Lag ditt eget tacokrydder!

Hei hå og god onsdag!

Taco er en storfavoritt hos mange, inkludert meg sjølv i forskjellige varianter. Eg er alltid ute etter nye smaker og kombinasjoner, og for ei stund tilbake tenkte eg at eg skulle lage mitt eget tacokrydder. Eg tok turen til nærmaste innvandrerbutikk og handla inn mange forskjellige krydderier til en meget billig pris (eit tips til alle der ute – man får større poser med krydder masse billigere enn andre plasser), miksa sammen, smakte meg fram og kom etterkvart fram til eit snadder tacokrydder!

Tacokrydder i pose inneholder smakforsterkere, tilsetningsstoff og ofte store mengder sukker og salt. Av forskjellige grunner er det ikkje alle som kan bruke denne posen, eller kanskje du har lyst å lage en litt sunnere variant av tacoen din – heimelaga tacokrydder er i alle fall latterlig enkelt, veldig godt og billigere i lengden.

Heimelaga tacokrydder
2-3 ss chillipulver, 2 ss paprikakrydder, 2 ss spisskummin, 1 ss knuste chilliflak, 1 ss kvitløkspulver, 2 ts koriander, 2 ts svart pepper, 2 ts salt.

Bland sammen og oppbevar i eit tett glass i romtemperatur.

Vær obs på at heimelaga tacokrydder er masse sterkere på smak enn ferdigkjøpt, du trenger derfor vesentlig mindre mengde. Her gjelder det å smake seg fram til kva som er passelig for deg, vi er alle forskjellige og har ulike formeininger om kva som er passelig krydra. Mild? Sterk? Midt imellom?…

Når eg lagde tacokrydra karbonadedeig sist brukte eg 400 g karbonadedeig, 1,5 ss tacokrydder, 1 hakka løk og 0,5-1 dl vatn.

Så er det berre å bruke tacokrydderet der du ønsker tacosmak!

Forrige gang eg lagde søtpotet nachos, som du finner oppskrift på HER, så brukte eg dette tacokrydderet. Da var det ikkje nødvendig med ekstra krydderier for å sei det sånn, for det blei bra smakfullt 😉 Søtpotet nachos er mi absolutt favorittoppskrift med søtpotet, og eg har fått utrulig mange gode tilbakemeldinger fra dere lesere også. Fantastisk!

Har du laga ditt eget tacokrydder før?
Eller kunne du tenke deg å prøve, kanskje?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Takk for oppskrift! Har ikke gjort det før, men har planer om å gjøre det på fredag 😀

 2. Marie-Madelen Bekken

  Skal prøve å få laget det en gang! Hører det gjør taco-kjøttet tusen ganger bedre! Takk for en god oppskrift.

 3. Jan Erik

  Tommel opp for det! Eg har laga eige tacokrydder i årevis, då tacokrydderposane i butikken stort sett har druesukker eller liknande som hovudingrediens (!) – det heng jo ikkje på greip… Til helga skal eg prøve meg på søtpotetnachos for fyrste gong, så det blir spanande 😀

 4. Dette er sikkert et kjempedumt spørsmål, men hva er chilliflak? er det steinene inne i ferske chili, eller er det et krydder man kjøper på butikken? kan det svt erstattes med mer chilipulver tror du?

 5. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Chilliflak får man tak i på type innvandrerbutikker, eg tvila på dei har det på vanlig dagligvarebutikk. Du kan droppe det om du ikkje har det, evt. ta litt meir chillipulver 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Heilt enig, det henger absolutt ikkje på greip! Heretter blir det kun heimelaga tacokrydder, det smakte også utrulig masse bedre 🙂 Håper søtpotetnachos faller i smak – og eg trur eg rett og slett det gjer 😀 God Onsdagskveld!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Tacoen blir rett og slett meir ekte med heimelaga tacokrydder! Ekte tacosmak 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Knall! Heimelaga tacokrydder til helgetacoen blir bra 🙂

 9. Jeg elsker taco , så dette skal jeg prøve!:)

 10. Julie @ WolfItDown

  Nyyydelig 😀 Er så bra at det er så lettvint og blande sammen tacokrydder selv, og har du røkt paprika i det blir det kjeeempegodt 🙂 Har selv laget en…creeeeolsk krydder blanding selv for lenge siden 🙂 Skal ikke så mye til! God onsdag! x

 11. Elsker bloggen din, får så mange gode tips her! Skal prøve meg på nachos-taco i dag 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Tusen hjertelig, Mari! Det var kjekt å høre 🙂 God middag 😀

 13. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Takk for tipset med røkt paprika, det skal eg prøve meg med neste gang! Er det eit krydder du meiner då eller? 🙂 Ha en tipp topp Torsdag vidare, Julie 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Alle tomler opp 🙂

 15. Hjalmfrid

  Etter jeg har funnet en oppskrift på hjemmelagd tacokrydder, har jeg ikke kjøpt poser med tacokrydder. Det hjemmelagde er mye bedre syntes jeg 🙂 Jeg har litt kakao oppi, det er til å anbefale.

 16. Linda Marie Stuhaug

  Hjalmfrid: Det er definitivt masse bedre med heimelaga enn kjøpt! Så slipper man unna alle unødvendige stoff og ingredienser 🙂

 17. Ann hege

  Hei Linda Takk for såå utrolig god og sunn mat du deler med oss, samt at man får tak i sånt på en vanlig liten butikk langt ute på landet! Favoritten er herved blitt laks i tacoen ikke kjøttdeig! Når du lager taco krydder, og har i koriander? er dette et eget krydder eller er det sånn på glass?

 18. Linda Marie Stuhaug

  Ann hege: Heisann Ann Hege! For en utrulig hyggelig kommentar å få, tusen hjertelig 🙂 Gleder meg virkelig at maten, bloggen og oppskriftene mine blir tatt så godt imot! Med koriander meiner eg krydder, eg fekk tak i det i pose på innvandrerbutikk 🙂

 19. Mette Strange

  Kan man kutte ut saltet i taco krydderet?

 20. Lurer på hvilket chillipulver du bruker? Har et glass fra Hindu, meksikansk chillipowder, men det er ikke ren chilli. Inneholder salt også.

  1. Eg har brukt eit som eg kjøpte på internasjonal butikk for mnage år sidan. Har ingen merke på det, dessverre.