Sukkerfri vaniljemuffins med sjokoladebiter

Hei godtfolk!

Det er Torsdag og dagen før helg, så det passa vell midt i blinken med ei søt oppskrift? I dag deler eg deilige vaniljemuffins med sjokoladebiter, som er sukkerfri, glutenfri og naturlig proteinrike (og alternativ melkefrie!) Dei er superenkle og raske å lage, og resultatet blir saftig og smakfullt!

Sukkerfri vaniljemuffins med sjokoladebiter
2 egg
120 g mager kesam/kesam
1 ts bakepulver
50 g sukrinmelis (m/stevia)*
50 g sukrin gold*
80 g tørrvare – eg brukte havremel & kokosmel
1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje

1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme – kan droppes, men gir god smak
Sukkerfri sjokolade, enten lys eller mørk

Slik gjer du: 
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i muffinsformer, trykk nedi store sjokoladebiter og steik midt i ovnen på 180 grader. Steiketida vil variere etter kor store muffinsformer du bruker, mine var mellomstore og stod ca. 15 minutter. Sjekk underveis og avkjøl på rist. Totalt fekk eg 8 mellomstore muffins av oppskrifta.

*Du kan bruke andre typer søtning tilsvarane 100 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin.
* For å få melkefri muffins kan du bytte kesam med kokoskrem. Kokoskrem får du når en boks kokosmelk (ikkje light) stør kjølig i minst eit døgn. Den stive, krema delen er det du skal bruke. Bruk også melkefri sjokolade.

Muffinsene er så smakfulle i seg sjølv, og med sjokoladebiter i tillegg er det absolutt ikkje nødvendig med glasur på. Vil anbefale å oppbevare dei i kjøleskapet, dei holder seg fleire dager 🙂 Dei er også heilt supre å fryse ned, perfekt å ta opp en muffins når man er fysen på noke søtt som også er sunt!

Nyt til mellommåltid, kveldskos, turmat, dessert eller som noke godt attåt kaffien 😉

Så, eg er litt nysgjerrig folkens!
Kan ikkje dere fortelle meg kva deres favorittkake/muffins/dessert er? Alltid kjekt å få litt innspill og kanskje nye ideer til kva eg kan sunnifisere 🙂


Trykk HER eller på bildet om du ønsker å følge meg på facebook 🙂

God Torsdag vidare!

65 kommentarer

 1. Nam så godt!

 2. Det så godt ut!!! Favorittkaken min er krydderkake og rullekake, mmm…

 3. Ååå, det så helt nydelig ut! Hvor er muffinsformene fra? De var utrolig søte 😀

 4. Lager nå moussakaen for 2.gang denne uken, haha! Lagde bananbrødet i går (NAM), og det er stor fare for at det blir muffinser i kveld 😉 Haha! Endelig har jeg alle ingrediensene og plass på kjøkkenet til å gjøre det jeg liker- nemlig å bake 😀

 5. Matthias og Birgit

  Hei Linda, Vi liker best i det siste tiden oppskriften av bananbrød. Det er alltid godt til helgen og man har noen og spise til kaffe eller tee uten og tenke på at det er altfor mye sukker eller fett . Kjør på du er beste matbloggerin !

 6. Linda Marie Stuhaug

  Matthias og Birgit: Heisann! Så hyggelig at bananbrødet har falt i smak 🙂 Det er heilt topp som noke godt til kaffien uten at man må tenke på sukker og fett! Tusen takk! Ha en fin kveld begge to 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Mina: Liker at du er ivrig på kjøkkenfronten! Fantastisk 😀 Håper muffinsene også blir en suksess – dei er supergode etter mi meining 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Elen: Eg trur eg har kjøpt dei på Jernia 🙂 Supersøte!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Vic: Rullekake har eg faktisk eit prosjekt på gang med, så det kan hende ei sukkerfri oppskrift dukka opp her snart 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Thea: Så absolutt 🙂

 11. WOW, de så sykt gode ut! Må prøve å lage de en gang 🙂

 12. andrine

  Naaam! Hadde blitt superhappy for ei oppskrift på raspeballar! Og maistortillas forsåvidt, men det er kanskje lett å lage sunt?

 13. andrine

  Naaam! Hadde blitt superhappy med ei oppskrift for raspeballar! Og maistortillas forsåvidt, men det er kanskke lett å lage sunt?

 14. Marie-Madelen Bekken

  åhh herreeeguuuuud!!! NAMMM, vet ikke hva mer jeg skal si! De så utrolig gode ut, og dette skal virkelig testes ut

 15. Å gud nå ble jeg sulten 😀

 16. Belgiske vafler <3

 17. Kjeks med sjokoladebiter, drops og gjærbakst ?

 18. Brownies er min favorittkake og creme brulee er min favorittdessert 🙂 Hadde vori perfekt med sunnifiserte oppskrifter av desse! <3

 19. Blåbærkake, blåbærmuffins og blåbærpai! Elsker blåbær! 🙂 Men best av alt er vel brownies! Enig i at en sunn oppskrift på brownies hadde vært perfekt (har ikke sett om du allerede har det her da). Men det er også viktig at det er en enkel oppskrift med ikke så mange sjeldne og merkelige ingredienser 🙂 Forresten, flere steder skriver du «valgfri tørrvare», kan dette også være kakemiksen fra funksjonell mat?

 20. Julie @ WolfItDown

  Dette så herlig ut! Husker mormor pleide og lage gele-kake, kanskje det hadde vært en ide? 🙂 x

 21. Martine

  Jeg synes alt du lager ser så utrolig godt ut, men får sjeldent laget noe siden jeg er veganer. Har spurt om det tidligere, men tror du at du kunne laget veganske pannekaker, bakst og sånn? Eller måter man kan bytte ut ingredienser slik at de blir veganske? Hadde vært såå fantastisk <3 Kan hende du har gjort det før og at jeg ikke har fått det med meg da :/ Beklager om jeg spør for mye. Ellers elsker jeg skikkelig seige brownies, sjokolademousse, snickers... haha, sjokolade kort sagt! Ha en fiiin helg <3 Klem fra Martine

 22. Nina Bakke

  Du er så flink 🙂 Det så kjempe godt ut

 23. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Eg kommer ikkje til å fokusere så masse på veganske oppskrifter, dessverre. Eg har jo noken oppskrifter som er, eller kan lages vegansk – og det kan hende det dukker opp noken fleire innimellom 🙂 Når det gjelder ingrediensbytting til veganske varianter så trur eg du som har dette kostholdet har bedre greie på det enn meg, for eg har ikkje satt meg så enormt godt inn i det! Håper du finner inspirasjon her uansett! Som sagt kan du bytte om litt på ingredienser for å få ulike oppskrifter på din måte 🙂 Klem tilbake <3

 25. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Gelêkake, hm! Spennande 🙂 Skal ha ideen i bakhodet, takk for tips Julie!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Marita: Eg har mange oppskrifter på brownies – men det blir selfølgelig ikkje heilt det samme som du skriver 🙂 Den siste eg la ut for litt sida, brownies med innbakt sjokoladeglasur anbefales virkelig 🙂 Som tørrvare kan du bruke kakemiksen ja, men kan hende du må kutte litt ned på søtningen da – siden den er tilsatt sukrin!

 27. Linda Marie Stuhaug

  Aina: Sunn brownies har eg sikkert posta 10 ganger her inne, sist med innbakt sjokoladeglasur som virkeli anbefales 🙂 Creme Brulee var ikkje dumt altså, takk for tips!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Torunn: Kjekt med sjokoladebiter har eg «på lur» – så en slik oppskrift kommer snart 😀

 29. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Eg som har belgisk vaffeljern og alt – spørst om det må lages snart 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  mkde: Veit du kva, då er du ikkje aleine! Haha 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Så bra Marie – håper dei faller i smak 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  andrine: Maistortillas – da kan man vell kanskje lage tjukke, litt større lomper eller? 🙂 Raspeballer hørtes vanskelig, men spennande ut – takk for tipset 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  STINA: Takk for det, Stina 🙂 Dei er knallgode!

 34. Ser helt fantastiske ut de muffinsene! Må prøves.. Men hva kan jeg bruke istedenfor kokosmel? :))

 35. Martine

  Det forstår jeg godt altså 🙂 Var ikke ment negativt, hihi! Håper du ikke tok det som kristikk 🙁 For jeg virkelig elsker bloggen din. Jeg skal prøve meg frem 😀 Takk for denne fantastiske bloggen! <3

 36. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Neida, eg såg absolutt ikkje på det som noke negativt 🙂 Håper du finner ut av det! Takk for hyggelige ord <3

 37. Linda Marie Stuhaug

  Maiken: Speltmel, kveitemel, meir havremel, bokhvetemel… du kan egentlig velge ganske fritt 🙂

 38. Hei 🙂 Har et lite spørsål når det gjelder søtningsmiddel osv. Du bruker vel sukrin istedet for sukker hele tiden? Vet du om andre søtnningsmidler enn sukrin da dette ganske dyrt!? Er f.eks natreen strø like «sunt»/ikke usunt? 🙂 Håper du svarer! Digger bloggen din, stå på!!

 39. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Eg bruker sjelden sukrin, men sukrinvariantene 😉 Natreen er kunstig framstilt så det bruker eg ikkje. Det vil fungere å bytte til natreen som søtning i noken av oppskriftene, men langt fra alle – då sukrinvariantene i fleire tilfeller er nødvendig for konstens, heving eller lignande 🙂 Du får evt. spørre på innleggene om det går an å bytte om du finner oppskrifter du vil prøve! Tusen takk! Håper du får en fin kveld 🙂

 40. Hei 🙂 Går det å bytte ut sjokoladen med blåbær feks? ellelr annen bær..

 41. Linda Marie Stuhaug

  Sigrid: Heisann! Ja, selfølgelig 🙂 Dette er samme oppskrift som eg har laga i både blåbær og bringebærkake, søk gjerne i arkivet 🙂

 42. Hei! Hvorfor skal man ikke bruke vanlig sukrin? Har tilfeldigvis den hjemme fra før fordi jeg kjøpte den til en eller annen oppskrift tidligere. Men lurer nå på om jeg burde gå til innkjøp av andre typer sukrin, det ser ut som du bruker sukrin gold og sukrinmelis mer i oppskriftene dine?

 43. Linda Marie Stuhaug

  Ylva: Hei 🙂 Visst du leser denne guiden så får du nok svar på alt du lurer på! http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html 🙂

 44. Hei! Fantastisk bra blogg du har her! Kom over den tilfeldig i går og nå er jeg i gang med å teste oppskrifter 🙂 I dag laget jeg vaniljemuffinsene dine. De smakte fantastisk, men det eneste problem var da jeg tok de ut av ovnen sank de så veldig sammen. Har du noen tips for å unngå det?

 45. Linda Marie Stuhaug

  Nine: Tusen takk, så kjekt å høre Nina! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂 Eg veit rett og slett ikkje kvifor muffinsene faller sammen hos noken – hos meg skjer det aldri. Men eg kan prøve å finne ut kva årsaken kan vere 🙂

 46. Hei igjen! Tusen takk for raskt svar. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på en ny runde i kveld for å se om resultatet blir det samme. Det har ikke noe å si hvor lenge man kjører røren i miksmaster? Jeg brukte vanlig sukrinmelis og ikke med stevia (fant ikke dette i butikken) kan kanskje dette være årsaken? De «smulte» seg veldig opp så kan kanskje være noe med sammenbindingen?

 47. Linda Marie Stuhaug

  Nine: Nei, eg trur ikkje det skal ha noke å bety kor lenge man kjører blandinga i miksmasteren. Men det skal kun lett blandes, du trenger ikkje å mikse for lenge – det kan vere at dette danner luft i røra som slippes ut igjen når man tar dei ut av ovnen. Smulte seg opp? Når dei var ferdigstekt og du skulle spise dei du meiner? Dette høres veldig rart ut! Sikker på at du hadde med alle ingrediensene i riktige mengder? 🙂

 48. Ja, jeg tror jeg fikk oppi alt korrekt. De ble veldig «tunge og klissete» og smulet seg opp da jeg spiste dem. Og da hadde de stått i ovnen i 15 min. Men skal prøve de igjen 🙂 Smaken var kjempegod!

 49. Linda Marie Stuhaug

  Nine: Høres veldig rart ut, eg har heller aldri fått den tilbakemeldinga på denne oppskrifta tidligere! Håper dei blei bedre sist gang (?) 🙂

 50. Forsøkte igjen, blandet bare sammen egg og «sukkeret» først før jeg tilsatte det andre og nå ble det supergode! Idag står fudge på planen 🙂 Har du et ca kalori-innhold på disse muffinsene? Og gjerne også på sjokolademuffinsene. Greit å holde litt kontroll på inntaket 🙂

 51. Linda Marie Stuhaug

  Nine: Så bra at dei blei meir vellykka denne gangen! Veldig kjekt du kom med tilbakemelding 🙂 Muffinsene inneholder GROVT rekna rundt 500 kcal tilsammen i heile røra, men eg rekner sjelden/aldri kalorier så det finnes sjelden på bloggen min 🙂

 52. Er det noe jeg kan bruke istedenfor vanilje og kesam?

 53. Linda Marie Stuhaug

  Maiken: For å få vaniljesmaken må du nesten bruke noke av det som nevnt ovenfor. Du kan sløyfe det, men da blir jo det nøytrale muffins. Det står også i innlegget kva du kan bruke istedenfor kesam – kokosmelk 😉

 54. går den an å bruke creme fraiche eller yoghurt istedenfor kesam?

 55. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Ja, det går fint!

 56. Laila Løvseth

  Hei, tenkte å kanskje bake disse til smboeren på valentines dag 😉
  Men han er veldig, veldig kresen.
  Så bare lurer på om man kjenner veldig godt at det er brukt Sukrin, og ikkje vanlig sukker?

  1. Hei! Det varierer veldig fra person til person, nokre kjenner det, andre ikkje. Så da vil eg heller anbefale deg å prøvebake i veka for å gjere en vurdering sjølv 🙂 Men håper du bruker sukrinmelis/sukringold/sukrin+ og ikkje vanlig sukrin!

 57. Kan du lage sukkerfri karamell puddig?? Karamellpudding er min favoritt dessert :))

  Super matblogg!! Har tipset alle mine venner om denne bloggen! Du inspirerer :))

  1. Hei! Dette har eg faktisk hatt i hodet ganske lenge, så eg tenkte eg skulle prøve meg på det snart 🙂
   Så hyggelig å lese, Mari – det setter eg stor pris på! Håper eg kan fortsette med det. Ønsker deg en god mandag 🙂

 58. Laila Løvseth

  Hei igjen! No har jeg baket disse, og det ble en suksess, smakte fantatisk.
  Men de ble litt kompakte/tunge. Jeg brukte havremel og sammal hvete.
  Er det pga melet tror du? 🙂

  1. Hei! Så merkelig, mitt resultat har ikkje våre særlig kompakt eller tungt, sjølv om eg har brukt kun havremel. Men det varierer jo litt og kan ha forskjellige grunner, litt vanskelig å svare konkret på kva grunnen er :/

 59. Hei! Er det mulig å droppe sukrinmelisen? Eller noe jeg kan ta istedenfor?

  1. Du kan bytte det med sukrinmelis eller sukin+ for eksempel 🙂

 60. Kan man bruke mandelmel?

  1. Ikkje kun mandelmel, da vil resultatet bli ganske tørt dessverre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *