Sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur

Hei alle sammen 🙂

Idag må eg dele en magisk god oppskrift som eg trur vil falle i smak hos veldig mange av dere! Eg er en sjokolademons og elsker sjokoladevarianter, og eg har fått inntrykk av at det er ganske mange av oss… Men det er ingenting i veien med det når man kan lage sunne varianter av både sjokoladekaker, sjokoladedesserter, sjokoladesnacks og sjokoladetilbehør! Fantastisk!

Dagens oppskrift er altså brownies med innbakt sjokoladeglasur. Dette var virkelig en real smaksfest, og kaka smelta bort i munnen! Eg har tatt utgangspunkt i mi tidligere oppskrift på brownies, men med litt endringer og en ekstra dose sjokolade så blei det plutselig en heilt ny smaksopplevelse.

Kaka er sukkerfri, glutenfri og kan lages alternativ melkefri –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Du trenger
2 egg
50 g sukrinmelis*
50 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam
30 g havremel*
25 g peanøttmel*
Bittelitt salt
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes – eller bruk frø fra 1 vaniljestang
~
100 g philadelphia
10-15 g kakao
30-40 g sukrinmelis
Bittelitt salt

* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for ca. 100 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Bruk gjerne andre meltyper framfor havremel og peanøttmel, evt. en av delene. Speltmel, kokosmel, bokhvetemel…

Framgangsmetode

Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk. Hell røra i smurt kakeform, eg bruke hjerteform som tilsvarer rund form på 20-22 cm i diameter – den passer også firkanta form som er 14×18 cm.

Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren, smak til så du får den søt og kraftig nok. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen, 180 grader i 12-15 minutter.

TIPS / ALTERNATIVER:
– Tilsett 1 ts bakepulver i kakerøra og steik den litt lenger for å få en meir luftig sjokoladekake-variant med innbakt sjokoladeglasur.
– Erstatt kesam i kakerøra med samme mengde søtpotetmos eller kokoskrem for å få melkefri variant. Den innbakte glasuren kan også lages melkefri ved å bruke kokoskrem istedenfor philadelphia. Kokoskrem får du av en boks kokosmelk som står kaldt, du bruker kun den stive delen som skiller seg øverst.

Nyt!

Håper det frister 🙂
Fleire spennande oppskrifter kommer!


Klikk HER eller på bildet ovenfor om dere ønsker å følge meg på facebook! Der er det enklert å følge med på oppdateringer 🙂

Ønsker alle en tipp topp Torsdag, snart helg no!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

96 kommentarer

  1. Jeanette

    hei 🙂 denne ser kjempe god ut!! 🙂 men er det philadelphia ost du bruker?

  2. Linda Marie Stuhaug

    Jeanette: Knallgod! Ja, det er philadeplhia kremost 😉

  3. Kristine

    Jeg er allergisk mot peanøtter, hva kan jeg erstatte peanøttmelet med? 🙂

  4. Bruker du vanlig philadelphia eller light?

  5. FANTASTISK GOD!!! Jeg brukte philadelfia light, og brukte bare fibra finmalt fullkornsmel, og resulatet ble helt topp! Denne skal lages flere ganger 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Hanne: Fantastisk Hanne! Alle tomler opp 😀

  7. Linda Marie Stuhaug

    Marita: Har brukt begge deler, så det er akkurat det samme kva du bruker 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Som det står i innlegget kan du bruke dei fleste typer mel som erstatning 😉

  9. Hei! Denne skal jeg lage til ei venninne kommer på besøk i morgen, hun spiser nemlig ikke sukker.. 😉 en ting jeg lurer på; hvorfor skal man helst ikke bruke vanlig sukrin? Bare det jeg har nemlig og vil så gjerne at kaka skal bli vellykket!! Veldig fin blogg du har, mange inspirerende oppskrifter! 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Betina: Hei 🙂 Visst du leser denne guiden så skjønner du kvifor: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html Håper kaka smaker 🙂

  11. Elin Melgård

    Ååå, denne så UTROLIG god ut 🙂 Skal prøve denne oppskrifta i morgen kveld, gleder meg allerede 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Elin Melgård: Håper den faller i smak, Elin! Den er blitt utrulig populær 🙂

  13. Andrea Walderhaug

    laget denne nå ! den philadelfia kremen er sykt god :O ;D takk for god inspirasjon til en sunnere lørdags kos 😉

  14. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Walderhaug: Fantastisk Andrea, virkelig kjekt å lese 🙂 Håper du får en sin søndagskveld!

  15. Helene Viddal

    Går det an å bruke sukrin+ i steden for sukringold? 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Helene Viddal: Det kan du absolutt, men hugs å bruke mindre da sukrin+ er dobbelt så søtt 🙂

  17. For de som lurer (og fordi jeg kjeder meg…), så er innholdet i hele kaken ca. 900 kcal med philadelphia orginal og 820 kcal med philadelphia light. Med henholdsvis 150 kcal / 136 kcal per 100 g kake. 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Am: Mange utregninger på deg idag? Hehe, kjekt du deler 🙂

  19. Hehe! Som sagt så kjeder jeg meg denne søndagen og liker å regne ut næringsinnhold på ting og tang, så hvorfor ikke når folk der ute lurer 😛 Kunne fint gjort det med alle oppskriftene dine, haha! Gøy å sammenligne med dine sunne og gode, mot de vanlige man får i butikken 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Am: Haha, men det er jo berre hyggelig. Som du har sett er det mange som lurer på næringsinnhold 🙂

  21. Hei! Jeg er helt ny med sukkererstatninger etc., og akkurat kjøpt SweetLeaf Sweet Drops med nøytral smak. Er dette mulig å bruke istedetfor sukrin i denne og andre oppskrifter? 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Sophie: Nei, eg trur dessverre ikkje steviadråpene aleine vil gi eit godt resultat på kaka… Du kan jo alltid prøve, men konsistensen blir jo noke annleis. Les gjerne søtningsguiden min her: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html 🙂

  23. Kan man erstatte peanøttmelet med madelmel?:-)

  24. Linda Marie Stuhaug

    Amalie: Ja, som det står kan du bruke andre meltyper 🙂

  25. Har ikke SukrinGold for tiden, hva annet kunne jeg brukt? Er fruktsukker mulig? 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Line: Du får prøve 🙂 Eg har ingen bakeerfaring med fruktsukker, så eg veit ikkje korleis det egner seg.

  27. Jeg regner med at vaniljepulver er et sunnere alternativ til vaniljesukker? slik at jeg fint kan bruke vanilesukker istedenfor? 🙂 ellers kjempebra blogg!

  28. Linda Marie Stuhaug

    Mai: Ja, vaniljepulver er jo ekte vanilje, vaniljesukker er jo sukker. Du kan bruke vaniljesukker ja 🙂

  29. Hei! Hvor lenge holder Brownien seg i kjøleskap? Er den like god etter en uke tror du 🙂 ?

  30. Linda Marie Stuhaug

    Anker: Hei 🙂 Trur nok den er litt tørr etter ei veke, men 3 dager holder den iallefall – muligens lenger!

  31. Katrina

    Hei! lurte på om det er mulig å bruke stevia? vil det endre på noe? og videre lurer jeg på om stevia mengden skal være like mye som nevnt ovenfor eller reduseres? takk på forhånd!

  32. Linda Marie Stuhaug

    Katrina: Stevia vil endre både smak, konsistens og ferdig resultat, da du skal bruke ekstremt lite for å få samme søtningsgrad. Menden veit eg ikkje da eg aldri bruker stevia sjølv, men husk at det skal tilsvare mengden 100 g sukker i kaka 🙂

  33. Har laget denne før med sesammel istedenfor peanøttmel, og den er helt nydelig, smaker akkurat som vanlig brownies og glasuren er helt sinnsykt god! 🙂 Jeg tenkte å prøve med å tilsette proteinpulver (easy bake fra x-life f.eks) istedenfor sesammel/peanøttmel denne gangen, men tror du det fortsatt vil gi et bra resultat eller vil den kanskje bli for tørr?

  34. Linda Marie Stuhaug

    Rita: Så hyggelig at kaka falt i smak, Rita! Trur det skal gå fint å bruke proteinpulver, kanskje redusert mengden litt, og bruke litt meir havremel. Det er fort å få tørr bakst med proteinpulver 🙂 Gi gjerne en tilbakemelding når du har prøvd!

  35. Hei der! Holder på å lage den nå. Men den har stått inn i oven i over 25 min og blir på en måte ikke stekt :/ noen tips?

  36. Linda Marie Stuhaug

    Lena: La den stå enda lengre, alle over er forskjellige 🙂

  37. Kan man bruker mager kesam? Har bare det i hus

  38. Linda Marie Stuhaug

    Trym: Til kaka? Ja, men du kan få eit tørrere resultat av mager kesam.

  39. Kristine

    Hei! Jeg har fulgt oppskrifta til punkt og prikke, og måtte steke den 25 minutter. Likevel var den helt flytende i midten og fast i kantene! Hva gjorde jeg galt? Smakte godt, men var flytende som fondant!

    1. lindastuhaug1

      Hei! Alle ovner er forskjellige, og steiketida varierer etter formen du bruker. Du skulle nok berre stekt den enda lenger 🙂

  40. Camilla

    Dette er den beste kaka jeg vet om, helt nydelig(!!) OG man kan nyte den med god samvittighet

    1. Ikkje sant! Kjekt med tilbakemelding, Camilla 🙂 Denne er blitt populær!

  41. Jeg brukte fibra fullkornhvetemel i stetdetfor peanøtmel! det var også veldig godt! 😀
    Jeg lurte bare på om det kanskje går ann å bytte 25g mel ut med 25 proteinpulver? sjokoladeprotein feks 🙂

    1. Ja, det skal nok gå heilt fint 🙂 Så lenge det er eit godt proteinpulver så blir nok resultatet bra!

  42. regnte forresten ut kaloriinhold, og med min oppskrift som var med fibra fullkorsnmel istedetfor peanøtmel så ble det ikke mer enn rundt 840 kalorier i hele kaken! 🙂

    1. Ikkje verst 🙂