Linda Stuhaug

Annonse

27. august 2014

Lag ditt eget tacokrydder!

Lag ditt eget tacokrydder!
Hei hå og god onsdag!
Taco er en storfavoritt hos mange, inkludert meg sjølv i forskjellige varianter. Eg er alltid ute etter nye smaker og kombinasjoner, og for ei stund tilbake tenkte eg at eg skulle lage mitt eget tacokrydder. Eg tok turen til nærmaste innvandrerbutikk og handla inn mange forskjellige krydderier til en meget billig pris (eit tips til alle der ute – man får større poser med krydder masse billigere enn andre plasser), miksa sammen, smakte meg fram og kom etterkvart fram til eit snadder tacokrydder!
Tacokrydder i pose inneholder smakforsterkere, tilsetningsstoff og ofte store mengder sukker og salt. Av forskjellige grunner er det ikkje alle som kan bruke denne posen, eller kanskje du har lyst å lage en litt sunnere variant av tacoen din – heimelaga tacokrydder er i alle fall latterlig enkelt, veldig godt og billigere i lengden.
Heimelaga tacokrydder 2-3 ss chillipulver, 2 ss paprikakrydder, 2 ss spisskummin, 1 ss knuste chilliflak, 1 ss kvitløkspulver, 2 ts koriander, 2 ts svart pepper, 2 ts salt.
Bland sammen og oppbevar i eit tett glass i romtemperatur.
Vær obs på at heimelaga tacokrydder er masse sterkere på smak enn ferdigkjøpt, du trenger derfor vesentlig mindre mengde. Her gjelder det å smake seg fram til kva som er passelig for deg, vi er alle forskjellige og har ulike formeininger om kva som er passelig krydra. Mild? Sterk? Midt imellom?…
Når eg lagde tacokrydra karbonadedeig sist brukte eg 400 g karbonadedeig, 1,5 ss tacokrydder, 1 hakka løk og 0,5-1 dl vatn.
Så er det berre å bruke tacokrydderet der du ønsker tacosmak!
Forrige gang eg lagde søtpotet nachos, som du finner oppskrift på HER, så brukte eg dette tacokrydderet. Da var det ikkje nødvendig med ekstra krydderier for å sei det sånn, for det blei bra smakfullt 😉 Søtpotet nachos er mi absolutt favorittoppskrift med søtpotet, og eg har fått utrulig mange gode tilbakemeldinger fra dere lesere også. Fantastisk!
Har du laga ditt eget tacokrydder før? Eller kunne du tenke deg å prøve, kanskje?

Hei hå og god onsdag!

Taco er en storfavoritt hos mange, inkludert meg sjølv i forskjellige varianter. Eg er alltid ute etter nye smaker og kombinasjoner, og for ei stund tilbake tenkte eg at eg skulle lage mitt eget tacokrydder. Eg tok turen til nærmaste innvandrerbutikk og handla inn mange forskjellige krydderier til en meget billig pris (eit tips til alle der ute – man får større poser med krydder masse billigere enn andre plasser), miksa sammen, smakte meg fram og kom etterkvart fram til eit snadder tacokrydder!

Tacokrydder i pose inneholder smakforsterkere, tilsetningsstoff og ofte store mengder sukker og salt. Av forskjellige grunner er det ikkje alle som kan bruke denne posen, eller kanskje du har lyst å lage en litt sunnere variant av tacoen din – heimelaga tacokrydder er i alle fall latterlig enkelt, veldig godt og billigere i lengden.

Heimelaga tacokrydder
2-3 ss chillipulver, 2 ss paprikakrydder, 2 ss spisskummin, 1 ss knuste chilliflak, 1 ss kvitløkspulver, 2 ts koriander, 2 ts svart pepper, 2 ts salt.

Bland sammen og oppbevar i eit tett glass i romtemperatur.

Vær obs på at heimelaga tacokrydder er masse sterkere på smak enn ferdigkjøpt, du trenger derfor vesentlig mindre mengde. Her gjelder det å smake seg fram til kva som er passelig for deg, vi er alle forskjellige og har ulike formeininger om kva som er passelig krydra. Mild? Sterk? Midt imellom?…

Når eg lagde tacokrydra karbonadedeig sist brukte eg 400 g karbonadedeig, 1,5 ss tacokrydder, 1 hakka løk og 0,5-1 dl vatn.

Så er det berre å bruke tacokrydderet der du ønsker tacosmak!

Forrige gang eg lagde søtpotet nachos, som du finner oppskrift på HER, så brukte eg dette tacokrydderet. Da var det ikkje nødvendig med ekstra krydderier for å sei det sånn, for det blei bra smakfullt 😉 Søtpotet nachos er mi absolutt favorittoppskrift med søtpotet, og eg har fått utrulig mange gode tilbakemeldinger fra dere lesere også. Fantastisk!

Har du laga ditt eget tacokrydder før?
Eller kunne du tenke deg å prøve, kanskje?

Annonse

4 Kommentarer

M

Malin

24. juli 2020

Lurer på hvilket chillipulver du bruker? Har et glass fra Hindu, meksikansk chillipowder, men det er ikke ren chilli. Inneholder salt også.

Linda Stuhaug

26. juli 2020

Eg har brukt eit som eg kjøpte på internasjonal butikk for mnage år sidan. Har ingen merke på det, dessverre.

C

Camilla

19. august 2023

Hva er forskjellen på chilipulver og knuste chiliflak? Eller mener du chiliflak? Knuser man dem blir det vel chilipulver? 😅

Linda Stuhaug

21. august 2023

Det ligger i «navnet», chilipulver er pulver og chiliflak er flak😊 usikker på om det blir det samme å berre knuse det😅

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg