Sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur

Hei alle sammen 🙂

Idag må eg dele en magisk god oppskrift som eg trur vil falle i smak hos veldig mange av dere! Eg er en sjokolademons og elsker sjokoladevarianter, og eg har fått inntrykk av at det er ganske mange av oss… Men det er ingenting i veien med det når man kan lage sunne varianter av både sjokoladekaker, sjokoladedesserter, sjokoladesnacks og sjokoladetilbehør! Fantastisk!

Dagens oppskrift er altså brownies med innbakt sjokoladeglasur. Dette var virkelig en real smaksfest, og kaka smelta bort i munnen! Eg har tatt utgangspunkt i mi tidligere oppskrift på brownies, men med litt endringer og en ekstra dose sjokolade så blei det plutselig en heilt ny smaksopplevelse.

Kaka er sukkerfri, glutenfri og kan lages alternativ melkefri –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Du trenger
2 egg
50 g sukrinmelis*
50 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam
30 g havremel*
25 g peanøttmel*
Bittelitt salt
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes – eller bruk frø fra 1 vaniljestang
~
100 g philadelphia
10-15 g kakao
30-40 g sukrinmelis
Bittelitt salt

* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for ca. 100 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Bruk gjerne andre meltyper framfor havremel og peanøttmel, evt. en av delene. Speltmel, kokosmel, bokhvetemel…

Framgangsmetode

Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk. Hell røra i smurt kakeform, eg bruke hjerteform som tilsvarer rund form på 20-22 cm i diameter – den passer også firkanta form som er 14×18 cm.

Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren, smak til så du får den søt og kraftig nok. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen, 180 grader i 12-15 minutter.

TIPS / ALTERNATIVER:
– Tilsett 1 ts bakepulver i kakerøra og steik den litt lenger for å få en meir luftig sjokoladekake-variant med innbakt sjokoladeglasur.
– Erstatt kesam i kakerøra med samme mengde søtpotetmos eller kokoskrem for å få melkefri variant. Den innbakte glasuren kan også lages melkefri ved å bruke kokoskrem istedenfor philadelphia. Kokoskrem får du av en boks kokosmelk som står kaldt, du bruker kun den stive delen som skiller seg øverst.

Nyt!

Håper det frister 🙂
Fleire spennande oppskrifter kommer!


Klikk HER eller på bildet ovenfor om dere ønsker å følge meg på facebook! Der er det enklert å følge med på oppdateringer 🙂

Ønsker alle en tipp topp Torsdag, snart helg no!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

96 kommentarer

  1. Nam nam, denne såg god ut!

  2. Ingrid E

    Høres utrolig godt ut! Gleder meg til å prøve 🙂

  3. annehelene

    Omgomgomg! Denne skal prøves!!

  4. Du er så inspirerende, Linda!! Går gjennom kategoriene dine nå og leter etter noe gøy å bake i kveld, men her finnes det jo så mye at det er umulig å velge. Fortsett med det du gjør – du gjør det bra! Klem

  5. Så sykt godt ut! Tenkte å bake den til dessert i dag. Bør den serveres kald eller varm? Hva var best?:):)

  6. Ser helt fantastisk godt ut, du er utrolig inspirerende!! 🙂 Tusen takk for at du deler alle de flotte oppskriftene dine med oss lesere, vi er heldige! Ha en fin kveld videre 😀

  7. Det så utrolig godt ut! Hva kan jeg bruke isteden for peanøttmel? 🙂

  8. maren sørum

    denne må lages! Er den beregnet for en person? Hvor mye av melet vil du tro kan erstattest med kokosmel? er det nødvendig med innvendig glasur, eller vil det fungere uten også?

  9. Ser helt nydelig ut!:)) Jeg bare lurer på en ting;p Kakao, mener du da kakaopulver, eller ferdig laget kakao i flytende form?:)

  10. Nam!! Hvordan går det forresten med matintoleransene dine? Har du gått bort fra å utelukke melk osv.?

  11. Karoline

    Denne såg utrulig god ut! Du er så flink 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    karolinesfodmap: Tusen takk, Karoline 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Julie: Heisann 🙂 Eg har vert snart 5 måneder uten no, og er smått begynt å inkludere det i kostholdet igjen. Det er berre en sjelden gang eg ete melkeprodukter, men eg trenger ikkje vere fanatisk lenger. Eg er ikkje bedre i magen så det må vere noke anna som ligger bak rett og slett!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Trine: Eg bruker originalkakao 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    maren sørum: Hehe, du må verre ete heile kaka sjølv, men som det står i innlegget passer det til rund form på 20/22 cm i diameter 😉 Du kan nok bruke 50/50 med kokosmel og havremel f.eks. Selfølgelig kan du droppe å bake inn glasuren 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Amanda: Det står ganske greit i innlegget 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Nicole: Tusen takk for hyggelige ord, eg blir så glad 😀 Ha en strålande Torsdagskveld!!

  18. Linda Marie Stuhaug

    Helene: Den er like god varm som kald, faktisk! Veldig vanskelig spørsmål, så det må bli likt 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Amalie: Tusen takk, Amalie – så utrulig hyggelig å høre 🙂 Håper du finner ut av det, gi gjerne en tilbakemelding på kva du endte med, og ikkje minst resultatet! Klem tilbake 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    annehelene: Alle tomler opp 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid E: Så hyggelig! Håper den faller i smak 😀

  22. Linda Marie Stuhaug

    Laila: Magisk god var den 🙂

  23. Da serverer jeg den varm, så blir det forhåpentligvis noen rester jeg kan kose meg med i morgen:) så får jeg prøvd både varm og kald:)

  24. Mona Elisabeth Valstad

    Nammmn :-)ca.kcal?

  25. namnam og nam !!! denne står nå i ovnen, og jeg kan så vidt vente til og smake på den 🙂 Hvor mye kcal er det ca i hele kaken ?

  26. Henriette

    Tok akkurat kaka ut av ovnen. Veldig god 🙂

  27. Julie @ WolfItDown

    Gurimalla så godt dette så ut! Superbrownie med overraskelse! Kanskje prøve hvit-sjokoladekakefyll neste gang, kinder-style? Yum! Håper du har en finfin torsdagskveld skjønne du 😀 x

  28. Denne ser god ut, må prøves i helgen?

  29. Takk for oppskrift, den var nydelig!! 🙂

  30. Åhh, denne ser bare FARLIG god ut, Linda!! Må prøve å få laget den i morgen 😀 Tusen takk <3

  31. Martine

    Ååh, den ser FANTASTISK ut 😀 Denne har jeg kjempelyst til å lage, men igjen, blæ, jeg tåler ikke egg 🙁 Har du tips til erstatninger? Tror du No Egg vil fungere? Elsker virkelig bloggen din <3 Så inspirerende og flink!! Klem fra Martine 🙂

  32. Lagte denna i går.. super god!! Heilt perfekt for ein sjokoladeelskar som meg 🙂 Takk for at du deler så mange gode oppskrifter med oss 🙂

  33. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Perfekt! Virkelig snadder for oss sjokomaner ja… 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding, veldig kjekt å inspirere!

  34. Linda Marie Stuhaug

    Martine: Eg har ingen erfaring med No Egg sjølv, men eg veit mange av lesarane mine pleier å bruke det i oppskriftene med vellykka resultat – så eg trur det skal gå greit ja 🙂 Tusen takk, hyggelig å høre <3

  35. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Den var berre magisk altså! Heilt sikker på at den faller i smak hos deg også 😀 <3 god helg!

  36. Linda Marie Stuhaug

    Linda: Fantastisk! Takk for tilbakemelding 😀

  37. Linda Marie Stuhaug

    Siv: Det må du gjere! Håper den faller i smak 🙂

  38. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Den var ikkje så dum du! En tanke eg absolutt skal ha i bakhodet, takk for supert tips 😀 God helg til deg <3

  39. Linda Marie Stuhaug

    Henriette: Heilt supert! Alle tomler opp 😀

  40. Linda Marie Stuhaug

    Anna: Så hyggelig! Eg teller ikkje kalorier, så eg har ikkje peiling 🙂

  41. Linda Marie Stuhaug

    Mona Elisabeth Valstad: Veit ikkje kaloriinnhold, dessverre.

  42. Linda Marie Stuhaug

    Helene: Heilt topp! Håper det smaker 😀

  43. Andrea Solberg

    Denne var helt syk, akkurat som mange av de andre oppskriftene dine! 😀 <3

  44. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Solberg: Fantastisk Andrea! No smilte eg godt her 🙂 Ha en super Fredag 😀

  45. Åhh, den var SUPER Linda!! helt fantastisk for en sjokoladelsker som meg 😀 du er så utrolig kreativ, og flink til å komme opp med nye og gode oppskrifter! :)) God helg til deg også <3

  46. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen hjertelig takk! Heilt supert at den falt i smak – som du skriver er den perfekt for sjokoladeelskere 🙂 Ha en strålande helg vidare, Monika 🙂

  47. Ser heilt fantastisk ut!! Denne skal eg prøve så fort eg kan 😉

  48. Linda Marie Stuhaug

    Frida: Knallgod! Håper det smaker 😀

  49. Henriette

    Den var fantastisk god og utrolig saftig! Tusen takk for nok en super oppskrift. Alt jeg har laget fra bloggen din har vært kjempegodt 🙂

  50. Linda Marie Stuhaug

    Henriette: Så hyggelig å høre, Henriette! Heilt topp 😀 Håper du finner fleire fristande oppskrifter 🙂