Heimelaga, sunn pizza med SØTPOTETbunn!

Den fantastiske søtpoteta, eg liker den bedre og bedre for kvar einaste dag som går!
Håper virkelig dere lesere er like stort fan av søtpotet som meg altså, for det våre mange utadisjonelle oppskrifter der eg har brukt søtpotet i det siste. Det er ingen tvil om at eg er inni en periode der eg har totalt dilla på denne grønnsaken (ja, søtpotet er en grønnsak, ikkje potet), og eg elsker å eksprimentere meg fram til ulike oppskrifter med søtpotet i fokus.

Idag er det Fredag, straks helg og det passer perfekt å dele min siste suksessoppskrift med superingrediensen: søtpotet-pizzabunn! Hallelujah, eg har ikkje ord for en eksemplarisk smaksopplevelse, denne MÅ dere berre prøve folkens!

Søtpotet nachos og søtpotet moussaka er to tidligere oppskrifter med mange av dei samme smakene, med tanke på det tomatbaserte kjøttfyllet. Har desse falt i smak vil garantert pizzaen også falle i smak. Herlighet, eg blir heilt gira av dette her altså!

Søtpotet-pizzabunnen mikser man sammen på null tid. Den trenger ingen elting eller heving, er glutenfri og smaker digg!

Pizzafyllet kan man selfølgelig variere, men eg skriver oppskrifta på heile pizzaen som eg har laga. Det er med tomatbasert kjøttfyll, som tradisjonell pizza, og smakskombinasjonen med søtpoteta er magisk god!


Dette er en liten oppskrift. Eg hadde ikkje så tjukk bunn, og fikk en ca. grandiosastørrelse. Oppskrifta kan gjerne dobles eller triples.

Søtpotet pizzabunn

350 g søtpotet
1 egg
100 g mel, eg brukte bokhvetemel og havremel
Litt krydder

1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Smør røra over en langpanne med bakepapir etter kor tjukk du ønsker bunnen, forsteik midt i ovnen på 200 grader i minst 15 minutter. Avkjøl litt før du tar på fyll for å sikre deg en sprøere bunn. 

Hugs at alle ovner er forskjellige – min blei sprø etter 15 minutt forsteiking, men steik gjerne bunnen litt lengre kanskje nederste rille om du vil sikre deg en sprø bunn.

Tomatbasert kjøttfyll
1 pakke karbonadedeig, 400 g
1 hakka løk
2 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater
1-2 fedd pressa kvitløk
Litt vatn, 1-2 dl
Masse krydder

1. Steik karbonadedeig med løk og kvitløk.. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder, la det purte og godgjere seg til en fyldig og kjøttblanding. Av krydder bruker eg oragano, paprikakrydder, urtesalt, pepper, grovkverna chili og kvitløkspulver.

2. Smak til. Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønnsaker, topp med ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutter. Server!

Aller best smaker pizza med en frisk salat!

Pizzaen smaker faktisk hakket bedre dagen etterpå, så sørg for å lage nok så du har rester til lunsj, kveldsmat eller kanskje middagen!

Håper fleire prøver seg på denne, for det er den aller beste pizzaen eg har laga og smakt! Danker lett ut tunfiskpizzaen! Kom gjerne med tilbakemelding om kva dere synes, det er alltid spennande på slike oppskrifter 🙂

God Fredag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

144 kommentarer

 1. Mange gode oppskrifter du har her!! 🙂 har du prøvd å lage pizza med søtpotetmos til bunn? Nyydelig godt!! 🙂

 2. Driver å lager denne nå ! Kjempe spent ?

 3. Linda Marie Stuhaug

  Trine: Åh, håper den faller i smak! Det blei Søndagsmiddagen her i hus idag 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Hege: Det blir jo så og sei som denne pizzaen, berre at det er noken få ekstraingredienser 😉 tippe smaken er nokså lik 🙂

 5. Christel

  I går hadde jeg og en venninne linda-kokkeleringsdag! Da laget vi denne fantastiske pizzaen, søtpotetpaien og sjokoladedrømmen. Alt ble kjempegodt! Denne pizzaen slår vanlig pizza langt ned i støvlene! Så enkelt, og så utrolig godt 🙂 Takk for mange gode oppskrifter, neste på listen er søtpotetpannekaker med vaniljeis 🙂 Vi gleder oss.

 6. Linda Marie Stuhaug

  Christel: Linda-kokkeleringsdag hørtes jo berre kanon ut! Virkelig kjekt at dere tar så godt imot oppskriftene mine, ikkje minst at dei faller i smak 🙂 Og takk for tilbakemelding, det betyr masse og er veldig motiverande! Ha en kjempefin dag 🙂

 7. Fantastisk god!! Utrolig inspirerende blogg, med MASSE mat jeg tåler <3

 8. Linda Marie Stuhaug

  Marit: Så hyggelig å lese, Marit! Tommel opp 🙂

 9. Hvor lenge har du søtpotetene i mikroen ca for å bake drm, på hvilken effekt?

 10. Linda Marie Stuhaug

  Hege: 5-10 minutter, tida vil variere fra mikro til mikro 😉 Effekt veit eg ikkje, det har heller ingen betydning 🙂

 11. May Linda

  Eg har intoleranse mot melk, kveite og egg. Har du noko erfaring m produktet no egg i denne/dine oppskrifter?

 12. Hei 🙂 kan man bruke mandelemel?

 13. Linda Marie Stuhaug

  Randi: Hei 🙂 Du må nesten berre prøve, har aldri brukt mandelmel sjølv i denne oppskrifta. Men det går nok sikkert fint 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  May Linda: Hei! Nei, det har eg ikkje. Men No Egg har funka for veldig mange, trur det går fint i denne oppskrifta 🙂

 15. Tusen takk for fantastisk oppskrift! Denne ble en kjempesuksess:) Jeg hadde kun havremel, men det gikk veldig fint. Ser det var en som spurte ang. mandelmel. Det går sikkert fint å bruke, men en bør ikke røre mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt. Mandelmel som røres for mye lager ofte en marsipanaktig smak på deigen;)

 16. Linda Marie Stuhaug

  Tea: Hei Tea! Så kjekt å lese at middagen blei kjempesuksess 🙂 Eg bruker ofte berre havremjøl sjølv, synes resultatet blir heilt knall med det! Takk for informasjon om mandelmelet, sjølv bruker eg det svært lite og har ikkje slike erfaringer 🙂

 17. Tusen takk for veldig god oppskrift. Falt i smak for hele familen og skal absolutt lages igjen 🙂 Alle oppskriftene dine som jeg har prøvd har vært utrolig gode, så fortsett den gode jobben! Gleder meg til å prøve flere 😀

 18. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Så hyggelig tilbakemelding, Maria! Veldig kjekt pizzaen falt i smak hos dere også 🙂

 19. Kristin

  Pizzaen ser utrolig god ut! Har et litt dumt spørsmål, men kjæresten min har mange allergier og tåler bla ikke søtpotet. Går det an å bruke vanlig potet i stedet eller blir det helt kræsj? (Vet at søtpotet og potet er ganske forskjellige..)

 20. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Heisann! Den er virkelig god og anbefales å prøve. Eg trur dessverre ikkje potet vil gjere samme susen, men det kan du vere verdt eit forsøk 🙂

 21. Anne-Stine

  Hei! Trur du det går an å bruke vanleg miksmastar til å lage botnen? Såg veldig godt ut, har lyst til å prøve ein dag! 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Anne: Ja, det kan du fint 🙂 Men du må få en søtpotetmos før du blander inn resten av ingrediensane!

 23. hvor mange porsjoner beregner på per pizza?

 24. Marte Hopstad

  Hei! Jeg hadde tenkt å prøve meg ut på denne pizzaen i morgen også lurer jeg på om 350 gram søtpotet er vekten før eller etter skallet er tatt av? 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Vekta er før skallet, da eg mikrobaket den med skall 🙂 Håper det smaker!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Det kjem heilt an på. Som det står er det grandiosastørrelse av en porsjon, så 2-4 kanskje, alt ettersom 🙂

 27. Marte Hopstad

  Okei, takk for svar! 🙂 Gleder meg!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Berre hyggelig! Håper det faller i smak 🙂

 29. Hei Linda! 🙂 Først og fremst vil jeg si at dette er en fantastisk oppskrift! Har laget denne pizzaen et par ganger og den faller i smak hver gang. Det eneste som jeg synes er vanskelig er bunnen. Den blir ofte altfor myk og det går ikke an å skjære «normale» pizzastykker. Bunnen faller bare fra hverandre og bunnen blir så bløt at bakepapiret går i oppløsning. Har du noen tips til å få den fastere? 🙂 Mvh Stine.

 30. hva er kaloriinnholdet i denne retten? TRENGER RASKT SVAR:))))) Du er utrolig flink, elsker alle oppskriftene dine! Stå på!

 31. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Det må du nesten rekne på sjølv, for kalaorier rekner eg aldri (svært sjelden), og da skriver eg det i tilfelle i innlegget 🙂 Tusen takk for det!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Heisann! Så bra at pizzaen har falt i smak. Tipset eg har med bunnen er rett og slett å steike den lenger, til den er sprø som det står i innlegget. Alle ovner er forskjellige, så om det tar 10 eller 30 minutter kan jo variere. Steik den godt sprø, avkjøl litt før du tar på fyll 🙂

 33. Hei! Har laget pizzaen flere ganger allerede, og elsker den! Lurte bare på en ting: tror du det vil gå an å lage flere bunner, stekte de for så å fryse de? Hadde vært så lettvindt å bare ta opp en ferdig pizzabunn fra fryseren på travle dager 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Så kjekt at pizzaen har falt i smak! Du kan absolutt forhåndssteike bunner og fryse ned, det har eg gjort fleire ganger sjølv også 🙂 God helg!

 35. Birgitte-Louise Solvang

  Kan man bruke fiberfin i denne oppskriften? Har du prøvet det?

 36. Linda Marie Stuhaug

  Birgitte: Ja, det har eg brukt mange ganger – berre å bytte ut litt av tørrvarene med fiberfin 🙂

 37. Juliane

  Lagde denne pizzaen i dag, den var supergod!! 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  Juliane: Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, Juliane 🙂

 39. Kan ikke takke deg nok for en super blogg, har prøvd mange av dine oppskrifter og alt har falt i smak hos både meg og de jeg har laget det til! 😀 Tenkte å prøve å lage denne i helgen, men lurer på hvis jeg skal bruke fiberfin hvor mye jeg kan bytte ut da med vanlig tørrvare? Kan jeg bruke kun fiberfin? Og hvis ikke hvilke mengder er best å bruke? 50/50 fiberfin og bokhvete/havremel f.eks? 🙂 Er det forresten noen stor forskjell på egenskapene til bokhvete og havremel når man bruker det i matlaging??

 40. Linda Marie Stuhaug

  Rita: Hei Rita 🙂 Tusen takk for hyggelige ord! 10-20 % av tørrvarene kan vere fiberfin, så da er det berre å justere mengdene deretter – 50/50 vil ikkje fungere. Bakeegenskapene til bokhvete og havremel er litt forskjellige, alt etter kva man skal lage. Bokhvetemel synes eg er en super erstatning for kveite/speltmel, fordi den er lys, nøytral i smaken og tynger ikkje baksten. Havremel aleine kan gi litt kompakt og tungt resultat – men igjen, det kommer heilt an på kva oppskrift det er 🙂

 41. Denne pizzaen er kjempegod, synes bunnen er bedre enn vanlig 🙂 Stå på! Kjempefin og nyttig blogg du har 🙂

 42. Linda Marie Stuhaug

  Tina: Tusen takk, så kjekt å lese Tina! Eg personlig liker også denne bunnen bedre enn vanlig, men no har eg og søtpoteta eit relativt godt forhold 😉 Ha en fin dag 🙂

 43. Trine Asora

  Hvordan baker du søtpoteten i makronene?:)

 44. Linda Marie Stuhaug

  Trine Asora: Ikkje noke meir hokkus pokkus enn det som står in innlegget 😉 Deler i fire og har den i mikroen til den er mør.