Sunn gulrotkake på 1-2-3

Hei, og god Onsdag!

Det er lille-lørdag og en perfekt unnskyldning for å kose seg litt ekstra. Man må nyte livet når man har muligheten veit dere, men det trenger overhode ikkje gå ut over kropp og helse! For å få inn litt livsnytelse i kvardagen er det greit med raske og enkle løsninger, og da gir iallefall eg mikrokaker alle tomler opp 🙂

Gulrotkake er mange sin favoritt, og her er en variant som man kan lage på få minutter. Supersaftig resultat og en fest i munn! Sukkerfri, glutenfri og melkefri –


Innlegget inneholder sponsede produkter.

Sunn gulrotkake på 1-2-3
30 g kakemiks
10 g valgfri tørrvare, eg brukte havremel – du kan evt. bruke meir kakemiks
En liten, raspa gulrot
10 g sukringold
1/2 ts kanel
Vatn

Ha tørrvarene i en skål og juster med vatn til passe konsistens. TIlsett raspa gulrot, vend godt og sett skåla i mikroen i 2-3 minutter. Server gjerne lun med litt "glasur" laga av kesam, philadelphia eller kokoskrem blanda med sukrinmelis. Så enkelt!

Har du ikkje kakemiksen? Den anbefalast på det varmaste å kjøpe.
Det er en nøytral kakemiks som man kan lage alle mulige slags kaker med – bløtkake, gulrotkake, blåbærkake, eplekake mm. Den fungerer også ypperlig som tørrvare i andre oppskrifter, slik som denne mikrokaka, eller vafler/pannekaker/anna bakst. Sjølve miksen er sukkerfri, glutenfri, melkefri, proteinrik – og sluttresultatet blir skikkelig saftig og godt! Man kan prøve seg fram med andre tørrvarer enn denne kakemiksen, men da må man nok bruke litt meir søtning.

Bruk gjerne "grunnoppskrifta" og lag forskjellige varianter av mikrokaka. Her er to tidligare oppskrifter som er posta på bloggen:

? Sjokoladefondant

? Eplekake

I helga bakte eg saftig gulrotkake som eg skal dele oppskriften på seinare! Den er uten kakemiksen noken skulle tenke på det. Har også mange fleire spennande oppskrifter å dele med dere framover, både salte & søte 🙂 Gleder meg!

Ha en fin dag vidare, alle sammen!


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Kamilla Haaland

    Åh, den gulrotkaken skal jeg lage 😀 så godt ut!! Også så enkelt det så ut 😀

  2. Nam! Takk for oppskrift 🙂

  3. Kan man lage mikrokake i ovnen? 🙂

  4. Å elsker gullrotkake 🙂 spiste det ikke før, men når jeg fikk smakt på det… min favoritt 😀

  5. Julie @ WolfItDown

    Skulls ønske jeg hadde en mikrobølgeovn nå ja! Dette så godt ut 😀 Overrasket av at det holder sammen på tross av null egg, men har sett før at det virker 😀 Færre ingredienser klager vi ikke på 😀 x

  6. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Kaka kan jo absolutt lages i ovnen også, men minuset er jo at det tar litt lengre tid… men smaker jo like godt 😀 Kaka er perfekt bindt sammen, kakemiksen er berre super 😉

  7. Linda Marie Stuhaug

    mkde: Gulrotkake er knallgodt 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Ja, steik kaka på 180 grader, midt i ovnen 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid: Berre hyggelig!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Absolutt! Vi liker det sunt, godt og enkelt 😀

  11. Elsker gulrotkake – skal prøves! Ps. har prøvd å søke gjennom hele bloggen for å vinne litt info om hvordan du fikk til vekttap + diett ukemeny?

  12. Linda Marie Stuhaug

    Jon: Eg har ingen diett ukemeny. Det er lite informasjon eg har delt angående vekttapet mitt, men visst du bruker søkefeltet er det litt enklere å finne fram til det man leiter etter 🙂 Her er det litt å lese: http://lindastuhaug.blogg.no/1380636580_svar_p_sprsmlsrunden_.html Ha en fin dag!

  13. Siri Aas Rødland

    Heihei! Det du lager ser utrolig godt ut som alltid! 🙂 Men jeg lurte egentlig på hvor du redigerer bildene dine? Ha en super fredag! 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Siri Aas Rødland: Heisann 🙂 Tusen takk! Eg bruker berre picasa til å redigere bildene mine. Ha en super Fredag 😀

  15. Kamilla Haaland

    går det fint å bruke mandelmel i stedefor havremel?

  16. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Ja 🙂

  17. Trenger man ikke bakepulver eller natron? Selv om man lager kaken i ovnen?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Nei, det trengst ikkje om du følger oppskrifta med kakemiksen 🙂

  19. Kan man bruke vanlig «sukrin» dersom man ikke har «sukrin gold»?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Ja, det skal gå fint i akkurat denne oppskrifta 🙂 Bruk heller sukrinmelis om du har det da!