Lunsj med søtpotetpannekaker

… med bacon og heimelaga, sukkerfritt blåbærsyltetøy!
En rask, sunn, enkel og smakfull lunsj (eller middag) –

Søtpotetpannekaker
1 egg
30 g valgfri tørrvare*
2 ss søtpotetmos *
1 ts sukrin pluss*
Kanel og kardemomme
En klype salt
Vatn til passelig konsistens

* Søtpotetmos lager eg kjapt ved å dele søtpotet i 4, og mikrobake i 5-8 minutter. Tar av skallet og kjører med stavmiser til en jevn mos med litt væske. Har du ikkje sukrin pluss kan du erstatte med anna søtning tilsvarande ca. 2 ts sukker.

Framgangsmetode

Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet går altså på væskemengden, denne gangen lagde en tynne pannekaker eg kunne rulle. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme og topper med det du måtte ønske!

– Eg brukte røykt bacon fra Grilstad med redusert fett og meir kjøttt. Dette satte eg i ovnen på 200 grader varmluft mens eg lagde pannekakene. Ingen jobb, og det blei ferdig på samme tid!

– Heimelaga, sukkerfritt blåbærsyltetøy lagde eg av ferske, norske blåbær som eg kokte opp og smakte til med sukrin pluss. Syltetøyet var forstatt varmt når eg brukte det på pannakakene, mmmm!

– Toppa også det heile med litt ferske blåbær og sukrin gold. Ei med litt kokosmelk i tillegg!

Uten sukker, gluten og melk!

Ett virkelig supermåltid med en god fordeling mellom proteiner, karbohydrater og fett.
Sunt, næringsrikt, mettande og smakfullt – akkurat som vi liker det 🙂

Har du prøvd søtpotetpannekaker enda?
Det anbefales virkelig altså!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. SYDETSELV

  NamNam!

 2. Mm, må prøves! 🙂 Tagger deg på instagram?

 3. Gro-Anita Olsen

  Hei Linda. Du lager mykje god og glutenfri mat. Kan eg spørre om DU har glutenallergi? Fantastisk kjekt å følge bloggen din 😀

 4. Linda Marie Stuhaug

  Gro: Heisann 🙂 Nei, eg har kun intoleranse mot kveitemjøl. I startfasen av omvending av kostholdet måtte eg holde meg 100% glutenfri i 3 mnd, for å bygge opp igjen tarmsystemet. Eg har i bunn og grunn over mange år levd nesten glutenfritt uten å egentlig tenke så masse over det 🙂 Eg trives godt uten gluten og har ikkje behov for å inkludere det i kostholdet, men eg er på ingen måte fanatisk!

 5. Linda Marie Stuhaug

  Jill: Det må du gjere! Gleder meg til å sjå resultatet 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  SYDETSELV: Absolutt 🙂

 7. Nei ikke prøvd det, hadde jeg bare vært flink på kjøkkenet 😛

 8. Elsker søtpotet, dette skal jeg prøve 🙂

 9. Så kjempe godt ut 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Takk for det! Det var absolutt nydelig 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Så bra! Håper dei faller i smak 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  mkde: Hehe, absolutt ikkje vanskelig dette 😉

 13. Camilla

  Hei 🙂 Disse var kjempe gode! Jeg ser du bruker søtpotet i mange av oppskriftene dine, og her sier du at man kan skjære den opp og ta den i mikroen, men det brukes bare 2 ss i oppskrifta, hvor lenge holder en søtpotet seg i kjøleskapet etter den er «bakt»/varmet?

 14. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Så kjekt å høre, Camilla 🙂 Den holder seg fleire dager i kjøleskap. Eg pleier å mikrobake søtpoteter, lage søtpotetmos og oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet, så eg bruker det i ulike oppskrifter 🙂

 15. Er utrolig fornøyd med resultatet av denne oppskriften 🙂 Tok det jeg hadde tilgjengelig og lagde en fortreffelig dobbel porsjon med speltmel og vanlig sukker. Tusen takk! Delte innlegget på facebook 😉 Kos

 16. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Så hyggelig, Marte! Tusen takk for tilbakemelding og deling 🙂 Klem til deg 🙂

 17. jernhelse

  denne vil jeg teste 🙂 men syntes dte virker så lite, altså mengdene. Blir en middagsmett av dette?! 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  jernhelse: Det kommer naturligvis an på og vil variere fra person til person 😉 Du får doble oppskrifta om du er usikker 🙂

 19. Heii, jeg lurer på hvordan du baker en søtetpotet i mikrioen? Er det bare å skrelle den å så sette den i mikroen i noen minutter? Eller må du legge de i vann? Hvor lange ska de være i mikroen?

 20. Forresten; jeg elsker virkelig bloggen din! Jeg har lenge sett rundt på nettet etter sunne, bra oppskrifter, men du har virkelig bare de beste og mest varierte oppskriftene!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Tusen takk for det, Ida! Det var en superhyggelig kommentar å få 🙂 Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Hei! Det står overalt i innleggene mine for tida – men eg deler den i fire og ovnsbaker den til den er mør, det vil varierer etter størrelse og mikro. Ingen fjerning av skall eller vatn nei 😉

 23. Christel

  Nå har vi prøvd ut spinatpannekaker, gresskarpannekaker og i går ble det søtpotetpannekaker. Det ble favoritt nr 3 🙂 Supergod smak avsøtpoteten, og med hjemmelaget bananis og bær ble dette kjempegodt 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Christel: Oi, dette hørtes ut som eg kanongod kombinasjon! Mums 🙂 Kjekt du kommer med tilbakemelding Christel, det setter eg pris på!