Smakfulle falafler

Prøv å sei falafler høgt!
Når eg skulle forklare kva eg lagde gallopperte tunga i kapp med ordet og eg nevnte både falaler, faflafler og fafafer før falafler kom på fjerde og sisteplass i kappløpet. Dette er nemlig noke eg aldri har laga eller smakt før, men eg kan garantere dere fleire kappløp framover, for FALAFLER var innimari godt!

I vekemenyen igår stod det kikertburger med guacamole&mangosalat som dagens kjøttfri middag, og det blir jo noke lunde det samme som falafler. Hovedingrediensen er naturligvis kikerter, og det kan lages på ufattelig mange måter. Eg blei superfornøgd med konsistens og smak på mine falafler og deler akkurat den oppskrifta eg brukte!

Kikerter inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber. Kikerter gir en god metthetsfølelse og energi som varer.

Smakfulle falafler
? 1 boks kikerter, 240 g avrent
? 1 kvitløksfedd
? 1 ts finhakka chilli
? 1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder*
? 1 egg
? 1 håndfull spinat, valgfritt
? 2 ss bokhvetemel*

Skyll kikertene under kaldt vatn. Mos sammen med pressa kvitløksfedd, chilli og krydder i foodprosessor eller blender. Tilsett egg og mel og kjør til en jevn og fin deig. Vend inn hakka spinat før du former til runde boller med hendene. Steik på middels varme i ei steikepanne med litt smør eller cocosa, vend underveis så du får steikeskorpe rundt heile. Server!

* Du kan bruke andre typer krydder om du ikkje har alle. Du kan bruke andre typer mel framfor bokhvetemel.

Servert på en seng av spinat, cherrytomater, rødløk og kvitløksdressing.
Kvitløksdressingen er gresk yoghurt smakt til med pressa kvitløk, salt, pepper og bittelitt sukrinmelis.

Det er kanongodt og nesten ikkje til å unngå å ha en dip til falaflene, det gjer alt så komplett. Kva med guacamole, salsasaus, tatziki eller berre kesam/rømme?


Jafs!

Falafler passer ikkje berre som kjøttfri middag. Du kan blant anna bruke det på tapasbordet, som middagstilbehør, på spyd, til å fylle i pitabrød eller lefser…

Prøv falafler og bli en smakopplevelse (og tungetrim?) rikare du også da vell!


PS! Idag er siste dagen med tilbud på 2XU tights – 729 kr inkludert frakt. Klikk HER eller på bildet ovenfor!


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 kommentarer

  1. Cassandra

    Nam! De så gode ut!

  2. Leanore & Maria Volpe

    Det så utrolig godt ut! Så snart jeg er ferdig med flytte sjauen min og vell i hus skal jeg så prøve meg på den oppskriften!

  3. Tåler du gresk yoghurt ?

  4. Style by Ida

    Åh det så utrolig godt ut! Har tenkt mange ganger på å prøve å lage ting basert på kikerter og bønner, men har liksom ikke kommet så langt… haha! Men disse skal jeg helt klart teste ut!

  5. Julie @ WolfItDown

    Falafler er noe av det beste jeg vet og når jeg oppdaget det så hadde jeg det i noen måneder, laget det flere ganger i uken, og er enda ikke lei! 😛 Kikerter er genialt, og det er også godt og lage større falafel-burgere med brød og annet diverse knask 😀 Dine så skikkelig gode ut, masse fine farger og gode smaker 😀 x

  6. SYDETSELV

    Yummy!

  7. Nina Bakke

    Nam – fristende som alltid 🙂 Falafler er kjempe godt

  8. Madelen

    Hvor mange rekker oppskriften til (eller hvor mange falafler blir det)?

  9. Linda Marie Stuhaug

    Madelen: Kommer heilt an på tillbehør og kor sulten man er. Det er iallefall nok til 1 person, men ville dobla om det er fleire som skal spise 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Så hyggelig! Uten tvil fantastisk godt 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    SYDETSELV: Så absolutt 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Haha, du er eit periodemenneske sånn som meg høres det ut som! Magen blei litt kranglette etter falaflene, så spørst om eg tåler kikerter dårlig. Må gi det eit førsøk til med falafler på menyen før eg seier meg sikker da 🙂 Vi liker farge og smaker! Ha en tipp topp Mandagskveld 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    stylebyida: Så hyggelig å høre! Tenkte å prøve å lage noke lignende med bønner, men trur ikkje det slår falaflene 🙂 Håper det faller i smak 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Meg: Eg spiser det i små mengder en sjelden gang, det har ikkje så alvorlig masse å bety 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Maria Volpe: Så kjekt å høre! Håper falafler blir en favoritt hos deg også 🙂 Sunt, godt og ikkje minst billig!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Cassandra: Så bra! Det var nydelig 🙂

  17. silje <3

    Hei gjerne klikk på navnet mitt og sjekk ut bloggen min barbignomen.blogg.no Gjerne kommentere og kom med synspunkter. kjempe bra innlegg forresten.

  18. Å nam så godt 🙂 smakt slik en gang før og er jo så godt 😀

  19. Mari-Anne

    Falafler er bare såååå godt!!! Har laget det noen ganger og tror jeg kunne spist meg ihjel på det :p

  20. Kristin

    Hei,det såg kjempegodt ut og jeg er fan av kikerter!;)Men er bokhvetemel glutenfritt?Eller har du tips til noe annet som er uten gluten til det?Min favoritt oppskrift til kikerter er å blande hele kikerter med opphakket rødløk,koriander og litt salt og pepper,så tilsetter du ett par skjeer med sweet chili saus,veldig godt til stekt kyllingfilet og salat 🙂

  21. Christine

    så utrolig flink du er på mat. kom nettop over bloggen din og skal fortsette å følge! 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Christine: Tusen takk Christine! Så hyggelig 🙂

  23. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Ja, bokhvetemel er glutenfritt. Meltypane er bruker no er mest bokhvetemel og havremel, en sjelden gang bruker eg kokosmel eller peanøttmel som også er glutenfritt, men det er meir til kaker. Høres deilig ut, takk for tipset 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Knallgodt! Kikerter er magisk 😀

  25. Linda Marie Stuhaug

    mkde: Ikkje sant? Tommel opp for at det er så raskt og enkelt å lage 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    barbignomen: Så hyggelig.

  27. Maria U

    Nam, falafel er så godt 😀

  28. Linda Marie Stuhaug

    Maria U: Det er det absolutt! Forstår ikkje at eg ikkje har laga det før 😉

  29. Vet ikke om du får sett denne kommentaren, men lurte på hvilket mel som kan brukes av «vanlig mel» en får kjøpt på matbutikken? 🙂

  30. Linda Marie Stuhaug

    Vilde: Du kan bruke alle typer mel. Kvete, spelt, rug, have… 🙂

  31. hvor får man kjøpt bokmel? 🙂

  32. Linda Marie Stuhaug

    emma: Bokhvetemel får man kjøpt på iherb, helsekostbutikker, innvandrerbutikker og dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂

  33. hei 🙂 tror du det går ann å bruke kikerter mel istedenfor kikerter på boks?

  34. Linda Marie Stuhaug

    anonym: Det er eg veldig usikker på, du må nesten berre prøve 🙂 Men det er ingen tvil om at nbåde smak og konsistens kommer til å bli annerledes!

  35. Lagde de uten egg, da falafler originalt er vegansk og ikke inneholder egg. Ble mye bedre 🙂 Også er det også best med hummus til 🙂 så en helvegansk middag!

  36. Linda Marie Stuhaug

    Mina: Så bra! Eg tilsatte egget for litt ekstra protein og sunt fett, men er godt mulig dei smaker bedre uten 🙂