hehe 🙂 God helg til deg også 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Elisabeth: Hei Elisabeth 🙂 Tusen takk for hyggelige ird! Visst du klikker på «sukrinmelis»-linken så ser du at eg bruker aldri vanlig sukrinmelis lenger, men den med stevia. Den er masse bedre og gir ikkje den kalde og gufne ettersmaken 🙂 God helg!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Gøril: Så hyggelig 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Caroline: Fantastisk gode, anbefalast virkelig 🙂

  13. Marianne

    Hei Linda!! Disse har jeg lagd mange ganger, så jeg veit de er knall gode!! Lurte på hvor du har kjøpt formene som du har brukt her jeg!! De var så fine!! Ha en super helg!!

  14. Mårten

    mmmm 🙂 Såg riktigt gott ut 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    marten: Det er det så absolutt 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Marianne: Heisann Marianne! Desse egge-formene kjøpte eg på Ebay for ei stund sida, men dei er der nok enda 🙂 Synes sjølv dei var knallfine 😀 God helg!

  17. Julie @ WolfItDown

    Mmmmmm deilige sjokolade egg! Laget selv en lignende sort for en stund siden basert på denne oppskriften men litt «tweaking» her og der ettersom hva jeg hadde tilgjengelig, kjempegode 😀 <3 God helg! x

  18. Kjøper du alltid sukkerfri sjokolade på helsekostbutikker? Du bruker jo en del av det, og det er jo såå dyrt 🙁

  19. Linda Marie Stuhaug

    Frida: Eg bruker ikkje masse av det nei 😉 Sikkert ikkje meir enn 1 gang kvar andre veke eg bruker det. Litt dyrare er det ja, men det må det berre vere 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det er noke med den kombinasjonen mellom melkesjokolade og melkekrem… mmmm 🙂 God helg til deg også, Julie! Nyt den 😀

  21. ? Lizbethosnes.com

    Åååhh, kjære vene – SNAKK som vann i munnen! Jeg har nylig fått øynene opp for å lage mat/bake fra bunnen av som bloggen min bærer et bittelite preg av, så dette falt i smak hos meg i hvert fall! 🙂 ? Lizbethosnes.com

  22. Monicastorsve

    Åååh nydelig! Hvor lenge kan de oppbevares i kjøleskap?

  23. Linda Marie Stuhaug

    Monicastorsve: Dei holder seg nok ei god stund, opp til eit par veker vil eg tru 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Lizbethosnes.com: Så hyggelig å høre! Heilt knall at dei falt i smak 😀 Ha en super Søndagskveld 🙂

  25. Sitter å nyter melkehjerter nå,denne oppskriften var god,men fikk ikke helt til melkekremen så den ble som påskeegget(lilla kartong)!

  26. Linda Marie Stuhaug

    Laila: Forstod ikkje heilt kva du meinte no, men det var bra du likte oppskrifta iallefall 🙂

  27. Kristin

    Dette så bare helt superdigg ut. Elisabeth: jeg synes agavesirup er et kjempegodt søtningsalternativ. Jeg er nemlig heller ikke så glad i sukrin. Agavesirup kan kjøpes på helsekosten, koster rundt 100 kr for en flaske.

  28. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Tusen takk, Kristin 🙂 Eg trur ikkje agavesirup ville fungert som søtning i denne oppskrifta…

  29. Ser super gode ut,men kan Philadelphia erstattes med noe?slik at den kan bli melkefritt også?

  30. Linda Marie Stuhaug

    Kine: Både melkesjokolade, kvit sjokolade og philadelphiaen inneholder melk, så denne kan vere vanskelig å lage melkefri – dessverre!

  31. Serine Bucher Hansen

    grovt regnet, hvor mange kalorier inneholder hvert konfektegg med den str du brukte på konfektformen?

  32. Linda Marie Stuhaug

    Serine Bucher Hansen: Aner ikkje 🙂

  33. Disse så virkelig gode ut! Hvor lenge kan de stå før de blir dårlige? Tenkte om det er mulig å gi i julegave, dersom de bare får stå kjølig?

  34. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Dei står seg nok i vekesvis, men er veldig avhengig av å stå kaldt heile tida så dei ikkje smelter sammen 🙂

  35. guromha

    Spennande!!!! Dette skå eg prøve!!! 😀 Tåler sukker veldig dårleg, derfor er eg svært glad for alle innlegga dine med gode og smakfulle alternativ! Stå på vidare 🙂

  36. Linda Marie Stuhaug

    guromha: Tusen takk! Så kjekt å lese 🙂 Desse er superpupolære, håper dei faller i smak hos deg også!

  37. Hvor får en tak i sukkerfri, hvit sjokolade?

  38. Linda Marie Stuhaug

    Synne: Helsekotbutikk som det står i innlegget 😉

  39. Lagde disse i går, men gjorde det litt omvendt. Hvit sjokolade rundt, og sjokoladekrem i midten! Guri det var godt!! Fulgte oppskriften din men byttet ut Philadelphia orginal med den med smak, og smeltet mørk sjokolade i den, fantastisk god!!

  40. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Så kreativt å lage omvendt kinderegg! Hørtes skikkelig godt ut 🙂 Kva meiner du forresten med philadelphia med smak? Det finnes så mange smaker av philadelphia 🙂

  41. Kristina B.

    Jeg har endelig gått til innkjøp av sukrinmelis, så NÅ blir det endelig å teste ut disse 🙂

  42. Linda Marie Stuhaug

    Kristina B.: Så bra Kristina! Håper dei faller i smak hos deg 🙂

  43. den med sjokolade-smak 🙂 ble jo ikke sukkerfrie, siden det er sukker i den, men utrolig gode ble de!

  44. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Åja, forstår 🙂

  45. Jeg MÅ jo prøve dette nå til påske? Men har du tips til nettbutikk som selger sukkerfri sjokolade ? Helsekosten her har ikke 🙁

  46. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Eg bruker den med crisp fra helsekost, den trur eg dei aller fleste skal ha 🙂

  47. Christine

    Lagde disse tidligere i dag, men de så ikke ut! Fulgte oppskriften din helt, men nå ligger de i kjøleskapet i 10 knuste klumper.. Fortsatt like godt, meen Ikkenoe jeg ville vist til noen:p. tips?

  48. Linda Marie Stuhaug

    Christine: Hei! Så dumt da. Eg har nok ikkje noko anna tips enn å vere meir presis og nøye når du fyller konfektformene, bruke første sjokoladelaget som ein «kopp» og fylle med melkekremen, for å så bruke sjokolade for å dekke heile overflata. Ikkje minst bruke formbare silikonformer så du ikkje knuser sjokoladen når du vender dei ut 🙂

  49. Margrethe

    Hei Linda Marie 🙂 Ser helt fantastisk godt ut! Lurer litt på hvordan du får til det første laget, altså «koppen» som du kaller det? Sjokoladen er jo «sausete/løs» så den legger vel seg bare i bunnen? Men den skal jo pppover sidene også. Tenker å prøve disse i helgen 😀

  50. Linda Marie Stuhaug

    Margrethe: Hei 🙂 Så kjekt du vil prøve oppskrifta! Når du brer sjokoladen oppover kantane i silikonformen så holder den seg der, så det er ikkje noko problem å lage «koppen» 🙂