Linda Stuhaug

Annonse

18. august 2014

Smakfulle falafler

Smakfulle falafler
Prøv å sei falafler høgt! Når eg skulle forklare kva eg lagde gallopperte tunga i kapp med ordet og eg nevnte både falaler, faflafler og fafafer før falafler kom på fjerde og sisteplass i kappløpet. Dette er nemlig noke eg aldri har laga eller smakt før, men eg kan garantere dere fleire kappløp framover, for FALAFLER var innimari godt!
I vekemenyen igår stod det kikertburger med guacamole&mangosalat som dagens kjøttfri middag, og det blir jo noke lunde det samme som falafler. Hovedingrediensen er naturligvis kikerter, og det kan lages på ufattelig mange måter. Eg blei superfornøgd med konsistens og smak på mine falafler og deler akkurat den oppskrifta eg brukte!
Kikerter inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber. Kikerter gir en god metthetsfølelse og energi som varer.
Smakfulle falafler ? 1 boks kikerter, 240 g avrent ? 1 kvitløksfedd ? 1 ts finhakka chilli ? 1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder* ? 1 egg ? 1 håndfull spinat, valgfritt ? 2 ss bokhvetemel*
Skyll kikertene under kaldt vatn. Mos sammen med pressa kvitløksfedd, chilli og krydder i foodprosessor eller blender. Tilsett egg og mel og kjør til en jevn og fin deig. Vend inn hakka spinat før du former til runde boller med hendene. Steik på middels varme i ei steikepanne med litt smør eller cocosa, vend underveis så du får steikeskorpe rundt heile. Server!
* Du kan bruke andre typer krydder om du ikkje har alle. Du kan bruke andre typer mel framfor bokhvetemel.
Servert på en seng av spinat, cherrytomater, rødløk og kvitløksdressing. Kvitløksdressingen er gresk yoghurt smakt til med pressa kvitløk, salt, pepper og bittelitt sukrinmelis.
Det er kanongodt og nesten ikkje til å unngå å ha en dip til falaflene, det gjer alt så komplett. Kva med guacamole, salsasaus, tatziki eller berre kesam/rømme?
Jafs!
Falafler passer ikkje berre som kjøttfri middag. Du kan blant anna bruke det på tapasbordet, som middagstilbehør, på spyd, til å fylle i pitabrød eller lefser…
Prøv falafler og bli en smakopplevelse (og tungetrim?) rikare du også da vell!
PS! Idag er siste dagen med tilbud på 2XU tights – 729 kr inkludert frakt. Klikk HER eller på bildet ovenfor!

Prøv å sei falafler høgt!
Når eg skulle forklare kva eg lagde gallopperte tunga i kapp med ordet og eg nevnte både falaler, faflafler og fafafer før falafler kom på fjerde og sisteplass i kappløpet. Dette er nemlig noke eg aldri har laga eller smakt før, men eg kan garantere dere fleire kappløp framover, for FALAFLER var innimari godt!

I vekemenyen igår stod det kikertburger med guacamole&mangosalat som dagens kjøttfri middag, og det blir jo noke lunde det samme som falafler. Hovedingrediensen er naturligvis kikerter, og det kan lages på ufattelig mange måter. Eg blei superfornøgd med konsistens og smak på mine falafler og deler akkurat den oppskrifta eg brukte!

Kikerter inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber. Kikerter gir en god metthetsfølelse og energi som varer.

Smakfulle falafler
? 1 boks kikerter, 240 g avrent
? 1 kvitløksfedd
? 1 ts finhakka chilli
? 1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder*
? 1 egg
? 1 håndfull spinat, valgfritt
? 2 ss bokhvetemel*

Skyll kikertene under kaldt vatn. Mos sammen med pressa kvitløksfedd, chilli og krydder i foodprosessor eller blender. Tilsett egg og mel og kjør til en jevn og fin deig. Vend inn hakka spinat før du former til runde boller med hendene. Steik på middels varme i ei steikepanne med litt smør eller cocosa, vend underveis så du får steikeskorpe rundt heile. Server!

* Du kan bruke andre typer krydder om du ikkje har alle. Du kan bruke andre typer mel framfor bokhvetemel.

Servert på en seng av spinat, cherrytomater, rødløk og kvitløksdressing.
Kvitløksdressingen er gresk yoghurt smakt til med pressa kvitløk, salt, pepper og bittelitt sukrinmelis.

Det er kanongodt og nesten ikkje til å unngå å ha en dip til falaflene, det gjer alt så komplett. Kva med guacamole, salsasaus, tatziki eller berre kesam/rømme?


Jafs!

Falafler passer ikkje berre som kjøttfri middag. Du kan blant anna bruke det på tapasbordet, som middagstilbehør, på spyd, til å fylle i pitabrød eller lefser…

Prøv falafler og bli en smakopplevelse (og tungetrim?) rikare du også da vell!


PS! Idag er siste dagen med tilbud på 2XU tights – 729 kr inkludert frakt. Klikk HER eller på bildet ovenfor!


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg