Linda Stuhaug

Annonse

21. august 2014

Sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur

Sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur
Hei alle sammen 🙂
Idag må eg dele en magisk god oppskrift som eg trur vil falle i smak hos veldig mange av dere! Eg er en sjokolademons og elsker sjokoladevarianter, og eg har fått inntrykk av at det er ganske mange av oss… Men det er ingenting i veien med det når man kan lage sunne varianter av både sjokoladekaker, sjokoladedesserter, sjokoladesnacks og sjokoladetilbehør! Fantastisk!
Dagens oppskrift er altså brownies med innbakt sjokoladeglasur. Dette var virkelig en real smaksfest, og kaka smelta bort i munnen! Eg har tatt utgangspunkt i mi tidligere oppskrift på brownies, men med litt endringer og en ekstra dose sjokolade så blei det plutselig en heilt ny smaksopplevelse.
Kaka er sukkerfri, glutenfri og kan lages alternativ melkefri –
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Du trenger 2 egg 50 g sukrinmelis* 50 g sukrin gold* 30 g kakao 130 g kesam 30 g havremel* 25 g peanøttmel* Bittelitt salt 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes – eller bruk frø fra 1 vaniljestang ~ 100 g philadelphia 10-15 g kakao 30-40 g sukrinmelis Bittelitt salt
* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for ca. 100 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Bruk gjerne andre meltyper framfor havremel og peanøttmel, evt. en av delene. Speltmel, kokosmel, bokhvetemel…
Framgangsmetode Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk. Hell røra i smurt kakeform, eg bruke hjerteform som tilsvarer rund form på 20-22 cm i diameter – den passer også firkanta form som er 14×18 cm.
Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren, smak til så du får den søt og kraftig nok. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen, 180 grader i 12-15 minutter.
TIPS / ALTERNATIVER: – Tilsett 1 ts bakepulver i kakerøra og steik den litt lenger for å få en meir luftig sjokoladekake-variant med innbakt sjokoladeglasur. – Erstatt kesam i kakerøra med samme mengde søtpotetmos eller kokoskrem for å få melkefri variant. Den innbakte glasuren kan også lages melkefri ved å bruke kokoskrem istedenfor philadelphia. Kokoskrem får du av en boks kokosmelk som står kaldt, du bruker kun den stive delen som skiller seg øverst.
Nyt!
Håper det frister 🙂 Fleire spennande oppskrifter kommer!
Klikk HER eller på bildet ovenfor om dere ønsker å følge meg på facebook! Der er det enklert å følge med på oppdateringer 🙂
Ønsker alle en tipp topp Torsdag, snart helg no!

Hei alle sammen 🙂

Idag må eg dele en magisk god oppskrift som eg trur vil falle i smak hos veldig mange av dere! Eg er en sjokolademons og elsker sjokoladevarianter, og eg har fått inntrykk av at det er ganske mange av oss… Men det er ingenting i veien med det når man kan lage sunne varianter av både sjokoladekaker, sjokoladedesserter, sjokoladesnacks og sjokoladetilbehør! Fantastisk!

Dagens oppskrift er altså brownies med innbakt sjokoladeglasur. Dette var virkelig en real smaksfest, og kaka smelta bort i munnen! Eg har tatt utgangspunkt i mi tidligere oppskrift på brownies, men med litt endringer og en ekstra dose sjokolade så blei det plutselig en heilt ny smaksopplevelse.

Kaka er sukkerfri, glutenfri og kan lages alternativ melkefri –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Du trenger
2 egg
50 g sukrinmelis*
50 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam
30 g havremel*
25 g peanøttmel*
Bittelitt salt
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes – eller bruk frø fra 1 vaniljestang
~
100 g philadelphia
10-15 g kakao
30-40 g sukrinmelis
Bittelitt salt

* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for ca. 100 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Bruk gjerne andre meltyper framfor havremel og peanøttmel, evt. en av delene. Speltmel, kokosmel, bokhvetemel…

Framgangsmetode

Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk. Hell røra i smurt kakeform, eg bruke hjerteform som tilsvarer rund form på 20-22 cm i diameter – den passer også firkanta form som er 14×18 cm.

Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren, smak til så du får den søt og kraftig nok. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen, 180 grader i 12-15 minutter.

TIPS / ALTERNATIVER:
– Tilsett 1 ts bakepulver i kakerøra og steik den litt lenger for å få en meir luftig sjokoladekake-variant med innbakt sjokoladeglasur.
– Erstatt kesam i kakerøra med samme mengde søtpotetmos eller kokoskrem for å få melkefri variant. Den innbakte glasuren kan også lages melkefri ved å bruke kokoskrem istedenfor philadelphia. Kokoskrem får du av en boks kokosmelk som står kaldt, du bruker kun den stive delen som skiller seg øverst.

Nyt!

Håper det frister 🙂
Fleire spennande oppskrifter kommer!


Klikk HER eller på bildet ovenfor om dere ønsker å følge meg på facebook! Der er det enklert å følge med på oppdateringer 🙂

Ønsker alle en tipp topp Torsdag, snart helg no!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg