Laksetaco

Hei godtfolk!

Kva med en litt ny vri på tacoen? Helga er rett rundt hjørnet og det betyr gjerne taco på menenyen for mange. Her er en liten oppfølger til gårsdagens heimelaga tacokrydder. Eg er sikker på fleire av dere har prøvd det før, visst ikkje er det virkelig til å anbefale. Det høres gjerne sært ut, og eg skal innrømme eg var veldig skeptisk da eg prøvde det for første gang for ca. eit år siden – men det var virkelig overraskande godt med laksetaco altså!

Laks er en super kilde til proteiner og sunt fett, og på denne måten kan det kanskje vere enklare for mange å få inn en ekstra fiskemiddag i veka –

Laksetaco lages på akkurat samme måte som vanlig taco.
Kutt laksefilet i passelige biter, steik på steikepannne til den er gjennomstekt, tilsett tacokrydder og litt væske. La det surre litt på svak varme.

Server med akkurat samme tilbehør på den måten du vanligvis spiser taco.

Tacosalat er min favoritt –

Salat ~ cherrytomater ~ paprika ~ agurk ~ rødløk ~ sylteagurk ~ mango ~ hot tacosaus ~ en klatt kesam ~ tacokrydra laks. Hadde eg hatt avokado hadde eg definitivt laga guacamole som tilbehør også 🙂

Server gjerne i tacoskjell, tacolese, lomper, med nachos eller akkurat det du foretrekker.

Eg brukte mitt heimelaga tacokrydder til laksetacoen –

Oppskrift finner du HER.

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Åhh Namnamnam !!!:-) Utrolig stilige de tightsebr, likte den i midten best 🙂

 2. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Kjøpte den tihtsen i midten,men måtte levere den tilbake fordi den er skikkelig rar i størrelsen! 🙂 Har prøvd laksetaco før,men det var ikke noe for meg 🙂

 3. Å det så utrolig godt ut 😀 elsker jo taco 🙂

 4. Julie @ WolfItDown

  Er lite som slår laks til middag altså 🙂 Dette ser fantastisk godt ut 😀 God torsdag 🙂 x

 5. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Laks er supermiddag! Tusen takk for det 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  mkde: Det er vi nok fleire om! Taco er en klassiker 😉

 7. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Åå? Korleis rar? Liten eller stor? 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Nydelig! Eg klarer ikkje bestemme meg kva eg synes var finast faktisk, men den i midten er jo knall 🙂

 9. Kristina

  Det så utrolig godt ut 😀 Hadde et spørsmål; Jeg har blitt litt hekta på havregrøt, og ser at veldig mange bruker det som sunn frokost. Prøvde i dag med å koke det på vann og hadde banan, sukkerfritt blåbærsyltetøy og litt akasiehonning over. Utrolig godt. Men tenkte på at dette er jo en frokost som er VELDIG rik på karbohydrater. Hvordan har det seg at en frokost som er så rik på karbo er så sunn til frokost? Er det særlig for de som er i mye aktivitet i løpet av dagen? Er det et like bra alternativ for meg som går på jobb og sitter på et kontor det meste av arbeidstiden? Prøvde å være bevisst på mengde, og hadde 1dl gryn og en halv banan. Kanksje et dumt spørsmål, men ønsker å være bevisst hva jeg spiser, og vil ikke lure meg selv å tro at noe er bra, også er det ikke like gunstig for mitt aktivitetsnivå.

 10. Linda Marie Stuhaug

  Kristina: Hei Kristina 🙂 Havregryn er jo kjempesunt, så det er jo en sunn frukost – MEN man burde gjerne piffe opp grøten for å gjere den meir næringsrik. Å koke havregrøt på 1 dl gryn med 1/2 banan gir ikkje veldig masse karbohydrater, men det gir jo verken protein eller fett. Eg vil anbefale deg å tilføre en protein og/eller fettkilde for å øke næringsinnholdet. Alternativer kan vere kokosmelk, cocosa, eggeplomme/eggekvitte, proteinpulver, nøtter som topping, cottage cheese som topping osv 🙂 Karbohydrater må man ha, og havregryn er jo en god kilde uansett om man er lite eller masse aktiv – så du kan spise havregrøten din på morgonen med god samvittighet 🙂

 11. Kristina

  Tusen takk for tilbakemelding 😀 No har eg laget nugatti, vaniljetrøfler og sjokoladebiter med økologisk peanøttsmør 😀 Elsker oppskriftene dine, og prøver ut en ny middag hver dag 😀 Tusen takk for at du inspirerer meg så mye!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kristina: Wow, du har virkelig slått på stortromma du! Fantastisk 😀 Tusen takk for hyggelige ord, det gleder 🙂