Enkel, sukkerfri blåbærpai med crunchy topping

God Onsdag!

Før eg deler dagens nydelige oppskrift tenkte eg å spørre dere om noken tips. Imorra reiser eg nemlig på ei langweekend til Barcelona – eg rekner med noken av dere har vert der før? I tilfelle tar eg gledelig imot reisetips, råd, gode restauranter, mat som må smakes, strender, shopping, utflukter, opplevelser og det som hører med. VI har ikkje mange dagane, men dei skal utnyttast fra morgen til kveld med fullstappa timeplan, så vi får gjort og opplevd mest mulig. Dere skjønner vell greia med meg, med en lidenskap for mat så har eg lyst på nye smaksopplevelser og er veldig åpen for tips til både lunsj og middagssteder 🙂 Eg har fått med meg den enormt store matmarkedet La Boqueria som står aller høgst på lista mi, der kommer eg til å gå i drømmeland i timesvis! Så – skrik ut i kommentarfeltet folkens 🙂

Tilbake til overskrifta med blåbær i fokus!
Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri blåbærpai med crunchy topping –

Oppskrifta er superenkel, rask og krever få ingredienser. Den kan lages i små porsjonsformer eller som større kake i paiform.

Du kan naturligvis bytte blåbær med f.eks bringebær, eller en god blanding for variasjon!
Innlegget inneholder sponsede produkter.


Av oppskrifta nedenfor fekk eg 3 porsjonspaier som bildene viser. Doble gjerne oppskrifta om du skal lage en stor, rund pai.

Blåbærpai med crunchy topping
200 g frosne blåbær, eg bruker sjølvplukka
25 g sukrin+
15 g sukrin gold
0,5 dl vatn
1 ss potetmjøl

40 g havregryn, lettkokte *
20 g sukrin gold
20 g ekte smør*

Ha blåbæra i en kjele sammen med vatn, sukrin+ og sukringold. Varm opp, rør underveis og la det småkoke noken minutter. Ta kjelen av panna og visp inn potetmjøl. Ha blandinga over i porsjonsformer eller paiform.

Smelt smør i ei steikepanne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, rør rundt og la det få surre litt uten at det blir brunt. Strø som en topping over blåbærblandinga. Steik paiene på 175 grader i 10-20 minutter, til havregrynene får en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge du lot havregrynblandinga surre i panna. Avkjøl litt før servering så toppingen blir crunchy.

* bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfri pai. For melkefri variant kan du bytte ekte smør med coocsa eller melkefri margarin.

Server gjerne lun, da smaker den aller best etter mi meining. Enten fra ovnen etter litt tid i romtemperatur, eller den kan varmes igjen før servering.

Den er veldig god aleine, men mange synes det er godt med vaniljeis eller vaniljekrem som tilbehør! Oppskrifter finnes i arkivet 🙂 

Nyt med god samvittighet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Oiii det så godt ut, må prøves 😉 Men går det ann å bruke noe annet mel enn potetmel?

 2. Anbefaler kjøpesenteret som heter «Diagonal mar», og stranden som ligger rett nedenfor. Er som regel litt mindre folksomt der enn f.eks. Barceloneta beach 🙂

 3. En mulighet er å dra til Parc Guell, men der kryr det av turister, og hvis ikke du er spesielt interessert i arkitektur, men heller ønsker utsikt over byen, bør du fra til Tibidabo! Best utsikten i byen:) du bør også vandre rundt i gamlebyen, og spesielt strøket som går under navnet «el born». Små, trange gater, god mat og yrende folkeliv. I forhold til mat er mercat de princesa et kult sted med all mulig mat, for meksikansk er rosa raval bra, og rett vedsiden av denne restauranten, ligger det en knallgod vietnamesisk restaurant som jeg desverre ikke husker navnet på. god og knallbillig vegan-food finner du på veggie-garden! De har også noen fantastiske smoothier og juicer. Little italy i strøket el born har veldig god italiensk mat:) God tur! ?

 4. Dra til restauranten La Paradeta like i nærheten av Sagrada Familia og nyt fantastisk sjømat til en billig penge, tilberedt akkurat slik du ønsker og på et uformelt sted 🙂 (Er bestilling i disk/kasse og selvbetjening, så man får akkurat så mye man ønsker av de ulike variantene av sjømat tilberedt etter ønske) Passer perfekt for en stor lunsj for eksempel! Har anbefalt dette stedet til alle som skal til Barcelona, siden jeg var der selv i juni og falt pladask for hele byen 🙂 God tur!

 5. Og forresten – last ned appen «tripadvisor», og videre last ned Barcelona. Du behøver ikke Internett for å bruke den, og den er veldig anvendelig, da den har kart og restauranttips o.l. Den var en lifesaver hvis jeg gikk meg bort da jeg bodde der:)

 6. Å, så sinnsykt godt det så ut! 🙂 Jeg går nå inn i en periode hvor jeg skal prøve å kutte ut egg, melk og gluten (intoleranse), og bloggen din er jo helt perfekt! Jeg har lest litt gjennom kommentarene, og lagt merke til at flere av leserene dine sliter med melkeallergi. Kunne ikke du derfor skrevet et innlegg med generelle tips og erstatninger? Tror det hadde vært veeeldig nyttig for mange 🙂 Har f.eks lagt merke til at du flere steder har skrevet at du kan bytte ut smør med cocosa, gjelder det alle bruksområder (unntatt steking kanskje, hehe) ? 🙂 Og hvilken melk er best å bytte ut frokostblanding-melken sin med? Hva vil du si er de mest «must-haves» tingene om du har melkeallergi? Du vet, gi svar på sånne type ting. Kanskje kjøre en spørsmålsrunde til og med med? Tror jeg snakker på vegne av mange 🙂

 7. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Har ikke vært der. 🙂 Ha en god tur! 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Tusen takk, Liller 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Hei Andrea 🙂 Eg har jo melkeintoleranse sjølv og spiser ikkje så ofte melkeprotein. I oppskriftene der det er mulighet for å lage en melkefri variant, skriver eg det – sånn som dette innlegget 🙂 Når det gjelder erstatninger så kan eg nok lage eit innlegg om det ja, men det blir ikkje med det første. Enkelt å greit må amn bytte melk, kesam, CC, smør og andre produkt som inneholder melk med alternativ melk (ris, havre, soya etc), alternativ yoghurt (her er ikkje så mange alternativ, men soyayoughurt er blant anna melkefri) og heller fokusere på å bruke kokosfett, kokosmelk osv 🙂 Eg skal prøve å skrive eit innlegg om det seinare! Lykke til med nytt kosthold! Håper eg kan inspirere deg på veien, bloggen kryr av glutenfri og melkefri oppskrifter 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Hedda: Takk for tipset, den skal absolutt lastes ned 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Hedda: Tusen takk for nyttige råd og reisetips, Hedda 🙂 Vi begge elsker sjømat og ikkje minst store porsjoner, så det hadde passa midt i blinken!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Hedda: Arkitektur er ikkje heilt innafor våre rammer, men gamlebyen høres interessant ut 🙂 Gleder meg til å prøve ulike juicer, smoothier og forskjellig type mat! Tusen hjertelig takk for gode tips, dei skal eg absolutt ta med meg 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Heilt topp! Litt shopping må vi ha 🙂 Takk for tips!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Monica: Tja, johanneskjernebrødmel eller fiberhusk er gode alternativer 🙂

 15. Kristin

  Vet du hvor jeg kan få tak i kondensert melk? Har sett i mange dagligvarebutikker, men finner bare vikingmelk. Vet du evt. hvor i butikken det står? 🙂

 16. Elsa y Fred er en hyggelig tapasbar med varierende meny og spennende smaker!

 17. Matmarkede er bare helt fantastisk Linda, gled deg 😀 Ellers synes jeg det var interessant å dra opp i tårnen på «Sagrada Família» når jeg var der :)) God tur og kos deg masse! <3

 18. Julie @ WolfItDown

  Dette ser fantastisk godt ut! Er så glad i pai 😀 Ønsker deg gooood tur til BArcelona, kos deg masse! x

 19. Takk for gode oppskrifter og tips! Forrige gang vi var i Barcelona gikk vi på en restaurant med navn my way. Her fikk vi servert utrolig smaksrik Asia inspirert tapas til rimelig penge. Er i utgangspunktet imot å gå på samme restaurant flere ganger, men når det kom til denne klarte vi ikke motstå fristelsen:) Ellers var vi også på et spa med navn Spa-Hammam Rituels d’Orient. En skikkelig spa helhetsopplevelse som anbefales på det varmeste!

 20. Hei! Kan du legge ut oppskrifta på sjokoladevarianten av den krema havregrauten? 🙂 Såg bilde på Instagram!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Aina: Hei 🙂 Det er akkurat samme oppskrift som her, men smakt til med ekte kakaopulver og litt ekstra søtning! Knallgodt 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Spa hadde våre fantastisk, men med så kort tid så blei det ikkje prioritert… Uansett, tusen takk for nyttige tips 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Tusen takk, Julie! Hatt en fantastisk tur 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk, Monika! Ingen tvil om at matmarkedet var fantastisk – skulle ønske vi hadde det slik i nærheten 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Hilde: Takk for tips, Hilde 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Ja, vikingmelk får du i dei fleste dagligvarebutikkene. Spørr etter det, så hjelper betjeninga å finne det 🙂 Står som regel med bakevarer/nøtter eller lignenene.